Παιδικά λάθη και γκίνια στοίχισαν στην Κύπρο (pics+vids)

Η Εθνική Κύπρου αδίκησε τον εαυτό της στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στον αγώνα με την Ελλάδα για τη δεύτερη αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 
 
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δέχθηκε την ήττα με 2-0 από την Ελλάδα με τέρματα των Μήτρογλου (12’) και Μάνταλου (42’) και μετρά δύο αποτυχίες σε ισάριθμα παιχνίδια στο όμιλο. 
Και τα δύο γκολ της Ελλάδας, που έκανε το δύο στα δύο, προήλθαν από «παιδικά» λάθη ποδοσφαιριστών της Κύπρου. Στο πρώτο, ο Τζέισον Δημητρίου έχασε εύκολα την μπάλα και ο Φορτούνης (αφού προηγήθηκε ξεκάθαρο φάουλ του Τζαβέλλα στον Χαραλαμπίδη) γύρισε στον Μήτρογλου, ο οποίος «πυροβόλησε» από το σημείο του πέναλτι και έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του Σκίμπε. 
 
Η Κύπρος δεν τα έβαλε κάτω και προσπάθησε με ορθόδοξο τρόπο κυκλοφορώντας την μπάλα να ισοφαρίσει και μάλιστα έφτασε ουκ ολίγες φορές με αξιώσεις στην εστία του Καρνέζη, ωστόσο οι Αρτυματάς (8’) και Λαΐφης (26’) δεν κατάφεραν από ευνοϊκές θέσεις να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα με κεφαλιές. 
Και ενώ το συγκρότημα του Χριστάκη Χριστοφόρου έψαχνε τον τρόπο να ισοφαρίσει ήρθε το τραγικό λάθος του Κωνσταντίνου Παναγή στο 42’. Ο πορτιέρε της Ομόνοιας είχε την μπάλα στα χέρια και στην προσπάθεια του να τροφοδοτήσει τον Λαΐφη την έριξε στον Μάνταλο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στο ανυπεράσπιστο τέρμα της Κύπρου για το 2-0. 
 

Η Κύπρος μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος ψάχνοντας το γκολ που θα την έβαζε ξανά στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος στην αναμέτρηση. Μάλιστα, κατάφερε να δημιουργήσει και δύο πολύ καλές ευκαιρίες που όμως δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Αρχικά μόλις στο 47’ ο Μυτίδης μετά από σέντρα του Κάστανου πρόλαβε την έξοδο του Καρνέζη, όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Η κορυφαία στιγμή για την Κύπρο στο ματς ήταν στο 53’ όταν ο Χαραλάμπους γύρισε πολύ ωραία στο σημείο του πέναλτι στον Εφραιμ που έκανε το σουτ, όμως είδε την μπάλα ενώ είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα να χτυπά πάνω στον Μυτίδη και να περνά εκτός της εστίας του Καρνέζη που δύσκολα θα μπορούσε να αντιδράσει. 

Στο 82’ ο Καρνέζης μπλόκαρε το σου του Καστάνου. Στο 92’ ο Φορτούνης έπιασε ένα εντυπωσιακό βολέ που πέρασε ελάχιστα άουτ. Στα δύο λεπτά ακολούθησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο και κάπως έτσι η Ελλάδα έφτασε τους 6 βαθμούς στον όμιλο. .

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας (88' Καρέλης), Μανιάτης, Σταφυλίδης (71' Παπαδόπουλος), Φορτούνης, Μπακασέτας (78' Χολέμπας), Μάνταλος, Μήτρογλου

Κύπρος: Παναγή, Δημητρίου, Λαϊφης, Τζούνιορ, Χαραλάμπους, Λαμπάν, Αρτυματάς (78' Χάμπος), Κάστανος, Εφραίμ, Χαραλαμπίδης (66' Χριστοφή), Μυτίδης (83' Μακρής)

Κίτρινες: - / Μυτίδης, Χαραλάμπους

 

Δειτε Επισης

Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»