Του έκλεισε το σπίτι (video)!

Τρεις αγωνιστικές μετά το 5-1 επί της ΑΕΖ στο «Παφιακό» η Νέα Σαλαμίνα επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας 2-1 του Ερμή, ο οποίος μέτρησε την πρώτη απώλεια βαθμών του στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» έπειτα από τρεις νίκες! Ο σύλλογος του Αμμοχώστου «σκαρφάλωσε» στην όγδοη θέση και πλησιάζοντας στους τέσσερις βαθμούς τους «φτεροπόδαρους» κάνει ξανά όνειρα εξάδας!
 
Αυτογκόλ Αρτάμπε
Η πρώτη μεγάλη φάση στο παιχνίδι ήρθε στο 11’, όταν από κάθετη του Αβελάιρας ο Πεδρίτο πλάσαρε άστοχα τον εξερχόμενο Στυλιανού. Στο 22’, ωστόσο, η τύχη χαμογέλασε στους «ερυθρολεύκους», καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Αρτάμπε η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι κι ακολούθως απομακρύνθηκε από παίκτη του Ερμή που ήταν καθαρά εντός γραμμής, με αποτέλεσμα το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.
Ως την ανάπαυλα οι «φτεροπόδαροι» πλησίασαν στο 1-1 με τον ντα Σίλβα (25’, εντυπωσιακή απόκρουση Βεσελόβσκι) και οι «ερυθρόλευκοι» στο 0-2 με τον Πεδρίτο (38’, απέκρουσε ο Στυλιανού με το ένα χέρι και ο Μπενγκά έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή).
 
Σεφτές για δύο
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Παναγιώτου έριξε στο παιχνίδι τον Μασίνουα κι ο επιθετικός από τη Ζιμπάμπουε τον δικαίωσε, καθώς στο 49’ αξιοποίησε με κεφαλιά σέντρα του Άλμπα για το 1-1 συνδυάζοντας με γκολ το ντεμπούτο του.
Η Νέα Σαλαμίνα, ωστόσο, είχε την απάντηση: στο 56’ ο Τσαμπούρης σέντραρε και ο Κολοκούδιας αμαρκάριστος πέτυχε με το κεφάλι το 1-2 και πανηγύρισε το πρώτο τέρμα του στα ερυθρόλευκα. Οι γηπεδούχοι τα έριξαν όλα στην επίθεση, όμως ο Βεσελόβσκι «κατέβασε ρολά» στις προσπάθειες των Μαρτίνιουκ (68’) και Αντωνίου (90’), ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 1-3 με τον Φούσκο (88’).
ΕΡΜΗΣ (4-2-3-1): Στυλιανού - Χριστόφ, Μπενγκά, Χριστοφή, ντε Βράις - Αρτάμπε (73’ Αντωνίου), Μπάουβμαν (46’ Μασίνουα) - ντε Μέλο, Μαρτίνιουκ, Άλμπα (65’ Χόοϊ) - ντα Σίλβα.
ΣΑΛΑΜΙΝΑ (4-2-3-1): Βεσελόφσκι - Τσαμπούρης, Γκράσι, Άντονιτς, Τσίνα - Σκοπελίτης, Τσούριουριτς - Πεδρίτο (78’ Κωνσταντίνου), Αβελάιρας, Μάατσι (83’ Φούσκο) - Κολοκούδιας (92’ Μακρίεφ).


 

Στάικος Βεργέτης: «Σήμερα γίναμε μάρτυρες ενός πολύ ωραίου αγώνα με εντυπωσιακό θέαμα και πολλές φάσεις και στις δύο εστίες, τέτοια παιχνίδια προάγουν το κυπριακό ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια στους παίκτες και των δύο ομάδων. Εμείς κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας από πλευράς τακτικής οργάνωσης, ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όλες τις γραμμές και με καλή αμυντική οργάνωση προσπαθούσαμε να απειλήσουμε από την άμυνα σε επίθεση. Ένα μικρό παράπονο από τους παίκτες μου είναι ότι αδικούν εαυτούς με τις χαμένες ευκαιρίες. Ευχαριστώ τον κόσμο που έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών, συγχαρητήρια στον Ερμή για τη μέχρι στιγμής πορεία του».
 

Νίκος Παναγιώτου: «Συγχαρητήρια στη Σαλαμίνα. Ήταν ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό βαθμολογικά, καθώς πριν την έναρξη σκεφτόμασταν ότι με νίκη θα βγάζαμε νωρίς εκτός στόχου την αντίπαλό μας. Μπήκαμε λίγο φοβισμένα, η Σαλαμίνα είχε πάθος, που εμείς δεν βγάλαμε σε μεγάλο βαθμό. Εντούτοις με εξαίρεση τη φάση του Πεδρίτο δεν απειληθήκαμε και η Σαλαμίνα προηγήθηκε από δώρο μας σε στατική φάση. Μετά έγινε πιο εύκολο το έργο της, γιατί έχει γρήγορους και ποιοτικούς επιθετικούς και βρήκε περισσότερους χώρους. Καταφέραμε και ισοφαρίσαμε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά εκεί που θέλαμε περισσότερη ηρεμία με καλή κυκλοφορία, κάναμε 3-4 πουλήματα στο κέντρο και σ’ ένα την πληρώσαμε. Ακολούθως ρισκάραμε, κάναμε ευκαιρίες όπως και η Σαλαμίνα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Συνεχίζουμε για την πρώτη εξάδα»

  

 

 

Δειτε Επισης

Με νίκη της Ομόνοιας Αραδίππου ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική της Cyprus League
Την Τετάρτη η μάχη για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ΑΠΟΕΛ και Πάφος διεκδικούν το Super Cup
Με ισοπαλία 2-2 έληξε η αναμέτρηση ΑΕΚ-Εθνικού Άχνας
Με νίκες προχώρησαν ΠΑΦΟΣ και ΑΠΟΕΛ-Έριξαν τριάρες σε ΑΕΛ και Σαλαμίνα
Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων