Χιώτης στον Ρεπόρτερ: Το παραμύθι, η ζιβανία και το παράπονο

Ένα όνομα μια ιστορία. Είναι άλλωστε ο πρωταγωνιστής της κορυφαίας στιγμής του κυπριακού ποδοσφαίρου: Της απόκρουσης στο πέναλτι του Μπάστος της Λιόν που έστειλε τον ΑΠΟΕΛ στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ίδιος δεν το αποδέχεται.
 
 «Ήμουν ένας από τους συντελεστές του παραμυθιού», ανέφερε στον «Ρεπόρτερ» ο Διονύσης Χιώτης, ο οποίος μίλησε για τη νέα σελίδα της καριέρας του στα Τρίκαλα, ενώ αποκάλυψε ότι πριν τις ιστορικές αποκρούσεις πέναλτι με τη Λιόν ήπιε δύο ποτηράκια ζιβανία. Ο 38χρονος τερματοφύλακας που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ εξέφρασε το παράπονό του για τον τρόπο που αποχώρησε από το «δεύτερο του σπίτι», όπως αποκάλεσε τον «Αρχάγγελο», καθώς ήθελε να αποχαιρετήσει διαφορετικά τους φίλους της ομάδας.  
 
Η στιγμή της απόκρουσης του πέναλτι του Μπάστος καταγράφεται ως πιο σημαντική στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου
 
Διονύση, πώς είναι η ζωή στα Τρίκαλα;
Μια χαρά, όλα καλά. Βέβαια οι συνθήκες ζωής εδώ είναι διαφορετικές από την Κύπρο. Νιώθω λίγο περίεργα γιατί επέστρεψα στην Ελλάδα για να μείνω στην Αθήνα και γι’ αυτό συμφώνησα με τον Πανελευσινιακό, όμως ο πρόεδρος της ομάδας για δικούς του λόγους αποφάσισε να φύγει και πήρε όλους τους ποδοσφαιριστές στα Τρίκαλα. Έτσι μένω μόνος μου, μακριά από την οικογένεια μου.
 
Πιστεύεις ότι είναι εφικτός ο στόχος της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα;
Πάμε για άνοδο ναι. Είμαστε δύο βαθμούς πίσω από τη ζώνη που οδηγεί στη Σούπερ Λίγκα και ο στόχος μας αυτός είναι. Ο πρόεδρος μας είναι αρκετά ισχυρός και οικονομικά προς εμάς είναι τυπικότατος.
 
Είναι η τελευταία σου σεζόν κάτω από τα δοκάρια;

Θα δούμε. Τώρα νιώθω πολύ καλά και αν στο τέλος της χρονιάς νιώθω το ίδιο δεν θα σταματήσω. Ιδίως αν καταφέρουμε ν’ ανέβουμε στη Σούπερ Λίγκα θα συνεχίσω να αγωνίζομαι.
 
Έχεις σκεφτεί τη ζωή του Διονύση μετά το ποδόσφαιρο;
Είναι δύσκολο να γυρίσεις σελίδα και ακόμα δυσκολότερο να μείνεις μακριά από το ποδόσφαιρο. Θέλω να μείνω κοντά στο ποδόσφαιρο και όταν έρθει η στιγμή θα δούμε.
 
Θα επέστρεφες στην Κύπρο για ν’ αγωνιστείς;
Ποτέ μη λες ποτέ, όμως η αλήθεια είναι ότι θα μου ήταν δύσκολο να βρεθώ απέναντι στον ΑΠΟΕΛ και γι’ αυτό αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα. Το περασμένο καλοκαίρι είχα προτάσεις από άλλες ομάδες (δεν θέλησε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για ενδιαφέρον από ΑΕΚ, ΑΕΛ και Δόξα) όμως επέλεξα τον εύκολο δρόμο να μην βρεθώ αντιμέτωπος με τον ΑΠΟΕΛ.
 
Παρακολουθείς το κυπριακό πρωτάθλημα; Πιστεύεις ότι ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να ανατρέψει τη διαφορά και να στεφθεί ξανά πρωταθλητής;

Δεν βλέπω όλα τα παιχνίδια, αλλά όποτε έχω χρόνο παρακολουθώ αγώνες και ενημερώνομαι. Σίγουρα μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να κατακτήσει τον τίτλο. Δεν βρίσκεται και πολύ μακριά από την κορυφή και άλλωστε το έχει κάνει ξανά. Το ανησυχητικό είναι πως δεν έχει κερδίσει κανένα ντέρμπι και όχι οι τέσσερις βαθμοί που απέχει από την κορυφή.
 
Που οφείλεται πιστεύεις αυτό;
Στο ποδόσφαιρο και γενικά στη ζωή δεν πιστεύω στην τύχη γι’ αυτό θεωρώ ότι δεν είναι τυχαίο γεγονός. Όμως, από τη στιγμή που δεν είμαι μέσα στα αποδυτήρια δεν μπορώ να ξέρω τον λόγο. Αυτοί που είναι εκεί γνωρίζουν καλύτερα.

«Είναι ότι πιο όμορφο να ξέρω ότι ήμουν ένας από τους συντελεστές και το επαναλαμβάνω ένας από τους συντελεστές της κορυφαίας στιγμής του ΑΠΟΕΛ και του κυπριακού ποδοσφαίρου».

Η ΖΙΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ
Έφυγες πικραμένος από τον ΑΠΟΕΛ;

Δεν έφυγα πικραμένος. Ίσα-ίσα έζησα υπέροχες στιγμές. Η ομάδα με βοήθησε να αναγεννηθώ και να πετύχουμε μαζί σπουδαίες επιτυχίες. Έζησα απίστευτα πράγματα στον ΑΠΟΕΛ και μεταξύ αυτών την κορυφαία στιγμή της καριέρας μου.
 
Προφανώς λες για την πρόκριση επί της Λιόν και τα πέναλτι που απέκρουσες…
Ναι το παιχνίδι με τη Λιόν. Είναι ότι πιο όμορφο να ξέρω ότι ήμουν ένας από τους συντελεστές και το επαναλαμβάνω ένας από τους συντελεστές της κορυφαίας στιγμής του ΑΠΟΕΛ και του κυπριακού ποδοσφαίρου. Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου.  
 
Πες μας κάτι που δεν ξέρει ο κόσμος για το ιστορικό αυτό παιχνίδι.

Λίγο πριν φύγουμε από το ξενοδοχείο για να πάμε στο ΓΣΠ ήρθε και με βρήκε ο κυρ Αντρέας Πηλαβάκης και μου έδωσε ένα ποτηράκι ζιβανία. Την ήπια και μου είπε: «Πάμε άλλη μία γιατί απόψε θα αποκρούσεις δύο πέναλτι και θα προκριθούμε». Έτσι και έγινε (γέλια). Το είχαμε σαν γούρι.
 

Ήθελες να τελειώσεις την καριέρα σου στον ΑΠΟΕΛ;
Ήθελα ναι. Το παράπονό μου είναι ότι δεν με άφησαν να αποχαιρετήσω τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ. Ήθελα στο τελευταίο μου παιχνίδι να είναι εκεί η γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Δεν με ενοχλεί ότι επέλεξαν να φύγω. Έπρεπε όμως να μου το έλεγαν νωρίτερα. Δηλαδή αν μου το έλεγαν δεν θα ήθελα να κερδίζει ο ΑΠΟΕΛ; Αντίθετα θα πείσμωνα περισσότερο και θα έδινα τον καλύτερο μου εαυτό για να κατακτήσουμε το νταμπλ στην τελευταία μου χρονιά.  
 
Κρατάς κακία σε κάποιους για τον τρόπο που έφυγες;
Δεν κρατώ κακία σε κανένα. Δεν ξέρω ποιανού απόφαση ήταν και ούτε με νοιάζει. Αφού ο Θεός θέλησε να γίνει έτσι, τι να πω; Ποιος ξέρει ίσως να θέλει να γίνει αργότερα ο αποχαιρετισμός…

 

Ζητήσαμε από τον Διονύση Χιώτη να απαντήσει εν συντομία σε πέντε ερωτήσεις.
Τι σημαίνει για σένα ο ΑΠΟΕΛ;

Δεύτερο σπίτι
 
Κορυφαίος συμπαίκτης;
Χρίστος Κόντης
 
Δυσκολότερος αντίπαλος;
Κριστιάνο Ρονάλντο
 
Καλύτερη εμφάνιση που έκανες με τον ΑΠΟΕΛ;
Κόντρα στην Κοπεγχάγη, στο ΓΣΠ στο παιχνίδι που προκριθήκαμε για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League το 2009.
 
Τι θυμάσαι όταν ακούς το όνομα Ιβάν Γιοβάνοβιτς;
(βαθειά ανάσα) Ο καλύτερος προπονητής που είχα ποτέ.
 

Δειτε Επισης

Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»