Ο «κεραυνός» του Τσαμπούρη άφησε «άγαλμα» την Ομόνοια (vid)

Το ασύλληπτο σουτ του Σάββα Τσαμπούρη στο 78’(το πρώτο στο στάδιο «Αμμόχωστος» για  τη Σαλαμίνα φέτος)  ισοφάρισε σε 1-1 για τη Σαλαμίνα το γκολ του Ντάρμπισαϊρ στο 71’ με το οποίο η Ομόνοια προηγήθηκε 1-0 στο «Αμμόχωστος». Η Ομόνοια κυριάρχησε πλήρως στο πρώτο ημίχρονο όμως βρήκε απέναντι της τον εξαιρετικό Βεσελόβσκι. Οι "πράσινοι" παρά το γεγονός πως άνοιξαν το σκορ με το έκτο φετινό τέρμα του Ντάρμπισαϊρ δεν κατάφερε να κολλήσει δεύτερη συνεχόμενη νίκη για πρώτη φορά φέτος. Τέταρτη με 15 βαθμούς η Ομόνοια, ενώ η Σαλαμίνα έφτασε τους 6. 
 
Καθοριστικός ήταν ο ρόλος του τεχνικού της Σαλαμίνας, Στάικου Βεργέτη, ο οποίος με δύο αλλαγές στο ημίχρονο (Κούσουλος αντί Mπεμπέ και Μάατσι αντί Παύλου), άλλαξε άρδην την εικόνα της αναμέτρησης. 
 
Ανίκητος Βεσελόβσκι
Μηχανή παραγωγής ευκαιριών ήταν στο πρώτο ημίχρονο η Ομόνοια που βρήκε απέναντι της τον ανίκητο Βεσελόβσκι.
 
Οι «πράσινοι» είχαν εννέα τελικές προσπάθειες έναντι καμίας των «ερυθρολεύκων» όμως δεν κατάφεραν να νικήσουν τον τερματοφύλακα της Νέας Σαλαμίνας, ενώ είχαν και δοκάρι με τον Ντάρμπισαϊρ στο 2’.
 
Στο 8ο λεπτό ο Σιέρινταν έφτασε έπιασε δυνατό σουτ από πλάγια θέση όμως η μπάλα ενώ είχε κατεύθυνση τα δίκτυα κτύπησε σε πόδι αμυνομένου και απομακρύνθηκε.
 
Τεράστια ευκαιρία έχασαν και στο 31’ οι «πράσινοι» με τον Ντάρμπισαϊρ να πιάνει εξαιρετική κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κλέιτον και η μπάλα πέρασε μόλις λίγα εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Βεσελόφσκι.
 
Δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο τερματοφύλακας της Νέας Σαλαμίνας γλίτωσε την ομάδα του από παραβίαση της εστίας της. Ο Κλέιτον έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Ντάρμπισαϊρ με τον Άγγλο επιθετικό να πλασάρει και τον Βεσελόβσκι να αποκρούει με υπερένταση, ενώ ο Σλοβάκος πορτιέρε είπε όχι στον Ντάρμπισαϊρ και στο 45’.
 
Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την Ομόνοια να έχει κατοχή μπάλας 62%έναντι 38 της Σαλαμίνας.
 
Άστοχος ο Μακρίεφ, χαιρέτησε στρατιωτικά ο Ντάρμπισαϊρ
Με ευκαιρία της Ομόνοιας άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο. Ο Σέρινταν στο 48’ μπήκε στην πορεία της μπάλας μετά από γύρισμα του Κωνσταντινίδη, όμως ο Βελεσόβσκι ήταν και πάλι σε ετοιμότητα.
 
Στο 69’ ο Μακρίεφ απώλεσε τεράστια ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ τη Σαλαμίνα, όταν βγήκε τετ-α-τετ με τον Παναγή, πλάσαρε αλλά η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.
 
Στο 71’ ο Χριστοφή λίγο μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο έκανε ωραία ατομική ενέργεια πέρασε την μπάλα στον Ντάρμπισαϊρ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με συρτό σουτ νίκησε τον μέχρι εκείνο την στιγμή ανίκητο Βεσελόβσκι δίνοντας προβάδισμα στην Ομόνοια.
 
«Κεραυνός» Τσαμπούρη
Υποψηφιότητα για το καλύτερο γκολ της χρονιάς βάζει το γκολ του Σάββα Τσαμπούρη. Ο Ελλαδίτης ποδοσφαιριστής στο 78’ έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ από πολύ μακρινή απόσταση και έστειλε την μπάλα να «καρφωθεί» στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Παναγή, ο οποίος απογειώθηκε αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το «μοιραίο» για την Ομόνοια.
 

 

NΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Φούσκο, Άντονιτς, Γκράτσι, Τσαμπούρης, Σκοπελίτης, Τζούρτζουριτς (74΄ Κολοκούδιας), Mπεμπέ (45΄ Κούσουλος), Πεδρίτο, Παύλου (45΄ Μάτσι), Μακρίεφ

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Σοιλέδης, Βύντρα, Φλορέσκου, Κωνσταντινίδης, Κατελάρης, Μαργκάσα, Τουρέ, Κλέιτον, Ντάρμπισάιρ, Σιέρινταν (55΄ Χριστοφή)

Δειτε Επισης

Την Τετάρτη η μάχη για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ΑΠΟΕΛ και Πάφος διεκδικούν το Super Cup
Με ισοπαλία 2-2 έληξε η αναμέτρηση ΑΕΚ-Εθνικού Άχνας
Με νίκες προχώρησαν ΠΑΦΟΣ και ΑΠΟΕΛ-Έριξαν τριάρες σε ΑΕΛ και Σαλαμίνα
Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου