ΑΠΟΕΛ: Ρεκόρ, ρεκόρ, ρεκόρ!

Το πρώτο ευρωπαϊκό διπλό σε φάση ομίλων είναι πλέον γεγονός. Η ισοφάριση των εκτός έδρας επιτυχιών της Ομόνοιας στις διεθνείς διοργανώσεις επίσης. Δεν είναι, ωστόσο, οι μοναδικές πρωτιές του ΑΠΟΕΛ μετά το 1-0 επί του Ολυμπιακού Πειραιώς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Οι «γαλαζοκίτρινοι» έγιναν η πρώτη κυπριακή ομάδα, η οποία εκκινεί με δύο νίκες στους ομίλους. Ούτε οι ίδιοι στις προηγούμενες πέντε παρουσίες τους στην κύρια φάση του Τσάμπιονς ή του Γιουρόπα Λιγκ, ούτε οι Ανόρθωση, ΑΕΚ, ΑΕΛ και Απόλλων είχαν πιστωθεί αυτό το δύο στα δύο.
 
Κορυφαία συγκομιδή στο Γιουρόπα
Οι έξι βαθμοί είναι ήδη η κορυφαία συγκομιδή κυπριακής ομάδας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (σ.σ. πέντε είχαν συγκεντρώσει η ΑΕΚ το 2011/12 και ο ΑΠΟΕΛ το 2013/14, τέσσερις η ΑΕΛ το 2012/13 και ο Απόλλων το 2013/14, τρεις ο Απόλλων το 2014/15 και ο ΑΠΟΕΛ πέρυσι), συνιστούν ισοφάριση της συγκομιδής της Ανόρθωσης στο Τσάμπιονς Λιγκ (2008/09) και επιτρέπουν στον πρωταθλητή να κυνηγήσει την ισοφάριση ή κατάρριψη της δικής τους κορυφαίας επίδοσης (στο Τσάμπιονς Λιγκ) την περίοδο 2011/12 (9 βαθμοί).
 
Η Ελλάδα τον εμπνέει!
Ο Ολυμπιακός Πειραιώς έγινε η τέταρτη ομάδα εξ Ελλάδας που αντιμετωπίζει ο ΑΠΟΕΛ σε ευρωπαϊκό επίπεδο (Ηρακλής, ΑΕΚ και Αστέρας Τρίπολης οι προηγούμενες τρεις) ισοφαρίζοντας σε αυτόν τον τομέα την Ομόνοια (έχει παίξει με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ). Οι «γαλαζοκίτρινοι», ωστόσο, προσπέρασαν το «τριφύλλι» σε νίκες στην Ελλάδα (δύο έναντι μίας), ενώ παραμένουν ο μοναδικός κυπριακός σύλλογος με θετικό απολογισμό (5-3-3) απέναντι σε εκπροσώπους της Ελλάδας.
 
Καλύπτει χαμένο έδαφος
Με το δρόμο για την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του Γιουρόπα Λιγκ ορθάνοικτο πλέον, ο ΑΠΟΕΛ δεν αυταπατάται πως μπορεί να καλύψει οικονομικά τη μη είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει ωστόσο μια εξαιρετική ευκαιρία να καλύψει μεγάλο μέρος της ανεπανάληπτης συγκομιδής της περιόδου 2011/12 (20.825 βαθμοί) βελτιώνοντας το συντελεστή τόσο του ίδιου όσο και της Κύπρου στη βαθμολογία πενταετίας της UEFA.

Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν έχει συγκεντρώσει ήδη 4.800 βαθμούς. Με μια ισοπαλία τόσο η ίδια όσο και η χώρα θα έχουν πιστωθεί την κορυφαία συγκομιδή τους τα τελευταία πέντε χρόνια! Με ακόμη τρεις νίκες, ο ΑΠΟΕΛ θα ξεπεράσει τους 10.000 βαθμούς για δεύτερη φορά στην ιστορία του και θα έχει «σβήσει» κατά το ήμισυ την απώλεια της σεζόν 2011/12.
  

Δειτε Επισης

Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»