Αυτή τη φορά της έριξε έξι (βίντεο)

Όπως και στον πρώτο γύρο (9-0 στο Αμμόχωστος) ο ΑΠΟΕΛ συνέτριψε και στο δεύτερο γύρο την Νέα Σαλαμίνα, αυτή τη φορά με 6-1 στο ΓΣΠ.
 
Οι ερυθρόλευκοι αντιστάθηκαν μόνο μέχρι το 62’ οπότε και επιτεύχθηκε το δεύτερο τέρμα των γαλαζοκίτρινων, που είχαν σε μεγάλα κέφια πολλούς παίκτες, όπως ο Ντε Βινσέντι.
 
Ο ΑΠΟΕΛ ανέβηκε, τουλάχιστον προσωρινά, στην κορυφή της βαθμολογίας με 47 βαθμούς, ενώ η Νέα Σαλαμίνα παρέμεινε στους 29 βαθμούς και νιώθει περισσότερη πίεση από την έβδομη στη βαθμολογία Δόξα (26 βαθμούς)
 
Γρήγορο προβάδισμα
Ο ΑΠΟΕΛ ευτύχησε να πάρει νωρίς προβάδισμα στο παιχνίδι, καθώς μόλις στο 7’ ο Μιλάνοφ από την αριστερή πλευρά της άμυνας βρέθηκε στα δεξιά της επίθεσης και έστειλε συστημένη μπαλιά στον Σωτηρίου, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την ομάδα του.
 


Μεγάλο λάθος του Πάρντο
Η Νέα Σαλαμίνα απάντησε άμεσα μετά από τραγικό λάθος του Πάρντο, ο οποίος καθυστέρησε να διώξει την μπάλα και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Λίλιου εντός της περιοχής με το διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα (έπρεπε να αποβάλει τον πορτιέρο των γαλαζοκίτρινων). Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μακρίεφ, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να πάει χαμένη και στο 14’ έκανε το 1-1.


Το καθοριστικό
Ο ΑΠΟΕΛ δεν αποδιοργανώθηκε μετά την εξέλιξη αυτή, αντίθετα συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα και έψαξε για ένα δεύτερο τέρμα. Ο σκοπός δεν επιτεύχθηκε στο πρώτο μέρος, και το καθοριστικό σημείο ήταν στο 62’, όταν ο Ντε Βινσέντι με απευθείας εκτέλεση φάουλ πέτυχε το 2-1.
 
Οι γαλαζοκίτρινοι όμως δεν σταμάτησαν να πιέσουν και πέντε λεπτά αργότερα (67’) ο Βάντερ εκμεταλλεύτηκε στο ακέραιο τη σέντρα του Γιαννιώτα και την αδράνεια στην άμυνα της Νέας Σαλαμίνας και από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 3-1. Ο ίδιος παίκτης στο 70’ βρήκε το δοκάρι.

 

Κόκκινη και 6-1
Στο 73’ η Νέα Σαλαμίνα έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Τιάγκο Γκόμες με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Έτσι, ο έλεγχος από πλευράς των γηπεδούχων έγινε ακόμη πιο εύκολος.
 
Ουσιαστικά ο ΑΠΟΕΛ έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και η μοναδική απορία ήταν μέχρι που θα σταματήσει ο δείκτης του σκορ.


 
Στο 77’ ο Ντε Βινσέντι σέντραρε και ο Βινίσιους με κεφαλιά έκανε το 4-1, ενώ ο Αργεντινός ήταν αυτός που έδωσε την πάσα στον συμπατριώτη του Καβενάνγκι, ο οποίος με σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-1.
 
Το σκορ έκλεισε στο 86’, όταν μετά από σουτ του Μοράις, ο Ντε Βινσέντι βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και την έσπρωξε στην κενή εστία για να διαμορφωθεί το τελικό 6-1.

 

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΑΠΟΕΛ (Τιμούρ Κετσπάγια): Πάρντο, Σέρζιο, Μερκής, Καρλάο, Μιλάνοφ (78' Στίλιτς), Μοράις, Βινίσιους, Γιαννώτας, Εφραίμ (54' Βάντερ), Ντε Βινσέντι, Σωτηρίου (61' Καβενάγκι).
Νέα Σαλαμίνα (Γιαν ντε Γιόνγκε): Μιχαήλ, Άντιτς (46' Κολίνα), Τσίγκουινι, Ζάρκοβιτς, Κυριάκου, Μπεμπά (45'+5 Χριστοφή), Γκόμες, Τσούριουριτς, Λίλιου (64' Αδόρνο), Πεδρίτο, Μακρίεφ.
Σκόρερ: 7' Σωτηρίου, 62', 86'  Ντε Βινσέντι, 67' Βάντερ  , 77'Βινίσιους, 83' Καβενάγκι / 14' πεν. Μακρίεφ
Κίτρινες: Πάρντο, Μοράις, Σέρτζιο / Μπεμπά, Μακρίεφ, Κυριάκου, Πεδρίτο, Ζάρκοβιτς, Χριστοφή.
Κόκκινη: Γκόμες (2η κίτρινη)
Διαιτητής: Αβραάμ Τσούκκας
Α' Βοηθός: Σωτήρης Βίκτωρος
Β' Βοηθός: Όμηρος Τζιωρτζής
4ος: Χαράλαμπος Σκαπούλλης
Παρατηρητής: Ανδρέας Γεωργίου

 

 
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Τιμούρ Κετσπάγια:
«Δεν θα πω και εγώ πολλά πράγματα αγωνιστικά. Ήταν τόσο νευρικό το α' ημίχρονο, δεν χαρήκαμε στο τέλος το παιχνίδι και αυτή την νίκη. Πιστεύω πως φταίμε εμείς που τρωγόμαστε μεταξύ μας και παίζουμε σε ένα άδειο γήπεδο. Μια ομάδα όπως είναι το ΑΠΟΕΛ, που έχει τον περισσότερο κόσμο στην Κύπρο και να έχει άδειο γήπεδο και να γίνεται αυτό που γίνεται.
Φταίμε εμείς, επειδή σε 22 αγωνιστικές νομίζουμε πως παίζουμε εκτός έδρας. Να γυρίσουμε όλοι δίπλα στην ομάδα και να βοηθήσουμε την ομάδα διότι τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα και τους θέλουμε όλους δίπλα από την ομάδα. Αυτό ήθελα να πω, συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί κερδίσαμε ένα παιχνίδι δύσκολο, γιατί η Νέα Σαλαμίνα είναι καλή ομάδα. Αν ήμαστε σοβαροί από την αρχή δεν θα φτάναμε σε αυτά τα νεύρα που είχαμε στο τέλος του αγώνα».
 
Γιαν Ντε Γιόνγκε: «Ήμασταν πολύ καλοί στην πρώτη ώρα του παιχνιδιού. Σημειώσαμε το γκολ από το πέναλτι. Αισθάνομαι πολύ περήφανος από τους παίκτες μου και την προσπάθεια τους μέχρι εκείνο το σημείο. Μετά ίσως το να προσπαθήσεις να παίξεις ποδόσφαιρο δεν είναι το πρέπον και επαναλήφθηκε αυτό που έγινε στο «Αμμόχωστος».
Ελπίζω και θέλω να πιστεύω πως το σκορ και η σημερινή εξέλιξη του παιχνιδιού θα μας γίνει μάθημα. Το ΑΠΟΕΛ άξιζε να πάρει αυτή την νίκη με τα έξι γκολ που πέτυχε».
 

 

Δειτε Επισης

Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»