ʼλωσε τη Νάπολη η Μπεσίκτας, εύκολη νίκη η Μπενφίκα

Πριν τη διακοπή του ιταλικού πρωταθλήματος λόγω Εθνικών, η Νάπολι έχασε από την Αταλάντα εκτός έδρας (2/10), για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν. Κατά την διακοπή έχασε τον Μίλικ για την υπόλοιπη σεζόν με ρήξη χιαστού, ενώ το περασμένο σαββατοκύριακο έχασε και από τη Ρόμα εντός έδρας (1-3), στην πρώτη της φετινή ήττα στο «σπίτι» της, χάνοντας παράλληλα και την επαφή της με την κορυφή της Serie A, μένοντας στο -7 από τη Γιουβέντους.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, το βράδυ της Τετάρτης έχασε 3-2 στο Σαν Πάολο και από τη Μπεσίκτας (των τριών σουτ στην εστία!) αλλά και την ευκαιρία για να πετύχει ένα ιστορικό ρεκόρ στο Champions League! Στην περίπτωση που έπαιρνε το τρίποντο απέναντι στους Τούρκους και το άλλο ματς του ομίλου ερχόταν ισόπαλο, η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι θα γινόταν η πρώτη ομάδα στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που θα εξασφάλιζε και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση μόλις από την 3η αγωνιστική. Όλα αυτά βεβαίως ανήκουν τώρα στην ιστορία, αφού δεν συνέβη τίποτα από τα δύο! Αντιθέτως, υποχρεώθηκε σε δύο αρνητικά ρεκόρ... Πρώτον, αυτή ήταν η πρώτη της εντός έδρας ήττα στο πλαίσιο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών / Champions League, μετά από 8 νίκες και 3 ισοπαλίες, δεύτερον, έγινε μόλις η πρώτη ιταλική ομάδα που χάνει σε ευρωπαϊκό ματς από τη Μπεσίκτας μετά από 11 ματς.

Συνολικά η εμφάνιση των «παρτενοπέι» δεν ήταν κακή, ωστόσο τη διαφορά έκανε και πάλι το ότι παρουσίασαν πολλά αμυντικά κενά, τα οποία και εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο η ομάδα του Σενιόλ Γκιουνές, που κατάφερε να πετύχει τρία γκολ σε ματς Champions League μετά από 16 χρόνια και το 3-0 επί της Μπαρτσελόνα στην Πόλη τον Σεπτέμβριο του 2000!

Αρνητικά ρεκόρ και ακόμη πιο αρνητική... άμυνα

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, ο Μέρτενς που αντικατέστησε τον Μίλικ στην κορυφή της επίθεσης της ιταλικής ομάδας ήταν αυτός που έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες νωρίς, στο 3' και το 6'. Ότι δεν έκανε αυτός, το έκανε ο Αντριάνο μετά από ασίστ του Κουαρέσμα στο 12ο λεπτό, μόλις στην πρώτη φάση των Τούρκων στο ματς. Μετά το 0-1, η Νάπολι συνέχισε να πιέζει και ο Μέρτενς συνέχισε να χάνει ευκαιρίες (18', 29') μέχρι τελικά να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στην 5η του τελική προσπάθεια στο πρώτο μισάωρο. Ήταν το 30ο λεπτό, όταν έκανε κάθετη κίνηση και εκμεταλλεύθηκε το έξοχο γύρισμα του Καγιεχόν από δεξιά για να γράψει το 1-1 από κοντά.

Ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα ήταν ότι με το που έγινε το 1-1, οι τελικές προσπάθειες ήταν 9-1 για τη Νάπολι! Παρ' όλα αυτά, στο 38' η Μπεσίκτας εκμεταλλεύθηκε ακόμη ένα λάθος της Νάπολι στη μεσαία γραμμή, ο Ζορζίνιο βρήκε ωραία τον Αμπουμπακάρ στην αντεπίθεση και ο Καμερουνέζος νίκησε τον Ρέινα για το 1-2.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα χαμένο πέναλτι του Ινσίνιε σε παράβαση που κέρδισε ο Μέρτενς μετά από σουτ του Καγιεχόν, όμως το δεύτερο (και τουλάχιστον εξαιρετικά αυστηρό) πέναλτι της βραδιάς θα έφερνε και πάλι το ματς στα ίσια, με τον Μανόλο Γκαμπιαντίνι να γράφει το 2-2 λίγα λεπτά αφότου μπήκε στο ματς. Στα λεπτά που απέμειναν, οι γηπεδούχοι πίεσαν έντονα την τουρκική άμυνα για το 3-2, έχοντας πλέον και την ψυχολογία μαζί τους, όμως ο Μέρτενς αστόχησε και πάλι, τόσο στο 71' όσο και στο 78'. Μοιραία, η Νάπολι το πλήρωσε! Στο 86', ο Κουαρέσμα εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Αμπουμπακάρ σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους και από κοντά νίκησε τον Ρέινα για δεύτερη φορά με καρφωτή κεφαλιά χαρίζοντας μια ιστορική νίκη στη Μπεσίκτας.

 

Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Iρλανδία-Αγγλία: Ο Κάρσλεϊ έγινε ήδη... viral, μπέρδεψε τους πάγκους των ομάδων
Μπαρτσελόνα: Πλησιάζει η επιστροφή του Ντε Γιόνγκ στη δράση
Ρούνεϊ: Δεν ξεχνά την τέχνη, απίθανο γκολ με τους Legends της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Πένθος στη Λίβερπουλ: Πέθανε ο Ρον Γέιτς
Η Τσέλσι θα πληρώνει τον Στέρλινγκ για να αγωνίζεται στην Άρσεναλ
Nations League: Πάρτι της Ιταλίας στο Παρίσι, 3-1 τη Γαλλία
Το απόλυτο βίντεο με τα 900 γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο!
Στα κατεχόμενα ο Ροναλντίνιο για τα «διεθνή βραβεία κορυφής»
Νίκη Πορτογαλίας επί Κροατίας με το 900ο γκολ του Ρονάλντο-Όλα τα αποτελέσματα του Nations League
Ιστορία έγραψε το Σαν Μαρίνο-Πέτυχε την πρώτη επίσημη νίκη της ιστορίας του