«Δεν θα έλεγα όχι σε μεταγραφή σε ελληνική ομάδα»

Συνέντευξη στην ελληνική ιστοσελίδα sdna.gr έδωσε ο Κωστάκης Αρτυματάς ενόψει των αγώνων της Εθνικής Κύπρου με την αντίστοιχη της Ελλάδας, ενώ αναφέρεται και στο ενδεχόμενο μεταγραφής του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο μέσος της Εθνικής Κύπρου, Κωστάκης Αρτυματάς μιλώντας στο SDNA ενόψει του αγώνα με την Ελλάδα, παραδέχεται πως η πρόοδος που έχει κάνει το κυπριακό ποδόσφαιρο τελευταία έχει βοηθήσει την Εθνική ομάδα να βλέπει πλέον τη συμμετοχή της στα προκριματικά με διαφορετικό μάτι, αντιμετωπίζοντας κάθε αντίπαλο με θάρρος.

«Έχουμε αλλάξει νοοτροπία. Παλιά αγωνιζόμασταν προσπαθώντας να μη δεχθούμε πολλά γκολ και να κάνουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση στα παιχνίδια μας. Πλέον προσπαθούμε να πάρουμε τη νίκη σε κάθε ματς και να κοιτάμε κάθε αντίπαλο στα μάτια. Το καταφέραμε στα προκριματικά του Euro, όπου θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει αποτέλεσμα και απέναντι στο Βέλγιο και απέναντι στην Ουαλία, αλλά και στο τελευταίο παιχνίδι με τη Βοσνία. Τώρα στοχεύουμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο και σε αυτά τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και να δυσκολέψουμε κάθε αντίπαλο», τονίζει ο Αρτυματάς στο SDNA.

«Ιστορική η νίκη του ΑΠΟΕΛ με Ολυμπιακό»
Ο 23χρονος μέσος την περασμένη Πέμπτη με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη μέσα στο «Καραϊσκάκη» κόντρα στον Ολυμπιακό για το Europa League. Τώρα επιστρέφει για να αντιμετωπίσει στο ίδιο γήπεδο με την Εθνική Κύπρου την Ελλάδα και θεωρεί πως το αποτέλεσμα της περασμένης εβδομάδας δείχνει τον δρόμο στην Κύπρο για μια ανάλογη επιτυχία.

«Η νίκη επί του Ολυμπιακού ήταν ιστορική. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς. Πήραμε νωρίς το προβάδισμα, είχαμε πάθος και θέληση και καταφέραμε να κρατήσουμε το σκορ. Βέβαια και ο Ολυμπιακός δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, αλλά δείξαμε την απαραίτητη θέληση και πλέον έχουμε το προβάδισμα για την πρόκριση. Σίγουρα αυτό το αποτέλεσμα μας δίνει αυτοπεποίθηση ενόψει της αναμέτρησης με την Ελλάδα. Ήταν μία νίκη μέσα σε ελληνικό έδαφος και σαφέστατα αυτό το αποτέλεσμα με τον ΑΠΟΕΛ μπορεί να βοηθήσει και την Εθνική Κύπρου για κάτι ανάλογο στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας», αναφέρει ο Αρτυματάς.

«Γνωρίζουμε την αξία της Ελλάδας, αλλά πάμε για τη νίκη»
Η Κύπρος, έχοντας ανέβει επίπεδο αγωνιστικά, στοχεύει στη νίκη σε κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτως αντιπάλου. Το ίδιο θα ψάξει και μέσα στο «Καραϊσκάκη», όπου σύμφωνα με τον Αρτυματά δεν θα κλειστεί στην άμυνα και θα παίξει πιο επιθετικά σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι απέναντι στο Βέλγιο.

«Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι λόγω των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας. Εμείς προετοιμαζόμαστε για να κερδίσουμε. Ξέρουμε ποια ομάδα είναι η Ελλάδα και την αξία που διαθέτει, αλλά πάμε για να χτυπήσουμε το ματς. Έχουμε ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Δεν θα πάμε με το ίδιο αγωνιστικό πλάνο όπως κόντρα στο Βέλγιο. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και θα παίξουμε λίγο πιο επιθετικά απέναντι στην Ελλάδα. Χρειάζεται να έχουμε αυτοσυγκέντρωση σε κάθε φάση και να αποφύγουμε τα ατομικά λάθη», υπογραμμίζει ο Αρτυματάς.

Ο Κύπριος μέσος θεωρεί πως η Ελλάδα με τον Μίκαελ Σκίμπε μπορεί να βρει ξανά τη χαμένη της αυτοπεποίθηση, αρκεί να αποκτήσει πάλι εκείνη την ομοιογένεια που αποτέλεσε το μυστικό της επιτυχίας της.

«Η Ελλάδα είναι μια νέα ομάδα σε σύγκριση με το Euro 2004. Έχει παίκτες που αγωνίζονται σε μεγάλους συλλόγους του εξωτερικού. Το θέμα είναι να δέσουν ξανά σαν ομάδα, το πλέγμα των παικτών να είναι κοντά, όπως το 2004, γιατί διαθέτουν παίκτες με μεγάλη αξία. Είναι ένα σύνολο δυνατό σε κάθε γραμμή, όχι μόνο στην άμυνα. Δεν μπορείς να εστιάσεις κάπου συγκεκριμένα και πρέπει να την δεις συνολικά ως ομάδα όταν την αντιμετωπίζεις».
 
«Δεν θα έλεγα όχι σε μεταγραφή σε ελληνική ομάδα»
Ο Αρτυματάς πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον ΑΠΟΕΛ ως το 2020, όμως το όνομά του συνδέθηκε το καλοκαίρι με μια πιθανή μετακίνηση σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Καθόλου τυχαίο αν λάβουμε υπόψη ότι αποτελεί ένα από τα καλύτερα ταλέντα που έβγαλε το κυπριακό ποδόσφαιρο τελευταία. Ο ίδιος παραμένει απόλυτα συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του με τον ΑΠΟΕΛ, αν και όπως υπογραμμίζει θα ήθελε στο μέλλον να κάνει το παραπάνω βήμα σε περίπτωση που του δινόταν η ευκαιρία.
 
«Ο στόχος είναι να πάω όσο πιο ψηλά μπορώ. Έχω συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ και πάντα δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου για την ομάδα. Φυσικά δεν θα έλεγα όχι, αν υπάρξει η ευκαιρία, να αγωνιστώ στο μέλλον σε έναν μεγάλο ελληνικό σύλλογο ή σε κάποια ευρωπαϊκή ομάδα. Δεν είχα κάποια επίσημη πρόταση στα χέρια μου από ελληνική ομάδα μέχρι στιγμής, όμως ό,τι ακούστηκε γύρω από το όνομά μου ήταν για καλό. Δουλεύω καθημερινά και στόχος μου είναι να πάω όσο ψηλότερα γίνεται».
 

Δειτε Επισης

Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»