Έσπασε την «κατάρα» η Πάφος

Θρίαμβος της Πάφου FC που επικράτησε με 2-1 της Ομόνοιας και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα μετά από 14 αγώνες και πρώτη επί των πρασίνων από το 2000 και έπειτα.
 
Η Παφιακή ομάδα αν και βρέθηκε να χάνει στο σκορ με 1-0 από τον γκολ του Σέρινταν στο 25’, με τον Ιρλανδό να φτάνει τα εννέα τέρματα και να ισοφαρίζει την ατομική επίδοση καριέρας, κατάφερε να πετύχει σπουδαία ανατροπή με γκολ των Ντε Μέλο 28’ και Μάατσι στο 88’.
 
Η ομάδα του Απόστολου Μακρίδη ανέβηκε στην 12η θέση με 18 βαθμούς, ένα λιγότερο από την ΑΕΛ. Η Ομόνοια που φωνάζει για τη διαιτησία του Νικολαΐδη, ο οποίος κακώς σφύριξε φάουλ στο κλέψιμο του Ασίς στον Κοδίνα, έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την τρίτη θέση και με 37 βαθμούς έπεσε στην Πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Ρεκόρ καριέρας ο Σέρινταν
Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο η Ομόνοια ανέβασε στροφές, έλεγξε την κυκλοφορία της μπάλας και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Οι «πράσινοι» ζήτησαν πέναλτι στο 11ο λεπτό όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Αλαμπί, παράβαση που κακώς δεν υποδείχθηκε.
 
Στο 13ο λεπτό η Ομόνοια έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Ασίς έδωσε από αριστερά στον Χαφέζ, ο οποίος ελίχθηκε στην περιοχή έκανε το σουτ με τον Κοδίνα να αποκρούει ασταθώς και την μπάλα να στρώνεται στον Ασίς ο οποίος πλάσαρε από κοντά, όμως ο Ισπανός πορτιέρο με δεύτερη προσπάθεια αποσόβησε το γκολ.
 
Τη λύση για την Ομόνοια έδωσε στο 25ο λεπτό ο Κίλιαν Σέρινταν. Ο Ιρλανδός με μονοκόματο σουτ μετά την σέντρα του Καρλίτος νίκησε τον Κοδίνα και άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους».

 


Άμεση απάντηση
Μόλις τρία λεπτά κράτησαν οι πανηγυρισμοί στην Ομόνοια, καθώς η Πάφος κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 με τον κορυφαίο της παίκτη στο ξεκίνημα του αγώνα Ίπσον ντε Μέλο.
 
Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός νίκησε σε μονομαχία τον Χαφέζ, μπήκε στην περιοχή πέρασε ωραίο τον Ρομαρίκ και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Παναγή.
 
Η ισοφάριση έδωσε ώθηση στην Πάφος FC που στο 36’ έφτασε πολύ κοντά σε δεύτερο τέρμα, όταν το σουτ του Άλμπα από το ύψος της περιοχής, πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παναγή.
 
Στην Πάφο άνηκε και η τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από πλάγια, ο Μάτσι πήρε την κεφαλιά-πάσα στον Κχμαλάντζε, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έστειλε ψηλά άουτ την μπάλα.
 

Ανακάτεψε την τράπουλα ο Μιλόγεβιτς
Με εσωτερικές αλλαγές παρέταξε την Ομόνοια στο δεύτερο ημίχρονο ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός μετατόπισε τον Καρλίτος στο αριστερό άκρο της άμυνας, έφερε τον Ράμος στο δεξί και προώθησε τον Χαφές σε ρόλο αριστερού ακραίου επιθετικού.
 
Οι αλλαγές αυτές λειτούργησαν θετικά για την Ομόνοια που επανέκτησε την κυριαρχία του αγώνα και στο 49' μετά από ωραία κάθετη πάσα του Φλορέσκου ο Σέρινταν βγήκε τετ-α-τετ, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Κοδίνα.
 
Στο 55’ η Ομόνοια απείλησε και πάλι με τον Ασίς να αστοχεί σε κεφαλιά, ενώ δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του τριφυλλιού έχασε κλασσική ευκαιρία όταν ο Ασίς μπήκε από πλάγια στην περιοχή, γύρισε την μπάλα στον Σέρινταν, ο οποίος δεν μπόρεσε να την σπρώξει στα δίκτυα από το ύψος της μικρής περιοχής.


Λάθος Νικολαΐδη
Στο 62’ έγινε η φάση που θα συζητηθεί καθώς ο τερματοφύλακας της Πάφου FC Κοδίνα ενώ ήταν κάτοχος της μπάλας την χτύπησε στο έδαφος και ο Ασίς άπλωσε το πόδι έκλεψε την μπάλα και ήταν έτοιμος να σκοράρει προ κενής εστίας, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε φάουλ και κίτρινη κάρτα στον Ασίς, ο οποίος μάλιστα συμπλήρωσε απαγορευμένο αριθμό καρτών και χάνει τον αγώνα με την ΑΕΚ. Σε επικοινωνία που είχαμε με εν ενεργεία διαιτητή μας ενημέρωσε πως από την στιγμή που η μπάλα είναι διεκδικήσιμη και ο τερματοφύλακας δεν είναι κάτοχος της δεν υπάρχει παράβαση.

Ολική ανατροπή

Στο 89 ο Μάτσι βγήκε τετ-α-τετ από αριστερά και με διαγώνιο σουτ πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Παναγή και την έστειλε στα δίκτυα χαρίζοντας στην Πάφο την τρίτη φετινή της νίκη που της δίνει οξυγόνο στην προσπάθεια της για παραμονή στην πρώτη κατηγορία.
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΒΛΑΝΤΑΝ ΜΙΛΟΓΕΒΙΤΣ: "Συγχαρητήρια στη Πάφο για τη νίκη. Η Πάφος ήθελε πάρα πολύ τη νίκη, περισσότερο από μας και φαινότανε. Το πήρε και αξίζει συγχαρητήρια. Δεν έχω εξήγηση. Πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχαμε, εντελώς δεν υπήρχαμε. Δεν ψάχνω δικαιολογίες, έχουμε πει πολλές φορές να μην υποτιμάμα, δεν μπορεί η φανέλα μόνη της να κερδίσει το παιχνίδι. Εκεί που πήγανε καλά τα πράγματα για μας, εκεί που βάλαμε το γκολ δεχθήκαμε ένα γκολ που μόνο εμείς τρώμε. Προσπαθήσαμε το δεύτερο ημίχρονο, κάπου στη μέση και μετά δεν υπήρχε ούτε σύστημα, ούτε τίποτα και το εκμεταλλεύτηκε η Πάφος. Είμαι προβληματισμένος. Δεν μπορείς να ξεχάσεις τη μπάλα από τη μια μέρα στην άλλη. Η Ομόνοια είναι μεγάλη ομάδα, με μεγάλη ιστορία και αυτός ο κόσμος αξίζει πολλά περισσότερα και μπράβο τους. Πάντα είμαι ο πρώτος που είμαι μπροσά από τους παίκτες. Αλλά οι παίκτες πρέπει να βλέπουν διαφορετικά την ιστορία της Ομόνοιας, είμαι πολύ απογοητευμένος από το πρώτο ημίχρονο. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, θέλω να πιστεύω πως είναι μια κακή μέρα για μας, ας το πούμε πως είναι έτσι. Συγχαρητήρια στη Πάφο και το συνάδελφο μου".
 
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ: "Για το παιχνίδι ξέραμε πως θα αντιμετωπίζαμε μια πολύ μεγάλη ομάδα η οποία τον τελευταίο καιρό είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Για να μην σας κουράσω με τα αγωνιστικά, θεωρώ πως ήμασταν καλύτεροι, επιζητήσαμε τη νίκη, τη δικαιούμαστε και σε προηγούμενα ματς. Σημασία έχουν οι τρεις βαθμοί. Καλώ τον κόσμο της Πάφου να σταθεί πιο κοντά στην ομάδα και το πρόεδρο για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ομάδα μιας ολόκληρης πόλης στην πρώτη κατηγορία. Ευχαριστώ τους παίκτες και τους συνεργάτες μου γιατί το αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει τη δουλειά τους. Καλή συνέχεια στην Ομόνοια δεν χαλάνε όλα με ένα αποτέλεσμα. Βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι με την Ομόνοια για το κύπελλο". 
 
Πάφος FC (Απόστολος Μακρίδης): Κοδίνα, Γκόμες, Αλαμπί, Ματούκου, Ιωάννου, Νταμάου, Γκριγκέτς (66' Οκόγιε), Κχμαλάντζε, Μάατσι, Ντε Μέλο (88' Δημοσθένους), Άλμπα (61' Αγιβί).
 
Ομόνοια (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Παναγή, Καρλίτος (72' Μπεμπέ), Ρομαρίκ, Ρούνιε, Χαφέζ, Φλορέσκου, Φυλακτού (84' Οικονομίδης), Ασίς, Ράμος, Σέρινταν, Ρουσιάς (38' Μπαντιμπάνγκα).
 
Σκόρερ: Ντε Μέλο 28', Μάατσι 89' / Σέρινταν 25'
Κίτρινες: Γκρίγκετς (4η), Ασίς (6η)
Αποβολές:
Γήπεδο: Παφιακό
Θεατές:
Διαιτητής: Χρίστος Νικολαϊδης
Α' Βοηθός: Αθηνόδωρος Ιωάννου
Β' Βοηθός: Νίκος Εγγλέζου
4ος: Κώστας Ψευδιώτης
Παρατηρητής: Ανδρέας Δημητρίου
 
 
 

Δειτε Επισης

Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»