ΑΠΟΕΛ: Νούνο «καυτός» τον οδηγεί!

Ένα σπουδαίας βαθμολογικής (και όχι μόνο) σημασίας διπλό πανηγύρισε στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος πέρασε από το «Τσίρειο» επικρατώντας 1-0 της ΑΕΛ. Για τους πρωταθλητές ήταν η τέταρτη συναπτή νίκη (συμπεριλαμβανομένου και του κυπέλλου), ενώ για τους γηπεδούχους τερματίστηκε το νικηφόρο σερί τριών παιχνιδιών (επίσης συμπεριλαμβανομένου και του κυπέλλου).

Το χρυσό τέρμα για τους θριαμβευτές σημείωσε ο Νούνο Μοράις, ο οποίος έχει αναπτύξει… ερωτική επαφή με τα δίχτυα το τελευταίο διάστημα, καθώς είχε χριστεί σκόρερ και στο παιχνίδι κυπέλλου με τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος» όσο και στον αγώνα πρωταθλήματος με την ΕΝΠ στο ΓΣΠ.
Με τη νίκη αυτή, η οποία βάσει εμφάνισης κι ευκαιριών των δύο ομάδων αξιολογείται ως δίκαιη, ο ΑΠΟΕΛ έφτασε τους 44 βαθμούς μειώνοντας ξανά στο ελάχιστο την απόστασή του από την Ανόρθωση και ανοίγοντας στο +7 την ψαλίδα από την τέταρτη θέση. Αντιθέτως η ΑΕΛ έμεινε στους 19 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από Πάφο και ΕΝΠ που συγκατοικούν στα όρια της επικίνδυνης ζώνης.
Με δύο αλλαγές σε σύγκριση με την αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ παρέταξε την ομάδα του ο Μακής Χάβος: ο Αντράντε πήρε τη θέση του Ελευθερίου και ο νεοφερμένος Αγκάνοβιτς έκανε πρεμιέρα αγωνιζόμενος αντί του Πιχ. Σε τρεις αλλαγές σε σχέση με το παιχίδι απέναντι στην ΕΝΠ προχώρησε ο Τιμούρ Κετσπάγια: ο Σέρτζιο πήρε τη θέση του Αντωνιάδη, ο Μερκής αυτή του Γκιλιέρμε και ο Εφραίμ αυτή του Καβενάγκι.

 
Χέρι Αϊρόσα
Στο 6’ από εκτέλεση φάουλ του Σέρτζιο και γυριστή κεφαλιά του Καρλάο η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Αϊρόσα, το οποίο ο Αγκολέζος είχε σηκώσει στο ύψος του κεφαλιού του, σε μια μη φυσιολογική κίνηση που έπρεπε να είχε τιμωρηθεί με καταλογισμό πέναλτι. Στην επόμενη φάση ο Αγκάνοβιτς πέρασε μπαλιά μέσα στην περιοχή στον Σαρδινέρο, στον οποίο όμως έκανε αποτελεσματικό τάκλιν ο Βινίσιους (7’).

Στο 15’ από εκτέλεση φάουλ του Εφραίμ ο ντε Βινσέντι αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής αστόχησε στην κεφαλιά του, στο 28’ ο Εφραίμ ελίχθηκε στα όρια της περιοχής κι έκανε αριστερό σουτ, το οποίο εξουδετέρωσε ο Ντεγκρά, ενώ στο 50’ ο Γιαννιώτας παρ’ ολίγον να προλάβει την πάσα-γύρισμα του Σιέλη στον τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

 
Γκολ Μοράις
Εν τέλει ο ΑΠΟΕΛ έφτασε στο γκολ, το οποίο έψαχνε στο 51’: σε φάση που ξεκίνησε με χτύπημα του Γιαννιώτα με το χέρι στο πρόσωπο του Ρομπέρ, ο Σωτηρίου έδωσε ασίστ στον Μοράις κι εκείνος μέσα στην περιοχή με ψύχραιμο, αριστοτεχνικό πλασέ νίκησε τον Ντεγκρά για το 1-0.

Στο 58’ σε προσπάθεια απομάκρυνσης από τον Κουταντέρ στα όρια της περιοχής η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι κι από εκεί στο χέρι του. Ο Ορθοδόξου αρχικά άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί, ακολούθως έλαβε ειδοποίηση από το Θωμά Μούσκο για πέναλτι κι έδειξε την άσπρη βούλα, αλλά κατόπιν διαβούλευσης με τον Χαράλαμπο Γεωργίου καταλόγισε τελικά φάουλ.
Στο 66’ απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Αγκάνοβιτς πέρασε λίγο άουτ και στο επόμενο λεπτό από λάθος της άμυνας της ΑΕΛ ο Εφραίμ βρέθηκε τετ α τετ με τον Ντεγκρά, όμως η λόμπα του ήταν άστοχη.
Στο 71’ ο Αϊρόσα έπρεπε να είχε δεχτεί δεύτερη κίτρινη για φάουλ -με προτεταμένα και τα δύο πόδια- στον Σωτηρίου, αλλά δεν δόθηκε τίποτε. Στο 73’ ο Σωτηρίου τροφοδότησε εντός περιοχής τον Εφραίμ, το σουτ του οποίου από καλή θέση πέρασε άουτ.
ΑΕΛ (4-2-3-1): Ντεγκρά - Αϊρόσα, Αντράντε, Σιέλης, Ρομπέρ - Σοάρες (83’ Μαύρος), Κουταντέρ - Μέσκα (71’ Σταύρου), Οχένε, Σαρδινέρο (49’ Φέλτσερ) - Αγκάνοβιτς.
ΑΠΟΕΛ (4-4-2): Πάρντο - Σέρτζιο, Μερκής, Καρλάο, Μιλάνοφ - Βινίσιους, Μοράις - Εφραίμ (84’ Γκιλιέρμε), Γιαννιώτας (79’ Βάντερ) - Ντε Βινσέντι, Σωτηρίου.
 

Τιμούρ Κετσπάγια: «Σίγουρα είχαμε πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως η ΑΕΛ, η οποία δεν έπρεπε να είναι σε αυτήν τη βαθμολογική θέση. Ξέραμε τις δυσκολίες του αγώνα, οι οποίες έγιναν μεγαλύτερες, όταν είδαμε τον κακό αγωνιστικό χώρο, ο οποίος δεν βοηθάει καθόλου να γίνει καλό παιχνίδι. Πιστεύω ότι αξίζαμε τη νίκη, διότι δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες και ουσιαστικά δεν κινδυνέψαμε. Ήταν μια δύσκολη νίκη, η οποία μας δίνει πολύ περισσότερη αισιοδοξία για το μέλλον. Συγχαρητήρια στους παίκτες που έδωσαν πολλές μάχες στον αγωνιστικό χώρο».
 

Μάκης Χάβος: «Έγινε ένα πραγματικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο καλές και δυνατές ομάδες. Για να είμαι ειλικρινής, ο ΑΠΟΕΛ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι κι έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Εφραίμ, αλλά μετά από τα πρώτα 20 λεπτά σε οργανωμένη επίθεση του αντιπάλου δεν κινδυνέψαμε καθόλου, ο  ΑΠΟΕΛ απειλούσε μόνο έπειτα από κλεψίματα της μπάλας και το παιχνίδι πήγαινε για 0-0. Εμείς έχουμε δώσει τέσσερα παιχνίδια σε 10 μέρες, ενώ ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε παιχνίδι μεσοβδόμαδα, είχαμε την ατυχία να στερηθούμε τον Πιχ που έδειξε την κλάση του με την ΑΕΚ, και τον τραυματισμό του Σρδινέρον στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Ήταν δύσκολο να κάνουμε φάσεις χωρίς αυτούς τους ποιοτικούς παίκτες, ωστόσο επαναλαμβάνω ότι η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Δεχτήκαμε το γκολ σε μια φάση που -όπως είχαμε κάνει κι εμείς στο πρώτο ημίχρονο- ο ΑΠΟΕΛ όφειλε να τηρήσει το fair play, καθώς ο Ρομπέρ είχε δεχτεί χτύπημα στο πρόσωπο. Ο διαιτητής δεν διέκοψε την αναμέτρηση και δεχτήκαμε το τέρμα από εκεί, όπου ήταν πεσμένος ο Ρομπέρ. Συγχαρητήρια στα παιδιά που προσπάθησαν, ευχαριστώ τον κόσμο για τη βοήθεια».

 

 

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»