Και της Ρεάλ το φόβητρο έγινε το όνομά σου... (pics, vids)

Συμπληρώνονται σήμερα 14 χρόνια από τη σπουδαία βραδιά του 3-3 της ΑΕΚ με την μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης στη Νέα Φιλαδέλφεια για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι «γκαλάκτικος» ήρθαν στο «Νίκος Γκούμας», που ασφυκτιούσε από 25.000 θεατές. Απέναντι στους αστέρες της ισπανικής ομάδας, η «Ένωση» των δέκα Ελλήνων ποδοσφαιριστών, που ανάγκασε τον Ζιντάν, τον Ραούλ, τον Φίγκο, τον Κασίγιας, τον Σαλγάδο να μην πιστεύουν στα μάτια τους με αυτό που ζούσαν. Εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν μια ελληνική ομάδα να κοιτά στα ίσα την «βασίλισσα» της Ευρώπης.
Η βραδιά άρχισε με τον καλύτερο τρόπο. Στο 6ο λεπτό ο Βασίλης Τσιάρτας εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι, αλλά ο διαιτητής Ιβάνοφ έδειξε επανάληψη. Αυτή τη φορά ο Έλληνας μέσος ήταν ακριβής, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ. Η Ρεάλ απάντησε στο 15ο λεπτό με τον Ζιντάν, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς υποχρεώθηκε να περάσει τον Χρήστο Μαλαδένη αντί του τραυματία Πετκόφ, αλλά τίποτα δεν θα χαλούσε την βραδιά της ΑΕΚ.
Στο 25' ο Τσιάρτας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μαλαδένης πήρε την κεφαλιά και έκανε το 2-1. Τρία λεπτά αργότερα, πριν καταλάβουν οι Ισπανοί τι είχε συμβεί, Τσιάρτας και Νικολαϊδης συνδυάστηκαν με... κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ, ο τελευταίος με κεφαλιά έκανε το 3-1.
Η Ρεάλ μείωσε πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με το κοντινό σουτ του Ζιντάν στο 40ο λεπτό, αλλά στην επανάληψη χάθηκαν τα... άχαστα. Στο 52' σουτ του Ραούλ στο δοκάρι και στην αντεπίθεση ο Νικολαϊδης, αφού έχει αδειάσει με ντρίπλα τον Ελγέρα, έχασε τετ α τετ για να κάνει το 4-2!
Η ισοφάριση ήρθε με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα χάρη στο ωραίο πλασέ του Γκούτι. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, το οποίο βρήκε τους περίπου 6,5 εκατομμύρια Ισπανούς, οι οποίοι παρακολούθησαν το παιχνίδι από την τηλεόραση, να απορούν για το θαύμα της ελληνικής ομάδας.
Περίπου είκοσι ημέρες αργότερα, θα παρακολουθούσαν την ΑΕΚ να παίρνει ισοπαλία (2-2) και μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου»!
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγιεβιτς): Χιώτης, Κωστένογλου, Ζαγοράκης (84’ Ίβιτς), Τσιάρτας (84’ Σεντένο), Νικολαΐδης, Κασάπης, Ράιτ, Κατσουράνης, Λάκης, Πετκόφ (15’ Μαλαδένης), Καψής
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Σαλγάδο, Ρομπέρτο Κάρλος, Ζιντάν (84’ Πορτίγιο), Ελγέρα, Ραούλ (81’ Μοριέντες), Φίγκο, Γκούτι (87’ ΜακΜάναμαν), Καμπιάσο, Παβόν, Μακελελέ
 


 

 

 

Πηγή: sdna.gr 
  

 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Επέστρεψαν και οι τελευταίοι διεθνείς - Ατομικό και θεραπεία για Ιωαννίδη, Μαξ
Τσακίρης: «Τα δεδομένα για την 11άδα της ΑΕΚ με ΠΑΟΚ-Γιατί δεν βγαίνει με τίποτα ο Ελίασον»
Στις 30 Οκτωβρίου το τελευταίο αντίο στον Τζορτζ Μπάλντοκ
«Υπάρχουν δύο τύποι προπονητών και ο Ιβάν»-Αποθεώνουν τον Γιοβάνοβιτς, Τριτσκόφσκι και Μιροσάβλιεβιτς
Άλμα έξι θέσεων για την Εθνική Ελλάδας στο FIFA Ranking
Στις 30 Οκτωβρίου η κηδεία του Μπάλντοκ, αίτημα για αναβολή του ματς με τον Ατρόμητο
Η 8η αγωνιστική της Super League θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ
Συγκλόνισε ο Μπακασέτας-Φίλησε το μαύρο περιβραχιόνιο για να τιμήσει τον Τζορτζ Μπάλντοκ
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινημένοι οι Έλληνες διεθνείς, έκαναν τον γύρο του γηπέδου με φανέλα Μπάλντοκ και αποθεώθηκαν
Ι. Γιοβάνοβιτς: «Ο Σιώπης δουλεύει για όλη την ομάδα»