Με ντέρμπι στη Λεμεσό ξεκινάει η 9η αγωνιστική

Με τον αγώνα Απόλλων - ΑΠΟΕΛ, που θα γίνει την Παρασκευή 8/1 στις 19:00, θα ανοίξει η αυλαία της 9ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας "Τάσος Μητσόπουλος". Ο πρωτοπόρος Απόλλωνας υποδέχεται στην έδρα του τον ανεβασμένο ΑΠΟΕΛ, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν διακαώς την επιτυχία για να παραμείνουν όσο πιο ψηλά μπορούν στον βαθμολογικό πίνακα.
 
Η ομάδα της Λεμεσού είναι αυτή την στιγμή στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, συγκατοικώντας όμως με την Πετρολίνα ΑΕΚ και τον Κεραυνό, στους 14 βαθμούς. Στην 4η θέση βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ, όπου επίσης συγκατοικεί με την ΕΘΑ, έχοντας 13 βαθμούς.
 
Οι διαφορές λοιπόν που χωρίζουν τις δύο ομάδες είναι πολύ λεπτές, ενώ παράλληλα έχουν και τους ίδιους στόχους στο φετινό πρωτάθλημα. Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ο ΑΠΟΕΛ υποδέχτηκε τον Απόλλωνα στο Λευκόθεο στις 20 Νοεμβρίου, με τους "γαλάζιους" της Λεμεσού να επικρατούν με 76-68.
 
Αυτή δεν ήταν όμως η μοναδική φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στην φετινή περίοδο σε επίσημο αγώνα. Στις 18 Δεκεμβρίου ο ΑΠΟΕΛ υποδέχτηκε τον Απόλλωνα εκ νέου, αυτή την φορά για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας, με την ομάδα της Λευκωσίας να επικρατεί αυτή την φορά με 81-73. Και οι δύο ομάδες λοιπόν θα ψάχνουν την δεύτερη τους φετινή επιτυχία κόντρα του αντιπάλου τους, σε ένα μεγάλο ντέρμπι.
 
Στην περίπτωση που οι "γαλαζοκίτρινοι" επικρατήσουν, τότε θα ανέβουν -προσωρινά- στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς, όσους θα έχει και ο Απόλλωνας και θα περιμένουν τα αποτελέσματα των υπολοίπων ομάδων που είναι στα ψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη, αν η ομάδα της Λεμεσού επικρατήσει τότε θα αφήσει πίσω τον ΑΠΟΕΛ δύο βαθμούς.
 
Το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, με τις διαφορές που χωρίζουν τις ομάδες -κυρίως αυτές που είναι στις πρώτες πέντε θέσεις- να είναι πολύ μικρές. Το παιχνίδι ανάμεσα στον Απόλλωνα και τον ΑΠΟΕΛ αναμένεται να είναι συναρπαστικό και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του καναλιού Cytavision Sports 5 από την συνδρομητική τηλεοπτική πλατφόρμα της Cytavision, και θα ξεκινήσει στις 19:00. 

Δειτε Επισης

Τζόκοβιτς: Ο αθλητισμός είναι πιο σημαντικός από τον καθένα ξεχωριστά
Ευκαιρία για Κύπριους πρωταθλητές το διεθνές μίτινγκ στίβου του Μαΐου-Στην Κύπρο Τεντόγλου και Καραλής
Στη 15η θέση της γενικής κατάταξης ο Κοντίδης στο Hyères
Αρχίζει στη Λευκωσία το τουρνουά Μπάντμιντον «Victor Cyprus Junior»
Ατελείωτο θέαμα στα Play Off του ΝΒΑ
Φενέρμπαχτσε-Παρί: Βήμα πρόκρισης για τους Τούρκους ή «γαλλική» αντίδραση;
Ξεκίνησε με νίκη στη Μαδρίτη η Σάκκαρη
Πλήγμα για Γουόριορς: Εκτός ο Μπάτλερ με τραυματισμό στη λεκάνη
Με πρωταγωνιστές Μπράουν και Μίτσελ, οι Σέλτικς και Καβαλίερς έκαναν το 2-0
Στην 31η θέση ο Παύλος Κοντίδης την τρίτη μέρα στο Hyères