O… Ντεγκρά της Μπαρτσελόνα! (vids)

Στην Βαρκελώνη τους ζυγίζουν διαφορετικά τους τερματοφύλακες. Το πρώτο πράγμα που απαιτείται να κάνουν είναι να ξέρουν μπάλα. Πολλή μπάλα. Πάρα πολλή μπάλα. Το διώξιμο στα τυφλά απαγορεύεται διά ροπάλου. Είναι αφορμή για… εξοστρακισμό. Κάπως, έτσι ο Μαρκ-Αντρέ Τερ Στένγκεν μολονότι δεν είναι ο πιο ικανός τερματοφύλακας στον κόσμο, βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε στην Μπαρτσελόνα.

Κι όχι μόνο αυτό. Με αρκετή γκρίνια, μπόλικες φωνές και μερικές απειλές κατάφερε κι «έφαγε» τον Κλαούντιο Μπράβο και είναι πια ο βασικός τερματοφύλακας των «μπλαουγκράνα». Για να είμαστε απόλυτα σωστοί, οι Καταλανοί έκριναν πως ο 33χρονος Μπράβο είναι το παρελθόν, ο 24χρονος Τερ Στένγκεν το μέλλον και γι’ αυτό, η Μπαρτσελόνα δεν προέβαλε αντίρρηση στην πώληση του Χιλιανού στην Μάντσεστερ Σίτι, που ήταν και επιθυμία του ίδιου του Μπράβο.

Ναι, αλλά με το παρόν τι γίνεται; Ο Μαρκ-Αντρέ Τερ Στένγκεν με ένα ακόμα ολέθριο λάθος «κρέμασε» την Μπαρτσελόνα στην εκτός έδρας ήττα από την Θέλτα (4-3), με μία γκέλα που θύμισε τον… Ματίας Ντεγκρά! Ο Γερμανός δεν έφαγε χαστούκια από τον Γιόσεπ Μαρία Μπερτομέου (αυτό έλειπε άλλωστε), αλλά επανέφερε στην συζήτηση την κουβέντα για το αν αποτελεί επαρκές μέγεθος για να είναι το Νο. 1 στην καλύτερη ομάδα του κόσμου, τουλάχιστον για τον τρέχοντα αιώνα, όπως μαρτυρούν οι «κούπες» των τελευταίων 16 ετών. 

Κι αυτό γιατί σαν πολλά λάθη έχουν μαζευτεί. Ο Γερμανός παραδέχθηκε ότι η ευθύνη για το λάθος στο Βίγκο είναι ολοκληρωτικά δική του, ο Λουίς Ενρίκε τον κάλυψε: «οι τερματοφύλακες της Μπαρτσελόνα οφείλουν να παίρνουν ρίσκα κι εγώ δεν θα κατηγορήσω κανέναν για ατομικά λάθη. Πρέπει να πασάρουν και μερικές φορές αυτό πάει στραβά», όμως η αλήθεια είναι ότι ο Γερμανός μάλλον δεν το ‘χει. Το SDNA θυμήθηκε όλες τις γκάφες του Γερμανού τερματοφύλακα, που δεν είναι πια και λίγες…

Ξεκίνημα από το πιο πρόσφατο. Τέτοια ασίστ για το 4-2 της Θέλτα από τον Πάμπλο Ερνάντες δεν θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός των Γαλιθιάνων.

Ναι, αλλά το έχει ξανακάνει. Ασίστ με το κεφάλι και λόμπα από 50 μέτρα από τον Σαν Χοσέ στον περσινό τελικό σούπερ καπ με την Αθλέτικ Μπιλμπάο!

Γκολ από την σέντρα έχει ξαναφάει στην εστία της Μπαρτσελόνα. Δράστης ο Φλορέντσι της Ρόμα, με τον Γερμανό να… χαζεύει εκτός εστίας.

Αυτά παθαίνεις, όταν νομίζεις ότι είσαι ο Νόιερ και απέναντι σου έχεις τον πονηρό Κουν Αγκουέρο…

Στο φιλικό της Γερμανίας με την Σλοβακία, το «έπνιξε» με πρωτότυπο τρόπο…

Στην Γερμανία ακόμα θυμούνται την ασύλληπτη του γκάφα σε ματς της Γκλάντμπαχ με την Μπραουνσβαϊγκ…

Το θέμα είναι ότι έχει ξαναφάει ακριβώς το ίδιο σε φιλικό της Γερμανίας απέναντι στις Η.Π.Α.!

Εδώ, η μπάλα ζωντάνεψε στα χέρια του!

Το θέμα είναι πια ότι δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του, αφού μετά από ένα γκολ απέναντι στην Μπάγερ Λεβερκούζεν είχε ένα σύντομο θερμό διάλογο με τον Λουίς Σουάρες.

Για το τέλος ένα ποτ-πουρί από λάθη, που δείχνουν ότι ο Τερ Στένγκεν θέλει ακόμα πολλά ψωμιά μέχρι να γίνει Νόιερ…

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League
Champions League: Γιατί Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα μπορούν να παίζουν μαζί στη διοργάνωση
Πέθανε ο Τοτό Σκιλάτσι
Απολύθηκε ο θρύλος της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι
Champions League: Ρεβάνς τελικού για Σίτι και Ίντερ, «δοκιμασία» για την Παρί Σεν Ζερμέν