Πρόθεση παραίτησης από Παπά - Προτείνει πρωτάθλημα με 10 ομάδες

Έντονος για το θέμα με τους φακέλους από την ΟΥΕΦΑ ήταν ο πρόεδρος της Καρμιώτισσας, Νίκος Παπάς μιλώντας στον Super ΣΠΟΡ FM με αφορμή το φάκελο που έφτασε στα γραφεία της ΚΟΠ και εμπλέκει για τρίτη φορά φέτος την ομάδα του. 
 
«Όλους όσους αγαπούν το άθλημα προβληματίζει το φαινόμενο. Εγώ προσωπικά υπέβαλα παραίτηση στο διοικητικό συμβούλιο και δέχθηκα πιέσεις να μείνω μέχρι την συνέλευση της ΚΟΠ. Εμείς σαν Καρμιώτισσα έχουμε ξεκάθαρες θέσεις για το μέλλον του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Θα ακουστούμε και ελπίζω να εισακουστούμε κιόλας. Δεν γίνεται να εκθέτονται κάποια άτομα που δεν έχουν σχέση με το στοίχημα, ανθρώπους που υπηρετούν 25 χρόνια σωματεία. Δεν μπορεί να αμαυρώνεται η πορεία ενός ατόμου στο ποδόσφαιρο και την επαγγελματική του δραστηριότητα με έναν φάκελο» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ο λόγος που παραιτήθηκα είναι γενικά για όλα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και όταν θυμηθούν κάποιοι να παίξουν στοίχημα εμπλέκονται τα σωματεία. Κάποιοι άνθρωποι ξοδεύουν χρόνο και χρήμα για να είναι εκεί οι ομάδες. Εγώ είμαι στην Καρμιώτισσα τα τελευταία 11 χρόνια και μπορεί κάποιος να δει τι πετύχαμε σε καιρούς που δεν υπήρχε καν το στοίχημα. Από την στιγμή που είμαστε εμπλεκόμενοι με το ποδόσφαιρο έχουμε τις ευθύνες μας και γι’ αυτό θα πάμε με προτάσεις στην συνέλευση. Πρέπει να μειωθούν οι ομάδες στις 10, να γίνουν δυο κατηγορίες για να αποφύγουμε το στοίχημα».

Ποιοι είναι οι λόγοι που υποβάλλεται την παραίτηση σας. Γίνεται πιο συγκεκριμένος γι’ αυτό που λέτε για τα τεκταινόμενα στο Κυπριακό ποδόσφαιρο…
«Ο μεγαλύτερος προβληματισμός είναι το στοίχημα. Δεν γίνεται να έρχεται με επιστολή και να ευθύνονται κάποιοι άνθρωποι και να στοχοποιούνται χωρίς αποδείξεις. Καλώ τον οποιονδήποτε να έρθει να δει πως δουλεύουμε»
 
Είστε ενοχλημένος με όλα αυτά;
«Είμαι ενοχλημένος. Η Καρμιώτισσα ζει γιατί υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα και όχι από το στοίχημα. Αυτή η ομάδα πήρε πρωταθλήματα γιατί κάποιοι άνθρωποι αγαπούν την ομάδα και ξέρουν πώς να δουλεύουν. Είναι καθολικά αποδεκτός από όλους ότι παίζουμε καλό ποδοσφαίρου. Δεν έχουμε καμιά εμπλοκή και όσο είμαι εγώ εκεί δεν θα πει κανείς τίποτε».
 
Πιστεύετε ότι είναι τυχαία όλα αυτά;
«Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όλοι είμαστε εμπλεκόμενοι, όλοι μέρος του συστήματος και έχουμε ευθύνη έναντι τους κόσμου. Γι’ αυτό κάθισα με τις ώρες και ετοίμασα πρόταση που θα βοηθήσει. Δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο το σήμερα αλλά και το αύριο. Για εμάς το ποδόσφαιρο είναι ιδέα και με αυτή θα πεθάνουμε. Την πρόταση θα την στείλω σε όλα τα σωματεία α΄ και β΄ κατηγορίας. Είναι μια πρόταση που χρειάζεται θέληση για να υλοποιηθεί και να έχουμε θέληση θα προχωρήσουμε για εμάς και για τα παιδιά μας. Η πρόταση είναι ξεκάθαρη. Δημιουργία Πρέμιερ Λιγκ με 10 ομάδες και άλλη μια κατηγορία με 10 ομάδες. Μπορούμε να κάνουμε πολλά, φτάνει να το θέλουμε».

Πιστεύετε ότι μπορούν να διερευνηθούν όλα αυτά;
«Δεν είναι η δουλειά μου αυτή. Η δουλειά μου είναι να χτίζω σπίτια και ομάδες για να παίρνουν πρωταθλήματα. Κάποιοι άλλοι που ξέρουν θα το διερευνήσουν αυτό».
 
Μαζί με το ΑΠΟΕΛ συμπληρώνεται τρεις φακέλους, κάτι που όπως λέει ο κανονισμός θα σας αποκοπούν οι χορηγίες…
«Κάθε ευρώ που αποκόπτεται είναι τεράστιο πλήγμα. Η χορηγία από την ΚΟΠ είναι το μεγαλύτερο μας έσοδο και χωρίς αυτό δεν μπορούμε να καλυφτούμε. Γι’ αυτός μας προβληματίζει, γι’ αυτό παραιτήθηκα ελπίζοντας να προβληματιστούν κάποιοι».
 

Δειτε Επισης

Παρελθόν από την Καρμιώτισσα ο Σωφρόνης
Ορίστηκε από την ΚΟΠ η διαιτητική ομάδα του Super Cup
Ανακοινώθηκε από τη νέα του ομάδα ο Σίμος Ταραπουλούζης
Ξεσπά η Ομόνοια 29ης για την απόφαση της ΚΟΠ-«Θα μας δοθούν 150 εισιτήρια, μιλάμε για κεκλεισμένων»
Ζητά κατώτατο μισθό για ξένους ποδοσφαιριστές ο ΠΑΣΠ-Συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Μετανάστευσης
Πυρά ΑΠΟΕΛ για την απαγόρευση μετακίνησης-«Δεν ανέλαβε κανένας ευθύνη για τα επεισόδια στη Λεμεσό»
Χάνει Πίζι για το Super Cup ο ΑΠΟΕΛ-Τρεις οι απουσίες των πρωταθλητών
Με νίκη της Ομόνοιας Αραδίππου ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική της Cyprus League
Την Τετάρτη η μάχη για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ΑΠΟΕΛ και Πάφος διεκδικούν το Super Cup
Με ισοπαλία 2-2 έληξε η αναμέτρηση ΑΕΚ-Εθνικού Άχνας