Αδέλφια είπατε

Με χιουμοριστικό τρόπο προσεγγίζει τον αγώνα μεταξύ της Εθνικών Ελλάδος και Κύπρου η ιστοσελίδα sdna. 
 
Αναλυτικά το δημοσίευμα
Νότης Χριστοδούλου, Σταύρος Κωνσταντίνου, Ανδρέας Γεωργίου, Λούκας Γιώρκας, Σταύρος Μιχαλάκος, Χάρης Αντωνίου, Βαλάντω Τρύφωνος, Μαρία Έλενα Κυριακού, Ανδρέας Λέοντας! Και μετά αυτά τα εννέα ονόματα, περιμένει στ' αλήθεια κανείς να ακούσει την ενδεκάδα που θα κατεβάσει ο Σκίμπε; Εδώ και χρόνια οι Παρασκευές ανήκουν στην Κύπρο, ενίοτε και τα live της Κυριακής. Το μόνο που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα είναι ότι το αποτέλεσμα δε θα βγει με… sms! Απόψε, στο Στάδιο Καραϊσκάκη φαινομενικά θα αναμετρηθούν οι αδερφές χώρες. Έχουμε κοινό Εθνικό Ύμνο (καλό αυτό, γιατί μειώνονται οι πιθανότητες να μπερδευτεί η ΕΠΟ), κοινή γλώσσα, κοινή θρησκεία, κοινά δεκάδες πράγματα. Επειδή, όμως,  είμαστε αντιδραστικοί βρήκαμε δέκα βασικούς λόγους να τρώγονται Έλληνες και Κύπριοι. Και φυσικά τα... μουσικά ριάλιτι έχουν την τιμητική τους!   
 
Μπρούσκο ή «μην αρχίζεις τη μουρμούρα»;Σκέφτεστε ότι έχετε να κάνετε με ένα υποθετικό θέμα, γεμάτο υπερβολές; Μια κατά φαντασία κόντρα που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα; Πόσο γελιέστε να ξέρατε… Και σαν σε διαφήμιση telemarketing θα σας πούμε να ξεχάσετε αυτά που ξέρετε και εξ αρχής θα παραθέσουμε το βγαλμένο από τη ζωή φρεσκότατο ρεπορτάζ! «Το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» συγκέντρωσε το 26,4% στο γενικό σύνολο με το Μπρούσκο να ακολουθεί από κοντά με 25,7%, ενώ στο δυναμικό κοινό η σειρά του Alpha σημείωσε το εντυπωσιακό 35,6% έναντι 16,7% των αντιπάλων με τη διαφορά ανάμεσα στις σειρές να αγγίζει και τις 20 μονάδες  σε τέταρτο».
Λοιπόν: Εσείς τι προτιμάτε;  Τα ορφανά που ξεπετιούνται κάθε τρεις και λίγο στην Κρήτη ή τη ζεν Μαρίνα με τον πονηρούλη Ηλία;
 
ΕΛΛΑΔΑ: 8 βαθμοί (όσοι και οι ηθοποιοί)
ΚΥΠΡΟΣ: 7 βαθμοί (όσες περίπου και οι απαγωγές που γίνονται σε κάθε σεζόν)
 
Γιώργος Θεοφάνους ή Νίκος Μουρατίδης; Καλά, τι πήγαμε και σκεφτήκαμε τώρα οι άνθρωποι; Γιατί ολόκληρο επιτελείο έχει στηθεί για να φτάσει σε τέτοια επίπεδα σκέψης, μην νομίζετε ότι κάνουμε πράγματα στο πόδι. Κόντρα βγαλμένη από τις καλύτερες εποχές των reality show, με ξεκατινιάσματα που έκαναν την Άσπα και την Ελεάνα να νιώθουν ότι παίζουν κουτσό στο διάλειμμα του νηπιαγωγείου. Θα μου πεις, παλιά ξινά σταφύλια και θα σου πω με ποιον θες να βάλω την αναμέτρηση; Με την Τάμτα ή την Πέγκυ Ζήνα;
Όοοοχι, εδώ θα κάτσεις και θα το υποστείς. Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα βίντεο για να θυμηθείς τι ωραία που περνούσαμε όταν ο Θεοφάνους την έλεγε στον Μουρατίδη κι εκείνος σφιγγόταν σαν να βρίσκεται στο Μέγαρο, προσπαθώντας να χωνέψει φασολάδα.. Καλά, δεν το εννοούσαμε για το βίντεο. Καλέ, μην κάνετε back! Όχι, μην κλείνετε τη σελίδα! Μηηηννν πατάς το «x».
 
ΚΥΠΡΟΣ: 4 βαθμοί (έλα, έλα, έλα)
ΕΛΛΑΔΑ: 4 βαθμοί (μη μου φωνάζεις εμένα)
Καλαμαράδες ή Τζίμπριοι; Θα σοβαρευτούμε τώρα για λίγο! Ψαρώσατε; Σιγά μην σοβαρευτούμε! Μέσα σε όσα κολακευτικά (not) λένε οι Κύπριοι για τους Έλληνες και οι Έλληνες για τους Κύπριους (not again), έχουν φυσικά ο καθένας το παρατσούκλι για τον άλλον. Οι «καλαμαράδες», παρότι δεν χρησιμοποιείται - έτσι να το πούμε ευγενικά – με πολύ καλές προθέσεις έχει ρίζες στο μακρινό παρελθόν, όταν οι μορφωμένοι Ελλαδίτες πήγαιναν στο νησί για να διδάξουν στα σχολεία. Προφανώς και στη σημερινή εποχή είναι τέρμα ειρωνικό.
Δεν είναι καλύτερο, φυσικά, και το «Τζίμπριος», το οποίο σε ακραίες περιπτώσεις επιδέχεται και ενός «ν» και γίνεται «Ντζίμπριος». Το παρατσούκλι που χρησιμοποιούν στην Ελλάδα για τους κατοίκους της Κύπρου δεν είναι και καμιά πετυχησιά για να πάρουμε και συγχαρητήρια, αλλά προκύπτει αποκλειστικά και μόνο από τον τρόπο που μιλάνε και τα…. μερικά συμφωνάκια παραπάνω που προσθέτουν στις λέξεις.
 
ΕΛΛΑΔΑ: 7 (σιγά το παρατσούκλι)
ΚΥΠΡΟΣ: 9 (ό,τι παραπέμπει σε φαγητό έχει την εκτίμησή μας)
 
Χαλούμι ή φέτα; Η προδοσία έχει πολλές μορφές και γαστρονομικά δεν πρόκειται να νιώσουμε καμία τύψη γι’ αυτό που θα συμβεί! Το χαλούμι έχει λιγότερα λιπαρά από τη φέτα, ψήνεται γρήγορα και εύκολα στο τηγάνι, κάνει αχτύπητο δίδυμο με το λεμόνι και το μόνο που βρίσκουμε να του καταλογίσουμε είναι πως δεν τη βρίσκει με το καρπούζι! Θα δώσουμε ένα point στη φέτα για το ζευγάρωμα με την τηγανιτή πατάτα και την απολαυστική αιώνια μάχη στο τραπέζι για την πρώτη μπουκιά/βουτιά στη χωριάτικη σαλάτα, όμως και το χαλούμι με το βαλσάμικο και τα ψητά λαχανικά – μήπως το κάναμε λίγο wine bar; – είναι κόλαση!
 
ΕΛΛΑΔΑ: 8 βαθμοί (λίπους)
ΚΥΠΡΟΣ: 9 βαθμοί (light)
 
Ίαν Στρατής ή Ανδρέας Λέοντας; Εδώ να δείτε ξεκατίνιασμα. Να το βλέπει η Άσπα και να ντρέπεται να βγει από το σπίτι, να το βλέπει ο Θεοφάνους και να ντρέπεται να μιλήσει ξανά στον Μουρατίδη. Γατάκια μπροστά στο κύμα φανατικών οπαδών του Ίαν Στρατή και του Ανδρέα Λέοντα που κατέκλυσε το διαδίκτυο πριν μερικούς μήνες. Ποιος είναι καλύτερος; Ήταν δίκαιη η νίκη του Κύπριου τραγουδιστή;
Ο πρώτος που θα στείλει μήνυμα, κερδίζει ένα δελτίο στοιχήματος του Γιάννη Κομπότη; Και, ναι, με ενημερώνουν από το κοντρόλ ότι πρώτος έστειλε μήνυμα Κύπριος!!! Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Τέσσερα X-Factor έχουν γίνει στην Ελλάδα και τα τέσσερα έχουν νικητές από την Κύπρο. Βάλτε και το Voice Ι, ένα Super Idol και κάνα Fame Story, και έχετε πάνω-κάτω την εικόνα. Ακόμα και στο «The Wall» αν η Ρούλα Βροχοπούλου ήταν Κύπρια και δεν την απατούσε ο άντρας της, μπορεί να κέρδιζε!  
 
ΕΛΛΑΔΑ: 5
ΚΥΠΡΟΣ: 8
* Τα αποτελέσματα βγήκαν από sms!
 
«Χορέψετε-χορέψετε» ή τα «ριάλια ριάλια ριάλια»; Παρότι χρειάστηκε η βοήθεια του τηλεφώνου (έμπειρος συνεργάτης με γνώσεις) και παρότι υπήρξε ένα debate με σαφώς πιο ξεκάθαρα επιχειρήματα από του Ντόναλντ και της Χίλαρι, καταλήξαμε στο ελληνικό τραγούδι που κονταροχτυπιέται με το πιο διάσημο κυπριακό της νυχτερινής ζωής. Είναι τέσσερις το πρωί και είσαι σε σκυλάδικο (φτου κακά) ή μπουζουξίδικο (απαπά) ή σε γάμο (Παναγία βοήθα) και αρχίζει το λαϊκό πρόγραμμα. Ε, το ξέρεις ότι είναι θέμα χρόνου. Ετοιμάζεσαι, σηκώνεσαι, βεβαιώνεσαι ότι δε γλιστράει η πίστα (δεν το θες να πέσεις) και σε αντέχουν τα τακούνια (δεν το θες να σπάσουν) και ξεκινάς το χορό! Το πιο διάσημο δίδυμο των μπουζουκιών (μαζί με το «Μην ρωτάς το γιατί»-«Θα ‘πρεπε») έρχεται ανά πάσα στιγμή. 
 
ΕΛΛΑΔΑ: 9 (επειδή μετά έρχεται το «παντά με κάνεις να πονώ, παντά να υποφέρω»)
ΚΥΠΡΟΣ: 6 (επειδή κατά βάθος ο καθένας λέει ό,τι να ‘ναι)
 
Μύκονος ή Αγία Νάπα; Καλά, εντάξει τώρα! Ας συγκρίνουμε και μήλα με πορτοκάλια για να δούμε ποιο είναι πιο ξινό! Ελαφρώς άκυρη η σύγκριση, καθώς από τη μία έχουμε το κοσμοπολίτικο νησί του Κριστιάνο Ρονάλντο, του Κέβιν Ντουράντ, της Λίντσεϊ Λόχαν και του Γιάννη Γαλάτη και από την άλλη το τουριστικό θέρετρο της ακολασίας των Βρετανών τουριστών. Ας μου σύγκρινες Αγία Νάπα με Μάλια, το Φαληράκι και τη Ζάκυνθο, να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Κι αφού μιλήσαμε για όσα φρούτα μπορούσαμε να σκεφτούμε πρόχειρα, βγάζουμε μεγάλη νικήτρια και σχεδόν άνευ συναγωνισμού τη Μύκονο.
Παρότι και θα το σημειώσουμε αυτό γιατί είμαστε δίκαιοι οι πιο γνωστοί Βρετανοί dj, έχουν την Αγ. Νάπα ως τρίτο δημοφιλέστερο προορισμό πίσω από Μαγιόρκα και Ίμπιζα. Τι έχεις να πεις Μύκονο και Βασίλη Τσιλιχρήστο γι’ αυτό; Τίποτα; Ναι, το φανταζόμουν!
 
ΕΛΛΑΔΑ: 10 βαθμοί (και δώρο μια belvedere)
ΚΥΠΡΟΣ: 6 βαθμοί (και τρία σφηνάκια από μένα)
 
Capital Control ή κούρεμα καταθέσεων; Έχετε λεφτά; Όχι! Έχετε λεφτά; Όχι! Έχετε λεφτά; Ε, όχι είπαμε, θα το τραβήξουμε πολύ; Την άνοιξη του 2013 ήρθε το μεγάλο σοκ για την κυπριακή οικονομία που βρέθηκε στη δυσχερή θέση να επιβάλει capital control και στην ακόμα δυσχερέστερη να προχωρήσει σε κούρεμα καταθέσεων! Δύο χρόνια μετά τα μέτρα έχουν αρθεί και ο Κύπριος μπορεί να κεράσει τον Έλληνα χωρίς περιορισμό στις αναλήψεις του. Στη χώρα μας, οι περιορισμοί αν και έχουν χαλαρώσει ισχύουν ακόμα και μάντεψε ποιος θα πληρώσει σε μετρητά αν έρθει ο λογαριασμός στα μπουζούκια χίλια ευρώ; Σωστάααααα!
 
ΚΥΠΡΟΣ: 10 βαθμοί
ΕΛΛΑΔΑ: 8 βαθμοί (4 ανά εβδομάδα)
 
Deux Point ή 12 πόντοι; Ο κόσμος έχει έρθει ανάποδα, τα κάθετα-οριζόντια, τα οριζόντια-κάθετα και τα διαγώνια παρέμειναν διαγώνια γιατί τι άλλο να έκαναν κι εσείς χαμπάρι δεν πήρατε. Έπρεπε να μιλήσει ο Πρόδρομος Πετρίδης για να σκεφτείτε ότι κάτι τρέχει στις σχέσεις Ελλήνων και Κυπρίων. Ξυπνάτε ρεεεεε, μας ψεκάζουν και δεν βρέχει μας φτύνουν. Κάτι άλλο πρόχειρο; Α, ναι! Διαβάστε το πριν το κατεβάσουν! Δύο συνεχόμενες Eurovision, ΔΥΟ, δηλαδή 2 τον αριθμό, δεν έχουμε ανταλλάξει δωδεκάρια με την Κύπρο.
Ουουουουουου, που θα έλεγαν οι άμεμπτοι Σκανδιναβοί και οι πρώην Ενωμένοι, κατόπιν συμφιλιωμένοι και εσχάτως στα μαχαίρια Ρωσοουκρανοβαλτικοί. Φέτος η Ελλάδα πήγε πιο άκλαφτη κι από ψίχουλο κάτω από το πληκτρολόγιο, αλλά η Κύπρος πέρασε στον τελικό. Και τι κάναμε οι πικρόχολοι, ζηλιάρηδες Έλληνες; Τους δώσαμε οκτώ πόντους! Οκτώ! Το καταλαβαίνετε; Που οκτώ δεν έχει ούτε το διπλό του Λεβαδειακού στο Καραϊσκάκη! Ευτυχώς, τουλάχιστον, έδωσε το 12άρι το κοινό και αποφύγαμε τα χειρότερα.
Αλλά, κάτσε γιατί είναι κι άλλα! Νομίζετε έχει ξεχαστεί το κάζο του 2015; Τότε που στείλαμε την Μαρία Έλενα Κωνσταντίνα Θεοδώρα Κυριακού και το κορίτσι με μια ωραιότατη μπαλάντα που σε κοίμιζε ταχύτερα και από το Ξάνθη-Ατρόμητος κατάφερε να περάσει στον τελικό. Και τι κάνατε τότε εκεί καλοί μου Κύπριοι; Οκτώ μας δώσατε! Οκτώ! Που για να βγει στο voice οκτώ-οκτώ στέλνατε τα μηνύματα! Ενώ η Ελλάδα έδωσε δέκα βαθμούς στην Κύπρο κι αν σας φαίνονται λίγοι να σας υπενθυμίσουμε ότι συνολικά Γιάννης Καραγιάννης μάζεψε έντεκα!
 
ΕΛΛΑΔΑ: 1 βαθμό (αίσχος)
ΚΥΠΡΟΣ: 1 βαθμό (αίσχιστο αίσχος)
 
Άννα Βίσση ή Δέσποινα Βανδή: Ώωωωωω, χόντρυνε το παιχνίδι! Ποια Ελλάδα και ποια Κύπρος τώρα; Μιλάμε για ένα ζήτημα που δεν έχει σύνορα! Βισσικοί από τη μία, Βανδικοί από την άλλη, «Άννα/Δέσποινα ζούμε για να σε ακούμε» και με αυτά τα πράγματα δεν παίζουμε… Πήραμε θέση για την κόντρα χαλουμιού-φέτας. Μην έχετε υπερβολικές απαιτήσεις! Θα πάμε κόντρα κι όπου βγει…
«Ωχ, η Βίσση το λέει αυτό».
Εεεεε, γρήγορα ένα τραγούδι της Βανδή ρε παιδιά: Χριστούγεννα ήρθαν πάλι κι είσαι πάλι μακριά μου!
Χμμμ, κάτι να ταιριάζει ίσως; Ανάβεις φωτιές, ανάβεις κι όλα τα καις κι απ’ όπου περάσεις κάνεις καταστροφές… Τώρα, μάλιστα!
 
ΕΛΛΑΔΑ: 7
ΚΥΠΡΟΣ: 7
 
ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ
ΕΛΛΑΔΑ: 67
ΚΥΠΡΟΣ: 67
 
Πηγή: sdna.gr
 

 

Δειτε Επισης

Ισόπαλο το μεγάλο ντέρμπι στην Τούμπα-Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία στη Super League
Ντέρμπι στην Τούμπα για την 4η αγωνιστική της Super League
Με Γουίλιαν και Ολιβέιρα κόντρα στον Παναιτωλικό ο Ολυμπιακός
Συγκινεί ο μικρός Γιαννάκης-«Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες που ήταν στο πλευρό μου»
Παρουσίασε τη νέα γκρι φανέλα του ο ΠΑΟΚ
Ολοκληρώθηκε η επέμβαση του μικρού Γιαννάκη που κάνει αγώνα να σταθεί στα πόδια του
Οι ευχές του Άρη στον μικρό Γιαννάκη: «Θα κερδίσεις και αυτή τη μάχη»
Η Βοϊβοντίνα κινείται για τον Ραντζέλοβιτς-Ο παίκτης ακούστηκε για μεταγραφή στον ΑΠΟΕΛ
Τζιμπρίλ Σισέ: Κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης με αναστολή λόγω κατηγορίας για φορολογική απάτη
Δικός του στο… 90’ ο Ντέγιαν Λόβρεν-Μεταγραφή στον ΠΑΟΚ