Ανοιχτοί λογαριασμοί για Παναθηναϊκό και Ατρόμητο

Στο γήπεδο του Περιστερίου θα κριθεί τελικά η πρόκριση στην επόμενη φάση για τον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο μετά το ισόπαλο 0-0 της Λεωφόρου την Τετάρτη το απόγευμα. Σε ένα ματς όπου συνοδεύτηκε από την επιστροφή του κόσμου του τριφυλλιού οι πράσινοι ήταν καλύτεροι, κυρίως στο δεύτερο μέρος, αλλά και χωρίς τον Μπεργκ στην σύνθεση τους έμειναν μακριά από το γκολ.Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι που ήρθαν αρχικά για να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα τα κατάφεραν ενώ παίζοντας με επιθετικούς προσανατολισμούς μπόρεσαν και να απειλήσουν σε κάποιες περιπτώσεις τους πράσινους.

Το 90λεπτο σημαδεύτηκε από το δοκάρι του Τελάντερ στο 68' της αναμέτρησης αλλά και την σωστή αποβολή του Κουτρουμπή στο 88' λόγω του απευθείας χτυπήματος στον Κεϊτά εκτός φάσης.

Τα πλάνα των δυο προπονητών

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τα 10/11 της ενδεκάδας της Λιβαδειάς και μοναδική αλλαγή αυτή του Πέτριτς αντί του τραυματία Πέτριτς, σε ένα σύστημα 4-2-3-1 σε φάση άμυνας και 4-3-3 σε φάση επίθεσης. Κάτω από γκολπόστ βρέθηκε ο Στιλ και δεξιά ο Μέστο ενώ αριστερά έπαιξε ο Πράνιτς. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης. Μπροστά τους οι Ζέκα, Εσιέν και πιο μπροστά στην τριάδα των χαφ οι Καλτσάς, Αμπέντ και Μπουμάλ ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Πέτριτς.

Από την πλευρά του ο Δέλλας είχε κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα της ομάδας του σε σχέση με την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και πάλι έριξε στην μάχη τους δυο νεοαποκτηθέντες Κεϊτά και Παπαδόπουλο. Την εστία των φιλοξενούμενων υπερασπίσθηκε ο Μπάρκας με τον Κιβρακίδη να παίζει στο δεξί άκρο και τον Μπίτολο στο αριστερό σε αυτό το 4-4-2 του Δέλλα. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Λαζαρίδης, Φυτανίδης. Η τετράδα της μεσαίας γραμμής αποτελούνταν από τους Ουσέρο, Κεϊτά, Ούμπιδες και Στόιτσεφ ενώ το δίδυμο της επίθεσης ήταν οι Παπαδόπουλος, Ναπολεόνι.

Κακό το πρώτο 45λεπτο, ανέβηκαν οι δυο ομάδες στο δεύτερο

Το πρώτο 45λεπτο δεν είχε κάτι το αξιοσημείωτο πέρα από μια-δυο φάσεις για κάθε ομάδα χωρίς όμως ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε και ο Ατρόμητος να δημιουργήσουν κλασική ευκαιρία για γκολ. Περισσότερο οι δυο ομάδες αναλώθηκαν στο να κρατούν και να κυκλοφορούν σωστά την μπάλα ενώ δεν έλειψαν και τα δυνατά μαρκαρίσματα και κάποιες αψιμαχίες των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερο τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και τον Ατρόμητο με τις δυο ομάδες να έχουν πιο καθαρές ευκαιρίες για να βρεθούν μπροστά στο σκορ ενώ το τριφύλλι είχε και δοκάρι με τον Τελάντερ στο 68' της αναμέτρησης. Όσο κυλούσε το δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι πίεζαν και οι φιλοξενούμενοι έκαναν καθυστερήσεις για να διαφυλάξουν το μηδέν στην άμυνα.

Φτάνοντας στα τελευταία λεπτά του αγώνα μάλιστα ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω απευθείας αποβολής του Κουτρουμπή για χτύπημα εκτός φάσης στον Κεϊτά με τον αμυντικό των πράσινων να αποχωρεί από το γήπεδο χωρίς να διαμαρτυρηθεί.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"

Διαιτητής: Δημήτριος Στυλιάρας (Αιτ/νιας)

Βοηθοί: Πολυχρ. Κώσταρας (Αιτ/νιας), Χρυσ. Κουρομπίλια (Δυτ. Αττικής)

4ος διαιτητής: Παναγ. Συμεωνίδης (Πιερίας)

Γκολ:

Κίτρινες: 19' Αμπέντ, 41' Μέστο, 71' Κουτρουμπής/21' Κεϊτά, 31' Μπιτόλο, 57' Φυτανίδης, 80' Λαζαρίδης

Κόκκινες: 88' Κουτρουμπής

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Πράνιτς, Ζέκα, Εσιέν (61' Εβανζελίστα), Αμπέντ (84΄Λαγός), Μπουμάλ, Καλτσάς (61' Κλωναρίδης), Πέτριτς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Ουσέρο, Στόιτσεφ (84' Λημνιός), Κειτά, Ουμπίδες, Ναπολεόνι (89' Λε Ταλέκ), Παπαδόπουλος (72' Μπρίτο).

Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Ενεργοποιήθηκε η... βόμβα-Ανακοίνωσε τον Αντονί Μαρσιάλ η ΑΕΚ
ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Επίθεση Πισάρο σε ΑΕΚ: «Όσοι βρίσκονται στην κορυφή στην Ελλάδα είναι... μαφία»
Ξεκινούν οι επαφές για το νέο συμβόλαιο του Κωνσταντέλια
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Υπογράφει και πιάνει δουλειά ο Μαρσιάλ στην ΑΕΚ
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League