AEK: +4 και ολοταχώς για τίτλο

Πέμπτη συνεχόμενη νίκη έπειτα από οκτώ ολόκληρα χρόνια πέτυχε η ΑΕΚ που έκαμψε δύσκολα την αντίσταση του μαχητικού Άρη με 2-1, έφτασε τους 42 βαθμούς και άνοιξε στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά από τη δεύτερη Ανόρθωση.
 
Η ομάδα της Λάρνακας έκανε ποδαρικό με το δεξί στο 2016 απέναντι στον πολύ καλά στημένο Άρη του Εουγκέν Νεάγκοε και με γκολ των Άλβες και Τέτε στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να πανηγυρίσει μια πολύτιμη νίκη που την εδραιώνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
 
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έφτασε τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα, τα οποία πέτυχε στους τελευταίους δέκα αγώνες, καθώς στις εφτά πρώτες αγωνιστικές ήταν άσφαιρος και χρειάζεται άλλα πέντε για να ισοφαρίσει την ατομική του επίδοση της περιόδου 2012-13 όταν πέτυχε 16 γκολ με τη φανέλα της Ομόνοιας. Ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ έπιασε στη δεύτερη θέση των σκόρερ του πρωταθλήματος τον Ντίνο Ντλοβού της Ανόρθωσης.
 
Στον αντίποδα ο Άρης που ισοφάρισε προσωρινά με το πρώτο φετινό τέρμα του Ράντι, πάλεψε με νύχια και δόντια για βαθμολογικό κέρδος, στάθηκε επάξια στο ΓΣΖ κοιτώντας την πρωτοπόρο της βαθμολογίας στα μάτια, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, όμως έφυγε ηττημένος από την Λάρνακα και έχασε την ευκαιρία ν’ ανέβει στην έκτη θέση με 24 βαθμούς, όσους έχει και η Νέα Σαλαμίνα. Την επανεμφάνισή του στους αγωνιστικούς χώρους μετά από τρείς μήνες και κάτι έκανε ο Νέστωρας Μυτίδης που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 66’ λεπτό αντικαθιστώντας τον Νικόλα Εγγλέζου.
 
 
Ανασκόπηση αγώνα
Άριστα στημένος στον αγωνιστικό χώρο ήταν ο Άρης που έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ βάζοντας πίεση με τους Μαραγκουδάκη-Παναγή στα στόπερ και τους ανασταλτικούς μέσους της πρωτοπόρου, γεγονός που δεν επέτρεψε στην ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν να κάνει το παιχνίδι κυριαρχίας που την χαρακτηρίζει.
 
 
Απόρροια αυτού ήταν η «ελαφρά ταξιαρχία» να φτιάξει περισσότερες τελικές προσπάθειες από την ΑΕΚ στο πρώτο μέρος. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για τον Άρη στο 6’ με τον Μαραγκουδάκη να σουτάρει από ευνοϊκή θέση πλάγια της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Τόνιο. Στο 15΄η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι όταν Άλβες και Οζίας διεκδίκησαν την μπάλα, ο αμυντικός του Άρη γλίστρησε και με το κεφάλι φαίνεται να ανατρέπει τον Βραζιλιάνο επιθετικό, ο οποίος έπεσε στο έδαφος, με τον Λεόντιο Τράττο να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.
 
Στο 18’ η ομάδα της Λεμεσού έχασε νέα ευκαιρία με τον Κύπρου να σουτάρει και να αναγκάζει τον Τόνιο σε δύσκολη επέμβαση. Η υπεροχή του Άρη που έκλεβε μπάλες στη μεσαία γραμμή και αναπτυσσόταν ταχύτατα συνεχίστηκε και στο 21’ ο Αουρέλιο με απευθείας εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Τόνιο.
 
Ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΚ επισκέφθηκε για πρώτη φορά την εστία του Νουρεντινόφσκι. Μετά από ωραία κάθετη πάσα του Ορτίθ, ο Άλβες βρέθηκε μόνος απέναντι στον Νουρεντινόφσκι από πλάγια θέση, πλάσαρε στην αντίθετη πλευρά, όμως η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σκοπιανού πορτιέρο. Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στην ΑΕΚ. Στο 40' μετά από κόρνερ του Εγγλέζου, ο Νίνου έπιασε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
 
 
Άλβες ο εξολοθρευτής
Εντελώς διαφορετική εικόνα είχε το δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ μπήκε πολύ πιο απαιτητικά στον αγώνα, κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα και πατούσε πιο εύκολα στην περιοχή του Άρη. Στο 55’ λεπτό Άλβες και Ορτιθ πήγαν παίξουν το ένα-δύο, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Ευσταθίου και ο Άλβες με υπέροχο κοντρόλ έστρωσε την μπάλα στον εαυτό του και πλάσαρε εύστοχα με το δεξί, λύνοντας τον γόρδιο δεσμό για την ΑΕΚ.
 
 
 
«Βολίδα» Ράντι
Κόντρα στη ροή του αγώνα, καθώς η ΑΕΚ ανέλαβε πλήρως τα ηνία της αναμέτρησης στο δεύτερο μέρος, ο Άρης κατάφερε στο 64’ να ισοφαρίσει σε 1-1 με κεραυνοβόλο σουτ του Ράντι, περίπου από απόσταση 30 μέτρων, με τον Τόνιο να μην μπορεί να αποσοβήσει το γκολ.
 
 
Δώρο Νουρεντινόφσκι
Έξι λεπτά κράτησε το πανηγύρι των παικτών του Άρη. Στο 70’ η ΑΕΚ πήρε εκ νέου προβάδισμα όταν ο Τέτε έβγαλε μακρινή μπαλιά στην περιοχή της λεμεσιανής ομάδας, με τον Νουρεντινόφσκι να κάνει λάθος εκτίμηση της φάσης και να μπλοκάρει την μπάλα εντός της γραμμής τέρματος. Αν και ο Σκοπιανός τερματοφύλακας διαμαρτυρήθηκε ότι η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή, η επαναληπτική προβολή δικαίωσε τον Λεόντιο Τράττο και το βοηθό του.  Ο τερματοφύλακας του Άρη χρεώνεται ένα τραγικό λάθος που εν τέλει αποδείχθηκε καταλυτικό στο τελικό αποτέλεσμα.
 
 
Η ΑΕΚ προσπάθησε στη συνέχεια του αγώνα να πετύχει και τρίτο τέρμα για να σφραγίσει τη νίκη της, αρχικά με τον Τομάς στο 83’ να επιχειρεί μακρινό σουτ και να αναγκάζει τον Νουρεντινόφσκι σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Άλβες βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, όμως το βολ-πλανέ που επιχείρησε πέρασε λίγο έξω. 
  
ΑΕΚ (Τόμας Κρίστιανσεν): Τόνιο, Ορτίθ, Καταλά, Νίνου, Μαρτσίνιακ, Μπόλιεβιτς, Λαρένα, Τομάς, Τέτε, Εγγλέζου (69' Εγγλέζου), Άλβες (85' Μοντέιρο).

Άρης (Εουγκέν Νεαγκόε): Νουρεντινόσκι, Θεοφίλου, Οζίας, Μποργκ, Ευσταθίου, Χριστοφόρου, Αουρέλιο, Παναγή (60' Μπανγκούρα), Κύπρου, Ράντι, Μαραγκουδάκης.

Στάδιο: ΓΣΖ

Σκόρερ: 55' Άλβες / 64' Ράντι, 70' Τέτε

Κίτρινες: Νίνου, Εγγλέζου (4η) / Αουρέλιο, Μαραγκουδάκης

Αποβολές:

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττος

Α' Βοηθός: Αριστείδης Χρίστου

Β' Βοηθός: Νίκος Καλησπέρας

4ος: Κώστας Ψευδιώτης

Παρατηρητής: Άνθιμος Παπαχαραλάμπους
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
 
ΕΟΥΣΚΕΝ ΝΕΑΓΚΟΕ: «Σήμερα δεν πιστεύω ότι κέρδισε η ΑΕΚ, αλλά έχασε ο Άρης. Παίξαμε απέναντι στην πρωτοπόρο της βαθμολογίας και κατά την άποψή μου κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Σήμερα δεν πιστεύω ότι κέρδισε η ΑΕΚ, αλλά έχασε ο Άρης. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Στα αποδυτήρια έδωσα συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου διότι έκαναν μεγάλη προσπάθεια και άγγιξαν το τέλειο. Προσπαθήσαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό να ισοφαρίσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε».
 
 
ΤΟΜΑΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΕΝ: «Ήταν σημαντικό να ξεκινήσουμε τη χρονιά με νίκη. Απέναντί μας είχαμε έναν αντίπαλο τον οποίον αναλύσαμε και γνωρίζαμε τη δύναμη στο τακτικό κομμάτι. Αναμέναμε ότι οι λεπτομέρειες θα έκαναν τη διαφορά. Μετά το σημερινό τρίποντο στρεφόμαστε στο κύπελλο και την σωστή προετοιμασία των ποδοσφαιριστών μας. Είναι ένας θεσμός που μας ενδιαφέρει και στοχεύουμε στον τελικό, πηγαίνοντας βήμα-προς-βήμα. Οι ποδοσφαιριστές μου έκαναν μεγάλη προσπάθεια και η υπομονή τους επιβραβεύτηκε στην επανάληψη παρόλο που δεν καταφέραμε να κρατήσουμε το υπέρ μας 1-0. Ευχαριστώ τον κόσμο που μας υποστήριξε» 

Δειτε Επισης

Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Ρεάλ και Γιουνάιτεντ έχουν στο μεταγραφικό στόχαστρο τον Μάρτιν Μπατούρινα
«Η δουλειά μου είναι να είμαι άδικος και θα είμαι σε όλη τη σεζόν»
ΒΙΝΤΕΟ: Η μοναδική κόκκινη κάρτα στην καριέρα του Μαρσιάλ ήταν για χτύπημα στον Λαμέλα
Η Τσέλσι θέλει να απαλλαγεί από τον Ντισασί τον Ιανουάριο
«Έχω αλλάξει πολύ, απέρριψα πολλές προτάσεις γιατί θέλω να επιστρέψω στη Serie A»
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
Διπλό με τριάρα στην επιστροφή Ρονάλντο και το ντεμπούτο του Πιόλι στον πάγκο
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Ίντερ: Διαθέσιμος για το ντέρμπι με τη Μίλαν ο Ντι Μάρκο