Επίθεση εξ Ελλάδος σε Πετρίδη: «Δεν μας τα λέτε καθόλου καλά, κύριε Πετρίδη...»

Συνεχίζεται ο απόηχος των δηλώσεων του προέδρου του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομου Πετρίδη, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Γκολ και θέαμα" έκανε λόγο για υποτιμητική συμπεριφορά των Ελλαδιτών για τις κυπριακές ομάδες και ευχήθηκε όπως την Παρασκευή (7/10) η Εθνική Κύπρου κερδίσει την Ελλάδα στο "Καραϊσκάκης" σε αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ ούτως ώστε να σωπάσουν μια και καλή, όπως είπε οι Ελλαδίτες. 
 
Δημοσίευμα της ιστοσελίδας koolnews.gr εξαπολύει πυρά στον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ. Πάντως, ο πρόεδρος των "γαλαζοκιτρίνων" ανέφερε μια πραγματικότητα που εδώ και χρόνια έχουν διαπιστώσει όλοι όσοι ασχολούνται με τον χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς ουκ ολίγες φορές στην Ελλάδα έχουν εκφραστεί με υποτιμητικό τρόπο για το κυπριακό ποδόσφαιρο, αν και τα τελευταία χρόνια οι κυπριακές ομάδες έχουν κερδίσει τις ελλαδικές. 
 
Η απάντηση του ΡΕΠΟΡΤΕΡ: «Αλλού σας τρώει τζιαι αλλού κνίθεστε, Ελλαδίτες αδερφοί»
Αναλυτικά το δημοσίευμα που υποφράφει ο Γιάννης Τσαούσης 
Οι δηλώσεις του προέδρου του ΑΠΟΕΛ για τους Έλληνες ήταν ο ορισμός της αναίτιας επίθεσης. Το περίεργα ένοχο της υπόθεσης είναι ότι προέρχονται από έναν άνθρωπο που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται σε θέση άμυνας, περιέργως όμως αποδεικνύει ότι διαθέτει άφθονο περίσσευμα θράσους και αμετροέπειας.
 
Ο κ. Πρόδρομος Πετρίδης, μιλώντας στην Κυπριακή εκπομπή «Γκολ και θέαμα» για την πρόσφατη νίκη του ΑΠΟΕΛ επί του Ολυμπιακού, καλούμενος να σχολιάσει τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου την επομένη του αγώνα, δήλωσε ότι «Πάντοτε οι Έλληνες έχουν μία τάση υποτίμησης του Κυπριακού λαού σε όλα τα επίπεδα. Εύχομαι να δώσει μία απάντηση και η Εθνική Κύπρου, για να σωπάσουν μια και καλή». Αρπαγμένος μπαίνει στο στούντιο, dab.
 
Πόθεν τεκμαίρεται, κ. πρόεδρε, η υποτίμηση των Ελλήνων έναντι των Κυπρίων; Ποδοσφαιρικά είναι αλήθεια ότι μέχρι πρότινος υπήρχε σαφής διαφορά ποιότητας, κάτι το οποίο πιστοποιούσε τόσο η πορεία των συλλόγων μας στα κύπελλα Ευρώπης, εν συγκρίσει με τις Κυπριακές, όσο και αυτή της εθνικής ομάδας στις δικές της διοργανώσεις. Και, εννοείται, ότι το ξεπέταγμα των κυπριακών συλλόγων τα τελευταία χρόνια και η σταθερή τους παρουσία σε υψηλό επίπεδο χαιρετίστηκαν από τα ελληνικά ΜΜΕ όπως ακριβώς τους έπρεπε και έκτοτε απολαμβάνουν τον σεβασμό που με το σπαθί τους κέρδισαν.
 
Όλα αυτά, κ. πρόεδρε, για να μην ξεχνιόμαστε, εν γνώσει του γεγονότος ότι το κυπριακό είναι ένα από τα πιο διεφθαρμένα πρωταθλήματα στην Ευρώπη και τον κόσμο, γνωρίζετε φαντάζομαι τα αποτελέσματα των σχετικών ερευνών. Πιο διεφθαρμένο από το δικό μας, καθώς αποδεικνύεται, κάτι που δεν περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για τους ποδοσφαιρανθρώπους της Μεγαλονήσου. Κι είναι κι αυτό το «πάντοτε» που είπατε στη μέση, που επίσης στερείται βάσης -για την ακρίβεια μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Θα καταθέσω το σχετικό δικό μου, φτωχό, παράδειγμα: Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο Λονδίνο συγκατοίκησα επί τριετία με σεβαστό αριθμό Κυπρίων φοιτητών. Η πλειοψηφία τους, σας βεβαιώ αν και έχω μια αίσθηση ότι το γνωρίζετε ήδη, αναφερόταν στους έλληνες σαν να είναι τα φτωχά ξαδέρφια τους από το χωριό, που απλώς τυχαίνει να είναι αριθμητικά υπέρτερα.
 
Με ελάχιστες εξαιρέσεις, άπαντες υποστήριζαν ότι μία ένωση σε οποιοδήποτε επίπεδο με την Ελλάδα θα ήταν καταστροφική για την τσέπη τους και ότι έβλεπαν τη χώρα μας περισσότερο ως τόπο επενδύσεων και διακοπών, παρά ως «τον μεγάλο αδερφό, στη βοήθεια του οποίου προσβλέπουν». Από που κι ως που, λοιπόν, «να σωπάσουμε μια και καλή»; Ποιός βλέπει ποιόν από πάνω προς τα κάτω; Γίναμε εχθροί και δεν το ξέρουμε; Μήπως βγαίνει στην επιφάνεια ο κρυμμένος μικροαστισμός του πλούσιου που σκαρφίζεται πλάγιους τρόπους για να αποδιώξει τον πένητα ομοεθνή του, επειδή (νομίζει ότι) κάποτε τον πλήγωσε; Που ήταν κρυμμένη όλη αυτή η αλαζονεία πριν η Κύπρος μπει στην παγκόσμια ελίτ των κρατών-πλυντηρίων;
 
Κάτι τελευταίο, κ. πρόεδρε. Στην κερκίδα του ΑΠΟΕΛ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κυμάτιζε καθόλη τη διάρκεια του αγώνα μια σημαία της Χρυσής Αυγής. Γνωρίζουμε ότι οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί σας είναι ακροδεξιοί, επίσης είναι κοινός τόπος ότι το ΕΛΑΜ (το αδερφό κόμμα της Χ.Α. στην Κύπρο) παρεμβαίνει ανάμεσα στους οπαδούς της ομάδας σας, με την ανοχή της διοίκησης, καθώς και το ότι σβάστικες και πορτρέτα του Γρίβα εμφανίζονται συχνά-πυκνά στην κερκίδα σας, ενώ πριν ένα χρόνο οι οργανωμένοι σας είχαν βγάλει ανακοίνωση για τους πρόσφυγες η οποία έκλεινε με τη φράση «Εκ φύσεως ανώτεροι». Αυτοί άραγε δεν «πρέπει να σωπάσουν μια και καλή» ή είναι ευκολότερο να κάνεις τον μάγκα στα λόγια και από μακριά, από το να προσποιείσαι ότι η κακοφορμισμένη πληγή δίπλα σου δεν μπορεί να σε μολύνει;
 
 

Δειτε Επισης

Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»