Την έχουν «γραμμένη» τη διαιτησία

Η Άτυπη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη επιβεβαίωσε ότι το αλαλούμ που επικρατεί μεταξύ Ομοσπονδίας και σωματείων για τομές στο χώρο της διαιτησίας με σκοπό τη βελτίωσή της.

Η προ ημερών ειλημμένη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΠ για απομάκρυνση του υπεύθυνου της διαιτησίας Άλαν Σνόντι κρίθηκε από αρκετά σωματεία (Ομόνοια, Σαλαμίνα, Ένωση), ως άσκοπη και σε λανθασμένο χρονικό σημείο, καθώς βρισκόμαστε μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου. Άλλα σωματεία (ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, ΑΕΛ, Ερμής) εξέφρασαν την άποψη πως ο Ιρλανδός αρχιδιαιτητής επιβάλλεται να αποχωρήσει, ενώ ο πρόεδρος της ΑΕΚ Άντρος Καραπατάκης κράτησε ουδέτερη στάση επιρρίπτοντας ευθύνες και στους παράγοντες, οι οποίοι με τις δηλώσεις τους και την συμπεριφορά τους βάζουν πίεση στους διαιτητές αποσκοπώντας σε εύνοια της ομάδας τους. Ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης, έθεσε στο τραπέζι το ενδεχόμενο καθόδου ξένων διαιτητών στα play off, κάτι που συζητείται πολλάκις κάθε σεζόν.

Έχω την εντύπωση ότι την ουσία του προβλήματος δεν την αγγίζει κανείς. Έχουμε ικανούς διαιτητές που μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις και τις δυσκολίες των αγώνων; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε το πρόβλημα είναι βαθύτερο και πιο σοβαρό καθώς σημαίνει ότι δεν σφυρίζουν αμερόληπτα. Αν η απάντηση είναι όχι, τότε επιβάλλεται να δοθεί βαρύτητα στην ανάδειξη ικανών διαιτητών.

Όσο λοιπόν βρίσκουμε εξιλαστήρια θύματα τους κάθε… Ρέικβαρτ και Σνόντι, απλά τα πραγματικά προβλήματα της διαιτησίας θα μπαίνουν κάτω από το χαλί. Και ο Κολίνα ν’ αναλάβει υπεύθυνος διαιτησίας στην Κύπρο τα ίδια φάλτσα σφυρίγματα θα βλέπουμε κάθε βδομάδα στα γήπεδα. Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι απλά και μόνο η αποπομπή του Άλαν Σνόντι θα διορθώσει τα κακώς κείμενα στο χώρο της κυπριακής διαιτησίας. 

Από τη μια η ΚΟΠ πρέπει να πάψει να παίρνει αποφάσεις που απλά και μόνο έχουν σκοπό να την αποφορτίσουν από την πίεση και από την άλλη τα σωματεία επιβάλλεται να αντιληφθούν ότι η λογική του «φωνάζω όποτε αδικηθώ» οδηγεί σε αδιέξοδο.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)