Επιστροφή στις νίκες και μοναξιά στην κορυφή

Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει και πάλι η ΑΕΚ που πήρε το ζητούμενο κόντρα στον Εθνικό τον οποίο κέρδισε με 1-0.
 
Το ζητούμενο για την ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν ήταν η επιστροφή στις επιτυχίες μετά τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα (ήττα με ΑΕΛ και ισοπαλία με Νέα Σαλαμίνα) στις αγωνιστικές που προηγήθηκαν. «Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα της Λάρνακας ήταν και πάλι ο Αντρέ Άλβες, ο οποίος έφτασε τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα.
 
Η ΑΕΚ ανέβηκε στους 49 βαθμούς και είναι μόνη πρώτη μετά την ήττα της Ανόρθωσης, έχοντας δύο βαθμούς περισσότερους από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ. Ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ έκανε ο Ιβάν Τρισκόφσκι, ο οποίος έπαιξε για 24 λεπτά. Στην 9η θέση με 22 βαθμούς παρέμεινε ο Εθνικός.
 

 

 

Ο αγώνας
9’ Ο Ιάκομπ στην προσπάθειά του να διώξει με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του.
12’ Μετά από ωραία ενέργειά του, ο Κυπριανού έστρωσε στον Λαρένα και αυτός με βολέ από καλή θέση ανάγκασε τον Μπογκατίνοφ σε εξαιρετική απόκρουση σε κόρνερ.
13’ Ο Άλβες από καλή θέση στην περιοχή, έστειλε την μπάλα μόλις έξω.
14’ Κεφαλιά από τον Μπεσέρα που πήγε να αξιοποιήσει άστοχη έξοδο του Τόνιο, αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκιάρια.
31’ 1-0 Ο Άλβες με προβολή μετά από πάσα του Τέτε νίκησε τον Μπογκατίνοφ και με το 13ο φετινό του τέρμα έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ.
50'  Σέντρα του Κυριάκου, ο Χατζηβασίλης έκανε την κεφαλιά από καλή θέση, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.
61' Ο Κυπριανού με βολέ εντός περιοχής από πλάγια, ανάγκασε τον Μπογκατίνοφ σε δύσκολη απόκρουση.
70' O Άλβες από θέση βολής στην περιοχή, έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
76’ Καλό συρτό σουτ του Ντε Βρίισε από πλάγια θέση, αλλά ο Τόνιο σε ετοιμότητα μάζεψε εύκολα. 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
 
 
ΤΟΜΑΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΕΝ: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι το οποίο αναλύσαμε όσον αφορά τον τρόπο που ο αντίπαλος έπαιξε απέναντι στον Απόλλωνα. Καταφέραμε να σκοράρουμε και να αμυνθούμε στις στημένες φάσεις που είναι το δυνατό τους σημείο. Δεν είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που διαβάσαμε το παιχνίδι και πιο συγκεκριμένα τον τρόπο που έπρεπε να επιτεθούμε. Ωστόσο κρατώ το τρίποντο άσχετα αν δεν παίξαμε καλά. Μπαίνουμε σε μια περίοδο με δύσκολα παιχνίδια ξεκινώντας από την Τετάρτη. Το τρίποντο ήταν σημαντικό μετά τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα και ελπίζω ότι ψυχολογικά θα βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές μου.»
 
ΝΤΑΝΙΛΟ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ: «Ήρθαμε εδώ με στόχο να αμυνθούμε στο δικό μας μισό για να πάρουμε τουλάχιστον την ισοπαλία, προσπαθώντας να κτυπήσουμε στην αντεπίθεση. Πιστεύω ότι τα πήγαμε καλά παρόλο που η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δυστυχώς έχουν τέτοιους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που ακόμη και με μισή ευκαιρία, σκόραραν. Στην επανάληψη ρισκάραμε περισσότερο με πίεση στον αντίπαλο, δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες και σύγχυση στην αντίπαλη άμυνα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Οι τραυματισμοί μας επηρέασαν αλλά ευελπιστώ ότι την επόμενη εβδομάδα η ομάδα θα γεμίσει και θα έχουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.»
 
ΑΕΚ (Τόμας Κρίστιανσεν): Τόνιο, Ορτίθ, Μόισοφ, Νίνου, Χαραλάμπους, Κυπριανού (66' Τρισκόφσκι), Λαρένα, Μπόλιεβιτς, Τέτε (89' Ρόσα), Τομάς, Άλβες (82' Μυτίδης).

Εθνικός Άχνας (Ντανίλο Ντόντσιτς): Μπογκατίνοφ, Κυριάκου, Ατάντα, Ιάκομπ, Μπεσέρα, Ντε Βρίισε (83' Μπαραμπάντζε), Πινσέλι (64' Ηλία), Πουτζιουρής, Κότο, Πράγκερ, Χατζηβασίλης (64' Ε. Γκριγκαλασβίλι).
 

Δειτε Επισης

Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»