Κίρζης: «Ο Εμάνουελ δεν είναι καμένο χαρτί»

Σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του στο «Κανάλι 6» ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης, αιτιολόγησε την απόφαση της διοίκησης για να μην προχωρήσει σε αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας. Μίλησε, επίσης, για αναθεώρηση των στόχων, καθώς και για το γηπεδικό ζήτημα.
 
«Είναι κακές οι μέρες μετά το παιχνίδι με τον Ερμή. Είναι μία φουρτούνα στην θάλασσα. Τα καράβια όμως όπως ξέρετε συναντάνε και τέτοιες. Το καθήκον μας σαν διοίκηση και σαν πρόεδρος είναι να φέρουμε εις πέρας το έργο.

Πρωτίστως εγώ και το διοικητικό συμβούλιο, αναγνωρίζουμε ότι δεν είμαστε στην θέση που πρέπει. Έχουμε απογοητεύσει τον κόσμο και τους εαυτούς μας. Χρειαζόμαστε πολλή δουλειά και πολλά άλλα, για να επανέλθουμε».
 
Για τον «εγκλεισμό» των παικτών σε ξενοδοχείο:  Είναι κάποια θέματα που δεν τα συζητάμε δημοσίως. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι τώρα στο ξενοδοχείο, θα πάνε το απόγευμα μετά την προπόνηση και θα παραμείνουν μέχρι την άλλη εβδομάδα.
Για την απόφαση στήριξης στον Εμανουέλ: 
 
Δε ξέρω αν και ποιοι ξαφνιάστηκαν με την απόφαση να παραμείνει ο Πέδρο Εμανουέλ. Παίρνουμε αποφάσεις με γνώμονα το καλό της ομάδας. Πήραμε την απόφαση για να κρατήσουμε τον προπονητή και να επαναφέρει την ομάδα. Ναι, πιστεύω στον Πέδρο Εμανουέλ, δεν πιστεύω στην λέξη «καμένο χαρτί». Ο συγκεκριμένος προπονητής είχε ψηφιστεί ως ο καλύτερος προπονητής πριν λίγους μήνες.

Σίγουρα έχει και αυτός μεγάλο μερίδιο ευθύνης, όπως και όλοι στην ομάδα. Βάλαμε κάτω τα δεδομένα και με αυτή την απόφαση μαζί με τα μέτρα, πιστεύουμε πως θα ανακάμψει η ομάδα. Μπορεί να επαναφέρει την ομάδα.

Αν το οικονομικό έπαιξε ρόλο στην απόφαση: Καθόλου δεν έπαιξε ρόλο και ήταν μακριά απ’ την πραγματικότητα αυτή η πτυχή. Δεν ήταν βάσει οικονομικού η απόφαση. Υπάρχει ένα ποσό αποζημίωσης για τον προπονητή και δεν θα ήταν πρόβλημα αν παίρναμε την απόφαση.
 
Για το μπάτζετ:  Εάν δεν είναι ο δεύτερος, είναι από τους ψηλότερους του πρωταθλήματος. Ο κόσμος έχει απόλυτο δίκαιο να κάνει κριτική. Δώσαμε το δικαίωμα με τις εμφανίσεις για κριτική, και με το δίκαιο του.
Τι πήγε στραβά και η ομάδα δεν είναι σε πορεία πρωταθλητισμού σήμερα: Τα αποτελέσματα είναι αυτά που δεν πήγαν σωστά. Και εγώ και όλοι στον Απόλλωνα πιστεύαμε στο πρωτάθλημα. Δεν σημαίνει όμως ότι θα τα βάλουμε κάτω. Αυτό προστάζει η ιστορία του Απόλλωνα. Το καλοκαίρι πιστεύαμε ότι έχοντας καλό προπονητή, καλές μονάδες και με καλές μεταγραφές, ότι θα χτυπήσουμε το πρωτάθλημα. Τώρα μερικούς μήνες μετά, δεν μπορούμε να μιλούμε για πρωτάθλημα, πρέπει να τεθούν νέοι στόχοι και να υπάρξει αναθεώρηση. Έτσι όπως είμαστε, 11 βαθμούς πίσω, δεν μπορούμε να λέμε ότι πάμε για πρωτάθλημα.
 
Αν είναι ευχαριστημένος για τον προγραμματισμό:  Αυτή την ερώτηση θα ήθελα να μου την κάνετε σε κατοπινό στάδιο. Υπάρχουν παίκτες που δεν παίξει ακόμη 90λεπτο. Δεν μπορώ να κάνω ανασκόπηση, θα ήταν άδικο. Ακόμη και παίκτες που ήταν στην ομάδα και είναι γνωστή η αξία τους, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Μέχρι σήμερα δεν είναι καλά τα αποτελέσματα, όμως θα είναι άδικο να σταθούμε μόνο στους νέους παίκτες.
 
Για τις 76 μεταγραφές επί προεδρίας του και αν σκέφτεται αλλαγή μοντέλου (πρόσληψη τεχνικού διευθυντή): Διαφωνώ κάθετα με την ερώτηση, αν πάρεις τον μέσο όρο μεταγραφών στο Κυπριακό πρωτάθλημα, μπορεί να είναι και ο πιο χαμηλός το 76. Μέχρι σήμερα, επαναλαμβάνω δεν έχει πετύχει ο προγραμματισμός, αλλά δεν μπορείς να κάνεις αξιολόγηση μετά από 7 αγωνιστικές. Γίνεται τον Γενάρη και τον Μάη. Δεν έχει τεθεί θέμα τεχνικού διευθυντή. Αυτό που κάνει η διοίκηση είναι να επικεντρωθεί στη διόρθωση της εικόνας.
 
Για το ρίσκο της απόφασης: Βεβαίως υπάρχει ρίσκο, αυτό εμπεριέχει κάθε απόφαση στην ζωή. Πριν δύο χρόνια ο κόσμος ήταν εναντίον και δεν ήθελε τον Ιοάν Αντόνε για παράδειγμα. Έφυγε και ήταν πρώτος ο Απόλλωνας, μετά που έφυγε τερματίσαμε τρίτοι. Τον Μάιο του 2006 πήραμε το πρωτάθλημα αήττητοι και λίγους μήνες μετά διώξαμε τον προπονητή γιατί θεωρείτο «καμένο χαρτί». Ο προπονητής είναι υπεύθυνος για να διορθώσει την εικόνα. Ο κόσμος θυμάται μόνο στις αποτυχίες ότι είχαμε παικταράδες. Δεν μπορώ να λέω ότι χάσαμε απ’ τον Ερμή γιατί δεν αντικαταστάθηκαν κάποιοι παίκτες.
 
Για την αποχή των οργανωμένων: Σέβομαι την άποψη και την απόφαση των οργανωμένων. Συμμερίζομαι την αγανάκτηση τους για την πορεία της ομάδας. Εμείς θα τους θέλαμε δίπλα να μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια. Λυπάμαι που δεν θα είναι εκεί, αλλά σέβομαι την απόφαση. Να ρωτήσετε τους ιδίους τι ακριβώς εννοούν για τα κοντραμπάντα.
 
Για το πρωτάθλημα: Είναι ένας στόχος που θέσαμε από το 2013. Σίγουρα ήταν ο πολύ μεγάλος στόχος, φθάσαμε δύο φορές κοντά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Θα κριθούμε όταν φύγουμε, σε έξι μήνες, σε ένα χρόνο, σε δύο χρόνια. Αυθόρμητα αναφέρθηκα στον χρόνο, δεν έχω σκοπό να αποχωρήσω.

Για το γήπεδο: Να δώσω τα συγχαρητήρια μου αρχικά στη ΑΕΚ. Υπάρχουν πολύ διαφορετικά δεδομένα με το γήπεδο της Λεμεσού. Είναι ένα πρότζεκτ που θα χρηματοδοτηθεί από τη κυβέρνηση. Είναι ένα γήπεδο που θα έχει τη διπλάσια χωρητικότητα. Το γήπεδο της Λεμεσού θα έχει τρεις ομάδες. Υπάρχουν αρκετές μεγάλες διαφορές. Οι κυβερνητικές διαδικασίες που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί το πρότζεκτ, θέλουν περισσότερο χρόνο. Υπάρχουν πολλοί φορείς που έχουν λόγο γι’ αυτό το γήπεδο. Ναι υπάρχει μία καθυστέρηση, αλλά δεν σημαίνει ότι το έργο έχει μπει στο ντουλάπι. Χθες είχαμε μία ανεπίσημη συνάντηση στην τράπεζα, για να δούμε πως προχωράμε. Στις 27 Οκτωβρίου θα υπάρξει συνάντηση στον ΚΟΑ, με όλους τους εμπλεκόμενους.

Δειτε Επισης

Την Τετάρτη η μάχη για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ΑΠΟΕΛ και Πάφος διεκδικούν το Super Cup
Με ισοπαλία 2-2 έληξε η αναμέτρηση ΑΕΚ-Εθνικού Άχνας
Με νίκες προχώρησαν ΠΑΦΟΣ και ΑΠΟΕΛ-Έριξαν τριάρες σε ΑΕΛ και Σαλαμίνα
Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου