Ατάκες με υπονοούμενα από Πετρίδη, Τζιωνή, Φανιέρο και Φιλίππου για τα στημένα

Τη θέση τους για τους φακέλους της ΟΥΕΦΑ και τα μέτρα που πρότεινε ο πρόεδρος της ΚΟΠ,  εξέφρασαν οι εκπροσώπου των ομάδων στην άτυπη γενική συνέλευση της ΚΟΠ
 
 
Πρόδρομος Πετρίδης (ΑΠΟΕΛ): "Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα. Είμαστε ένα σωματείο που στιγματίστηκε άδικα. Θέλουμε δυο διευκρινήσεις: Πρώτα πρέπει να κατονομάζεται η ομάδα. Ήρθαν τρεις αναφορές στην ομάδα μας για εμπλοκή που δεν έχουμε καμιά σχέση. Χαίρομαι που τον τελευταίο φάκελο που τον κατονομάσατε. Δεύτερο, δε θα πρέπει, γιατί δυσφημίζουμε το ποδόσφαιρό μας, εκεί που οι ομάδες διαπρέπουν στο εξωτερικό να δυσφημίζουμε το προϊόν μέσα από ανακοινώσεις και από εσάς στο FB. Άμα κατονομαστεί, αν είναι το ΑΠΟΕΛ κάμετε ό,τι θέλετε. Πριν έρθει ευθύνη όμως, δεν πρέπει να δημοσιοποιείται το οτιδήποτε. Ο κ., Φανιέρος το ήξερε από τη Δευτέρα πως ήρθε φάκελος".
 
Λούκας Φανιέρος: "Πέρσι μου πήρατε 57χιλ. επειδή ήρθαν τρεις φάκελοι. Τώρα έρχεσαι και τους ακυρώνεις. Πρέπει να ακυρωθούν και οι περσινοί οι δικοί μας. Δε δέχομαι την εγκύκλιο UEFA. Μπορεί να καταδικαστούν ομάδες χωρίς να φταίνε. Εγώ βρήκα τον τρόπο να μην ξανάρθει φάκελος στο όνομά μου. Ας τον βρουν και οι άλλοι".
 
Ανδρέας Σοφοκλέους (ΑΕΛ): "Ήρθαμε εδώ και κάνουμε όλοι τους μαννούς. Πρώτα όμως πρόεδρε πιάνει σας εσάς. Αν δεν υπήρχε για χρόνια το πρόβλημα, δεν θα ερχόταν τόσο αυστηρά η UEFA να αποβάλει ομάδες. Αν δεν έβλεπε πως έπαιρνε διαστάσεις το πρόβλημα, δε θα ερχόταν να πάρει θέση. Πού ήταν η UEFA και η ομοσπονδία να πάρουν μέτρα πριν γίνουμε ρεζίλι; Άφησες ομάδα με πέντε φακέλους να έρθει πρώτη κατηγορία. Πρέπει να πεις το mea culpa."
 
 
Αντώνης Τζιωνής (Ομόνοια): Τζιωνής: "Δηλαδή οι προηγούμενοι όσοι έπαιξαν-έπαιξαν. Να κατονομαστούν οι υπεύθυνοι. Λέτε πως το καταλαβαίνουμε κατά 99% όταν το στήσει ο αντίπαλος. Μας αφήνεται να τους αφήσουμε στο ημίχρονο και να φύγουμε; Φτάσαμε με πολύ άσχημο σημείο. Απαξιώνεται από τον κόσμο το ποδόσφαιρο. Φαίνεται το σύστημα που είχαμε δε λειτούργησε. Φαίνεται τα μέτρα δεν απέδωσαν καρπούς. Συμφωνούμε με τα νέα μέτρα. Είναι πολύ αυστηρά αλλά αν αποδειχθεί η ενοχή κάποιου σωματείου ναι νομίζω πως οι ποινές πρέπει να είναι ανάλογες. Οι φάκελοι πρέπει να ληφθούν υπόψη με ότι ίσχυε πριν αλλάξουν οι κανονισμοί"
 
Λούκας Φανιέρος (Ερμής): "Πέρσι μου πήρατε 57χιλ. επειδή ήρθαν τρεις φακέλοι. Τωρά έρχεσαι και τους ακυρώνεις. Πρέπει να ακυρωθούν και οι περσινοί οι δικοί μας. Δε δέχομαι την εγκύκλιο UEFA. Μπορεί να καταδικαστούν ομάδες χωρίς να φταίνε. Εγώ βρήκα τον τρόπο να μην ξανάρθει φάκελος στο όνομά μου. Ας τον βρουν και οι άλλοι"
 
Κίκης Φιλίππου (Εθνικός): "Παράκλησή μου ήταν αυτό το θέμα να συζητηθεί οικογενειακώς. Ας μη με παρεξηγήσουν οι κ. δημοσιογράφοι δε ξέρουμε τι θα γραφτεί αύριο. Υπάρχει έγκλημα πίσω από αυτή τη κατάσταση. Σας λέω πως αν πάμε να ξηλώσουμε αυτή τη μανέστρα, ίσως γίνουμε και στόχοι. "Τρέμω πως στα 60 μου μπορώ να πάω φυλακή. Δεν είναι μόνο η UEFA, έβαλε και ο υπουργός νομοσχέδιο. Να πάω όμως για κάτι που έκαμα. Όχι για κάτι που δεν έκαμα. Όλη μου η ζωή είναι στο ποδόσφαιρο. Δεν αντέχω να μπαίνουν στα καφενεία τα παιδιά μου κα να λένε πως οι παράγοντες είναι οι χειρότεροι. Είμαι περήφανος για την εξωτερική σου πολιτική. Αλλά εντός Κύπρου τα κάναμε θάλασσα. Πέρσι πήραμε 21 κόκκινους φάκελους αλλά κάνουμε συνέλευση ενάμιση χρόνο μετά. Το αφήσαμε και το κοιμίσαμε ενώ είχαμε πρόβλημα. Κίκης Φιλίππου: "Μπορεί να σιωπούμε γιατί είμαστε απένταροι. Αν ήμασταν καλά θα είχατε σοβαρό πρόβλημα. Σωστά λες πως δε θα βρίσκουμε χορηγούς. Ποιος το έκανε εμείς; Ή κάποιοι που είναι πίσω από αυτή την κατάσταση; Πού θα τα πω; Στην αστυνομία που παραδέχεται πως είναι διεφθαρμένη; Είπαμε στον ΟΠΑΠ να μην μας ξαναβάλει στο στοίχημα και μας είπαν όχι. Ο ΟΠΑΠ κάνει 80εκ. τζίρο και το ποδόσφαιρο τι παίρνει; Μας συζητούν ως διεφθαρμένους. Δέχομαι τις ποινές που λες όταν είναι δικαιολογημένος ο κόκκινος φάκελος. Αλλά δεν μπορώ να ανεχτώ αυτή τη χειραγώγηση. Έβγαλαν οι μπούκκηες και να φταίω εγώ;".
 
Νίκος Παππάς (Καρμιώτισσα): "Απολογούμαι για την εμπλοκή του σωματείο μας. Με θλίβει το γεγονός αλλά από αύριο δε θα είμαι μέρος αυτού του συστήματος. Αφήσαμε αυτή τη κατάσταση και ήρθαν 68 φάκελοι. Θα φύγω αλλά θα γράψω μια επιστολή που θέλω να διαβάσω".
 
Χαράλαμπος Μανώλη (Ανόρθωση): "Συμφωνούμε με τα μέτρα, όμως πρέπει να ανακοινώνονται οι φάκελοι. Μόνο αν κατονομάζονται ομάδες θα αλλάξει κάτι. Διάβασα μια συνέντευξη του υπεύθυνου της Sportsradar. Είπε πως το παράνομο στοίχημα είναι ένας λόγος χειραγώγησης και το ελλιπές νομοθετικό πλαίσιο στην Ασία που μας στερεί ουσιώδεις πληροφορίες. Τώρα μας είπατε πως εξελίχθηκε το στοίχημα". 
 

Δειτε Επισης

Παρελθόν από την Καρμιώτισσα ο Σωφρόνης
Ορίστηκε από την ΚΟΠ η διαιτητική ομάδα του Super Cup
Ανακοινώθηκε από τη νέα του ομάδα ο Σίμος Ταραπουλούζης
Ξεσπά η Ομόνοια 29ης για την απόφαση της ΚΟΠ-«Θα μας δοθούν 150 εισιτήρια, μιλάμε για κεκλεισμένων»
Ζητά κατώτατο μισθό για ξένους ποδοσφαιριστές ο ΠΑΣΠ-Συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Μετανάστευσης
Πυρά ΑΠΟΕΛ για την απαγόρευση μετακίνησης-«Δεν ανέλαβε κανένας ευθύνη για τα επεισόδια στη Λεμεσό»
Χάνει Πίζι για το Super Cup ο ΑΠΟΕΛ-Τρεις οι απουσίες των πρωταθλητών
Με νίκη της Ομόνοιας Αραδίππου ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική της Cyprus League
Την Τετάρτη η μάχη για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ΑΠΟΕΛ και Πάφος διεκδικούν το Super Cup
Με ισοπαλία 2-2 έληξε η αναμέτρηση ΑΕΚ-Εθνικού Άχνας