Ανόρθωση: Δεν έχει φτερά για να πετάξει

Για 77 λεπτά, οπόταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Αντρέας Αβραάμ στη θέση του Κάλβο, η Ανόρθωση δεν απείλησε ούτε και μια φορά την Ομόνοια από τα άκρα της επίθεσης.
Η ομάδα της Αμμοχώστου ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο ντέρμπι με την Ομόνοια, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να μετουσιώσει την υπεροχή της σε κλασσικές ευκαιρίες, με εξαίρεση το δοκάρι του Ντλοβού στο 30’ σε στατική φάση.
 
Για σχεδόν 80 λεπτά η ομάδα η Ανόρθωση είχε ανούσια κατοχή της μπάλας και παρά το ότι ο Αντρέ Πάους προσπάθησε με διάφορους τρόπους (άλλαξε θέσεις στους ακραίους χάφ, ανέβασε ψηλά τους ακραίους αμυντικούς) περίμενε τα πάντα από το αριστερό πόδι του Νίκολας Μαρτίνες. Ο Αργεντινός δοκίμασε 1-2 σουτ εκτός περιοχής, όμως βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας, Παναγή.
 
Στο τελευταίο εικοσάλεπτο (συμπεριλαμβανωμένων και των έξι λεπτών καθυστερήσεων που υποδείχθηκαν), η ομάδα του Αντρέ Πάους, δημιούργησε όσες ευκαιρίες είχε φτιάξει στον υπόλοιπο αγώνα.
 
Η είσοδος του Αντρέ Αβραάμ έδωσε δυναμική στην Ανόρθωση, με τον Κύπριο εξτρέμ να χάνει κλασσική ευκαιρία στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν σε άδειο τέρμα αστόχησε σε κεφαλιά από πλάγια θέση, ενώ έκανε την σέντρα στον Κουλούρη στο 95’ με τον Ελλαδίτη να στέλνει την μπάλα με γυριστή κεφαλιά στο κάθετο δοκάρι του Παναγή.
 
Αδύναμη στα άκρα
Η Ανόρθωση υστερεί στις θέσεις των ακραίων επιθετικών. Οι φετινές εμφανίσεις του Κάλβο δεν θυμίζουν σε τίποτα τον ποδοσφαιριστή ηγέτη της περσινής σεζόν, ενώ ο Ανδρέας Μακρής είναι πολυτιμότερος όταν αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης και το απέδειξε στο πρώτο μισό της περσινής περιόδου.
 
Καθυστερημένα οι αλλαγές
Δεν είναι λίγες οι φορές φέτος που ο Αντρέ Πάους κατάφερε να «κερδίσει» αγώνες με τις κινήσεις του από τον πάγκο. Ο Ολλανδός τεχνικός σπάνια προβαίνει σε κινήσεις πριν το τελευταίο τέταρτο των αναμετρήσεων κάτι που έπραξε και στο ντέρμπι με την Ομόνοια (η είσοδος του Κουλούρη στο 55’ έγινε αναγκαστικά λόγω του τραυματισμού του Ντλοβού). Αβραάμ και Πελέ με την είσοδό τους στο γήπεδο έκαναν πιο επιθετική και πιο απαιτητική την Ανόρθωση και ενδεχομένως να έπρεπε να εισέλθουν πιο νωρίς.  
 
Ευρώπη ή πρωτάθλημα
Η απογοήτευση που έφερε το ισόπαλο 0-0 κόντρα στην αποδεκατισμένη Ομόνοια μαρτυρά ότι στην Ανόρθωση στόχος είναι το πρωτάθλημα. Το είπε άλλωστε και ο πρόεδρος της «Κυρίας» Χρίστος Πουλλαΐδης στην κοπή της βασιλόπιττας.
 
Το γεγονός αυτό αυξάνει την πίεση στην ομάδα, η οποία άρχισε τη σεζόν με ζητούμενο το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι σωστές κινήσεις που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι σε συνδυασμό με την εικόνα που παρουσιάζουν οι υπόλοιπες ομάδες, διαφοροποίησε το πλάνο στην πορεία.
 
Μένει να δούμε αν στην «Κυρία» μπορούν να διαχειριστούν την πίεση του πρωταθλητισμού. Τέτοια παιχνίδια, όπως το χθεσινό, επιβάλλεται να κερδίζονται αν ζητούμενο είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. 
  
 

Δειτε Επισης

Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Ρεάλ και Γιουνάιτεντ έχουν στο μεταγραφικό στόχαστρο τον Μάρτιν Μπατούρινα
«Η δουλειά μου είναι να είμαι άδικος και θα είμαι σε όλη τη σεζόν»
ΒΙΝΤΕΟ: Η μοναδική κόκκινη κάρτα στην καριέρα του Μαρσιάλ ήταν για χτύπημα στον Λαμέλα
Η Τσέλσι θέλει να απαλλαγεί από τον Ντισασί τον Ιανουάριο
«Έχω αλλάξει πολύ, απέρριψα πολλές προτάσεις γιατί θέλω να επιστρέψω στη Serie A»
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
Διπλό με τριάρα στην επιστροφή Ρονάλντο και το ντεμπούτο του Πιόλι στον πάγκο
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Ίντερ: Διαθέσιμος για το ντέρμπι με τη Μίλαν ο Ντι Μάρκο