Η μπίλια έκατσε στο… γαλάζιο (vids, pics)!

Σ’ ένα επεισοδιακό ντέρμπι, που διακόπηκε στην επανάληψη οκτώ λεπτά ένεκα ρίψης κροτίδων από τους οπαδούς των φιλοξενουμένων, ο Απόλλων επικράτησε στο «Τσίρειο» της Ομόνοιας με 2-1 και διακόπτοντας σερί δύο ηττών πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Στον αντίποδα, οι «πράσινοι» υποχρεώθηκαν στην πρώτη ήττα τους στο τρέχον πρωτάθλημα.
Οι βάσεις για τη νίκη των κυπελλούχων τέθηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Το «τριφύλλι» είχε μεν την πρώτη καλή ευκαιρία (σ.σ. μια κεφαλιά του Κατελάρη που εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Βάλε στο 15’), όμως οι «γαλάζιοι» άνοιξαν το σκορ στο 21’. Με έξοχη ατομική προσπάθεια ο ντα Σίλβα απαλλάχτηκε από το μαρκάρισμα του Κατελάρη και προ του Βύντρα έβγαλε «συστημένη» σέντρα για το κεφάλι του Γκιέ Γκιέ, τον οποίο «έχασε» ο Φλορέσκου, με αποτέλεσμα να γίνει το 1-0.

 
Το πέναλτι της έριδος
Δέκα λεπτά αργότερα ο διαιτητής καταλόγισε, μάλλον εσφαλμένα όπως φάνηκε από τις τηλεοπτικές επαναλήψεις της φάσης, πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κατελάρη στον Παπουλή. Την εσχάτη των ποινών αξιοποίησε ψύχραιμα ο ντα Σίλβα στέλνοντας τον Παναγή στη μία γωνία και την μπάλα στην άλλη.

 
Δοκάρι Ντάρμπισαϊαρ
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Ομόνοια βγήκε σε αντεπίθεση, το φαλτσαριστό σουτ του Ντάρμπισαϊαρ σταμάτησε στο δοκάρι και στην επαναφορά το σουτ του Κλέιτον ανέκοψαν οι αμυντικοί του Βάλε. Η διπλή ευκαιρία έμελλε να είναι το προμήνυμα για το ανέβασμα της Ομόνοιας στην επανάληψη.
Μόλις στο 46’ ο Βάλε εξουδετέρωσε σε κόρνερ σουτ του Σέρινταν, αλλά στο 69’ η Ομόνοια έφτασε στο γκολ: από κόρνερ του Μαργκάσα, ο Κατελάρης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε και στο κεφάλι του Σέρινταν, οι Βάλε και Στυλιανού αδράνησαν και η μπάλα κατέληξε στο πλεχτό για το 2-1.


Διακοπή ελέω κροτίδων
Το τέρμα ήλθε πέντε λεπτά μετά τη σχεδόν δεκάλεπτη διακοπή της αναμέτρησης ένεκα ρίψης κροτίδων από πλευράς των οπαδών του «τριφυλλιού». Στη διάρκεια μάλιστα αυτής της διακοπής ο Χαράλαμπος Σκαπούλλης και οι βοηθοί του έφυγαν (προσωρινά, όπως αποδείχθηκε) στα αποδυτήρια.
Η μείωση του σκορ έδωσε ψυχολογική ώθηση στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση στο 79’: σε κόντρα επίθεση ο Ντάρμπισαϊαρ έβγαλε τον Κωνσταντινίδη τετ α τετ με τον Βάλε, όμως ο Ελλαδίτης σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Η μοναδική απειλή εκ μέρους του Απόλλωνα στο δεύτερο μέρος καταγράφηκε στο 86, όταν από σέντρα του Παπουλή ο νεοεισελθών Πέδρο σούταρε με τη μία, αλλά δεν βρήκε στόχο.
ΑΠΟΛΛΩΝ (4-1-4-1): Βάλε - Στυλιανού, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Γκόμες - Σατσέτι - Σαρδινέρο (75’ Ζοάο Πέδρο), ντα Σίλβα, Κυριάκου (90’ Ρέινολντς), Παπουλής (100’ Μπάρμπαρο) - Γκιέ Γκιέ.
ΟΜΟΝΟΙΑ (4-4-2): Παναγή - Κωνσταντινίδης (97’ Ρουσιάς), Φλορέσκου, Βύντρα, Σοϊλέδης - Κατελάρης - Τουρέ, Μαργκάσα - Κλέιτον (83’ Αγκάγεφ) - Σέρινταν (83’ Χριστοφή), Ντάρμπισαϊαρ.




  

Δειτε Επισης

Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»