Στην πίεση ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ

Το χθεσινό, πρώτο μέρος της 20ής αγωνιστικής δεν περιελάμβανε νίκη φιλοξενούμενου. Σε τέσσερις αναμετρήσεις καταγράφηκαν δύο νίκες γηπεδούχων (Ανόρθωση, Ομόνοια) και δύο ισοπαλίες (σε «Δασάκι» και «Τάσος Μάρκου»). Αυτό το σερί φιλοδοξούν να διακόψουν η ΑΕΚ και ο ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι δοκιμάζονται σήμερα σε «Αμμόχωστος» και «Τσίρειο» αντιστοίχως και ταυτόχρονα ευρίσκονται υπό αυξημένη πίεση μετά τη χθεσινή επικράτηση της «Κυρίας» επί του Απόλλωνα.
Οι «κιτρινοπράσινοι» έχουν αποκτήσει πλέον συγκάτοικο στην κορυφή και για να συνεχίσουν ν’ απολαμβάνουν τη μοναξιά στο ρετιρέ της βαθμολογίας χρειάζονται οπωσδήποτε κέρδος απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα (18:00, CytavisionSports1), η οποία στον α’ γύρο τους υποχρέωσε στην πρώτη ήττα στο τρέχον πρωτάθλημα.
Ο Τόμας Κρίστιανσεν υπολογίζει εκ νέου στους Μπόλιεβιτς, Τομάς (εξέτισαν τις ποινές τους), έχει για πρώτη φορά διαθέσιμο τον νεοφερμένο στόπερ Ντάνιελ Μόισοφ (πιθανό να ξεκινήσει), αλλά θα στερηθεί τους τιμωρημένους Καταλά, Ορτίθ και τον τραυματία Μιντίκκη. Δεν υπολογίζεται επίσης ο Μοντέιρο.
Για τους «ερυθρόλευκους», από την άλλη, το σημερινό ντέρμπι αποτελεί -μετά τις χθεσινές ισοπαλίες του Άρη και του Εθνικού- μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για άνοιγμα της ψαλίδας στην κούρσα για την έκτη θέση. Ο Γιαν ντε Γιόνγκε θα στερηθεί τον τιμωρημένο Τσούργιουριτς και τον ανέτοιμο Άντιτς, υπολογίζει όμως ξανά στους Παύλου, Αδόρνο και Μπεμπά.
 
Ποιος θα κάνει το 4Χ4;
Η αυλαία του δεύτερου μέρους της 20ής αγωνιστικής θα σηκωθεί στο «Τσίρειο», όπου η ΑΕΛ θα φιλοξενήσει τον ΑΠΟΕΛ (15:00, CytavisionSports1). Και οι δύο ομάδες μετρούν εσχάτως τρεις νίκες στη σειρά: ο σύλλογος της Λεμεσού απέναντι σε Αγία Νάπα (δις για το κύπελλο) και ΑΕΚ, ο αντίστοιχος της Λευκωσίας απέναντι σε Άρη, Νέα Σαλαμίνα (κύπελλο) και Παραλίμνι.
Για την ομάδα του Μάκη Χάβου, η οποία έχει αμφίβολο τον νεοφερμένο επιθετικό Πιχ, ενδεχόμενη επικράτηση θα αποτελεί ρεβάνς για το ταπεινωτικό 0-6 στο ΓΣΠ (στον α’ γύρο), άνοδο στην όγδοη θέση κι ενδεχομένως εμπλοκή στην κούρσα για την έκτη.
Για την αντίστοιχη του Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος μετρά πέντε απόντες (Αντωνιάδη, Αλεξάνδρου, Αρτυματά, Αστίθ, Αλωνεύτη) και δύο αμφίβολους (Γκιλιέρμε, Βάντερ), πιθανό διπλό ίσως συνοδευτεί από περαιτέρω ψαλίδισμα της απόστασης από την κορυφή και με περαιτέρω άνοιγμα της διαφοράς από την τέταρτη θέση.  

Δειτε Επισης

Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»