Σόκαρε την Ανόρθωση ο Ερμής (βίντεο)

Ο Ερμής χάλασε τα γενέθλια της Ανόρθωσης, καθώς την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα – εντός αγωνιστικού χώρου. Η "Κυριά" μετά από μία άσχημη εμφάνιση, έχασε με 2-0 από την ομάδα της Αραδίππου, η οποία πανηγύρισε τρίποντο μετά από έξι αγώνες.
 
Μετά από αυτή την ήττα, η ομάδα της Αμμοχώστου οπισθοχωρεί στην 3η θέση μένοντας στους 45 βαθμούς έναντι 47 του ΑΠΟΕΛ που κέρδισε προηγουμένως την Νέα Σαλαμίνα, ενώ στους 48 είναι η πρωτοπόρος ΑΕΚ που αγωνίζεται αύριο με τον Εθνικό.
 
Για τον Ερμή, που έφθασε τους 21 βαθμούς και ξεπέρασε την ΑΕΛ φθάνοντας στην 10η θέση, σκόραραν οι Ντίξον (34’) και Γουίκς (90+3΄)
 
 
Το ακυρωθέν 1-0
Ο Ερμής μπορούσε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 11’, αφού ο Ντίξον έφυγε μόνος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο βοηθός υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ και το τέρμα ακυρώθηκε.
 
Αυτή τη φορά μέτρησε
Ο Ερμής συνέχισε να είναι καλύτερος και πιο απειλητικός από την ομάδα της Αμμοχώστου που δεν βρήκε καμία λύση. Ο Ντίξον σε 2-3 περιπτώσεις βρέθηκε σε θέση βολής και στο 34’ πέτυχε το σκοπό του, όταν μετά από φάση διαρκείας ο Ντίξον με πλασέ έκανε το 1-0. Μάλιστα, η ομάδα της Αραδίππου, πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια, έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 όμως η κεφαλιά του Σέργκι έφυγε έξω.
 


Δεν βρήκε λύσεις
Η «Κυρία» ήταν μουδιασμένη και στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού. Μόνο σε δύο περιπτώσεις βρήκε το δρόμο ώστε να απειληθεί η εστία του Στυλιανού, όμως τα σουτ των Μαρτίντες (53’) και Κουλούρη (75’) δεν βρήκαν στόχο. Ενδεικτικό της άσχημης εμφάνισης ήταν ότι η μεγαλύτερη φάση ήρθε στο 90+3’, οπότε και η κεφαλιά του Χόλγκερσον κατέληξε στα χέρια του Στυλιανού.
 
Ολοκληρώθηκε στις καθυστερήσεις

Η επιτυχία του Ερμή ολοκληρώθηκε στις καθυστερήσεις, καθώς σε αντεπίθεση στο 90+3’ο Χόλγκερσον έχασε την μπάλα, ο Μαγιέλε έδωσε στον Γουίκς, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το τελικό 2-0.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ερμής (Νίκος Παναγιώτου): Στυλιανού, Φραγκέσκου, Χριστοφή, Σέργκι, Γιαγκουδάκης (83' Μαγιέλε), Ντίκσον (87' Γιενγκά), Γκονθάλεθ, Λατόρε, Γουίκς, Ροσάδο (90' + 2 Μουλαζίμης), Κεϊτά.
Ανόρθωση (Άντρε Πάους): Κόπριβετς, Τζανακάκης, Λαΐφης, Χόλγκερσον, Σβεχλέν, Ορλάντι, Μαϊσουράντζε (56' Κουλούρης), Βίκτορ, Κάλβο, Μαρτίνες, Μακρής (69' Γκονσάλβες).
Σκόρερ: 34' Ντίκσον, 90' + 4 Γουίκς.
Κίτρινες: Φραγκέσκου, Μαγιέλε / Λαΐφης (4η), Χόλγκερσον (4η), Ορλάντι, Κουλούρης.
Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου.
Α' Βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου.
Β' Βοηθός: Αριστείδης Χρίστου.
4ος: Χρυσοβαλάντης Θεουλή.
Παρατηρητής: Χρίστος Σκαπούλλης.

 

OI ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Άντρε Πάους: «Σήμερα ήταν η πρώτη μας φετινή ήττα. Γνωρίζαμε πριν τον αγώνα πως θα έπαιξε ο αντίπαλος, έχοντας μειονέκτημα λόγω του κακού γηπέδου. Αυτό που ήθελε να παίξει ο αντίπαλος ήταν με μακρινές μπαλιές. Ελέγχοντας αυτό τον τρόπο παιχνιδιού μπορούσαμε να κτίσουμε πάνω σε αυτό και να νικήσουμε. Ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο δεν το πράξαμε χάνοντας πολλές κεφαλιές. Δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Όσον αφορά το δεύτερο ημίχρονο, ήταν ντροπή για το ποδόσφαιρο και ο καθένας ας καταλάβει. Συγχαρητήρια στον αντίπαλο προπονητή για τη νίκη».

Γιαν Ντε Γιόνγκε: «Ήμουν περήφανος για τους παίκτες μου για μια ώρα. Κάναμε το γκολ με το πέναλτι. Ήμασταν πολύ καλά οργανωμένοι. Μετά κάναμε πολλά μαζεμένα λάθη. Ήμασταν πολύ άτυχοι, γιατί είχαμε δυο τραυματισμούς και πολλές κίτρινες κάρτες. Το να προσπαθήσεις να παίξεις ποδόσφαιρο ίσως δεν είναι το πρέπον και επαναλήφθηκε αυτό που έγινε στο «Αμμόχωστος». Ελπίζω και θέλω να πιστεύω πως το σκορ και η σημερινή εξέλιξη του παιχνιδιού θα μας γίνει μάθημα, Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στη συνέχεια».

 

Δειτε Επισης

Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»