Εύκολο πέρασμα της ΑΕΚ από την Γερμασόγεια

Την νίκη που την φέρνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα (φτάνοντας τους 22 βαθμούς) πέτυχε η Πετρολίνα ΑΕΚ κόντρα στην ουραγό Αναγέννηση Γερμασόγειας, σε αγώνα που έγινε στο πλαίσιο της 12ης αγωνισιτκής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας "Τάσος Μητσόπουλος".
 
Η ομάδα της Λάρνακας πλέον περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα της Κυριακής (31/1) του Κεραυνού κόντρα στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου, για να γνωρίζει εάν θα είναι μόνη στην κορυφή ή αν θα έχει… συγκάτοικο. Οι Λαρνακείς κυριάρχησαν από νωρίς στο παιχνίδι και πήραν μία εύκολη νίκη. Αυτό ήταν το δέκατο νικηφόρο αποτέλεσμα για την ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ η Αναγέννηση παραμένει χωρίς νίκη. Από πλευράς των φιλοξενουμένων δεν αγωνίστηκαν οι Παλάλας, Παντελή και Μπρέζετς. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Τζο Τζο Γκαρσία που σημείωσε 17 πόντους (8 ριμπάουντ, 2 ασσίστ).
 
Με ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα μπήκε στο παιχνίδι η Πετρολίνα ΑΕΚ, φέρνοντας νωρίς το σκορ στο 6-0 υπέρ της μετά από τέσσερις πόντους του Μπάουμαν και δύο του Τρισόκκα. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με τρεις πόντους από τον Κουτσιαντζά και δύο του Εγκλίσκι, μειώνοντας σε 6-5. Όμως η εξέλιξη του αγώνα είχε "κιτρινοπράσινο" χρώμα, με την ΑΕΚ να κυριαρχεί στο γήπεδο και να πετυχαίνει ένα σερί δεκαέξι πόντων, φέρνοντας το σκορ στο 22-5. Με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου οι Λαρνακείς προηγούνταν με 34-10.
 
Με τους εικοσιτέσσερις πόντους που χώριζαν τις δύο ομάδες από την πρώτη περίοδο, είδαμε ένα πιο ισορροπημένο παιχνίδι στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η Αναγέννηση ήταν ανεβασμένη σε σχέση με τα πρώτα λεπτά του αγώνα, όμως η ΑΕΚ είχε και πάλι ελαφριά υπεροχή μέσα στο παρκέ. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το παιχνίδι πετυχαίνοντας οκτώ πόντους, ενώ δέχθηκαν τρεις μειώνοντας σε 37-18. Στην συνέχεια η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου το σκορ έφθασε στο 47-21.
 
Παρόμοια ήταν η εικόνα της τρίτης περιόδου, με το παιχνίδι να είναι ισορροπημένο ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η Αναγέννηση ξεκίνησε πιο δυνατά, όμως με την πάροδο του χρόνου η ΑΕΚ φάνηκε να είναι ανώτερη μέσα στο παρκέ. Οι δύο ομάδες σημείωσαν από 22 πόντους, με το σκορ να οδηγείται στο 69-43 υπέρ της ΑΕΚ, με το τέλος της τρίτης περιόδου. Οι Λαρνακείς όμως ήταν ανώτεροι στην τέταρτη περίοδο, και κυριάρχησαν μέσα στο γήπεδο. Κάτι που είχε αποτέλεσμα να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες στο σκορ. Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε την ΑΕΚ νικήτρια με σκορ 91-55.
 
Αναγέννηση Γερμασόγειας (Σταύρος Σταύρου): Αντωνίου, Τάλλαρης 1, Ντουμάρς 9 (1), Τουμπάζος 8 (1), Ζντράβιτς 8 (1), Εγκλίσκι 13 (3), Χαραλάμπους 8, Άλε-Κα, Κουσιαντζάς 8.
 
Πετρολίνα ΑΕΚ (Λίνος Γαβριήλ): Λεοντίου 2, Πασιαλής, Μπράουν 17, Κοιλαράς 9 (1), Μακφάντεν 15 (5), Στυλιανού 9 (1), Γκαρσία 17, Τρισόκκας 7, Μπάουμαν 15.
 
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-34, 21-47, 43-69, 55-91
 

Δειτε Επισης

Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ