Η Γιουβέντους θέλει να «κλέψει» τον Ντοναρούμα από τη Μίλαν

Σε μία κίνηση που μπορεί να αποδειχθεί το κόλπο γκρόσο της δεκαετίας πιθανόν να προβεί η Γιουβέντους. Η ομάδα του κορυφαίου Ιταλού τερματοφύλακα, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ενδέχεται να γίνεται η ομάδα του διαδόχου του, Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, έστω κι αν αυτός αγωνίζεται στον μεγαλύτερο αντίπαλο των πρωταθλητών Ιταλίας, τη Μίλαν.
Ο αθλητικός διευθυντής της «γηραιάς κυρίας», Μπέπε Μαρότα, μίλησε στο περιθώριο της παρουσίας του σε συνέδριο για την παγκοσμιοποίηση του ποδοσφαίρου, υποστηρίζοντας αρχικά ότι στη Γιουβέντους αυτήν τη στιγμή «δεν τον σκεφτόμαστε».
Η συνέχεια τον δηλώσεών του, όμως, ήταν κομβική: «Πάντα θέλουμε να έχουμε τους καλύτερους τερματοφύλακες. Τα τελευταία 20 χρόνια, ο τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας ήταν πάντοτε της Γιουβέντους. Ο Τζοφ, ο Μπουφόν. Η ιστορία της Γιουβέντους φτιάχνεται από Ιταλούς πρωταθλητές και ταλέντα».
Ο 17χρονος Ντοναρούμα έχει χριστεί ήδη διάδοχος του Μπουφόν στην εθνική Ιταλίας από τον ίδιο τον 38χρονο τερματοφύλακα. Τον διάδοχό του στους «μπιανκονέρι» ψάχνουν και οι παράγοντες του συλλόγου, για το καλοκαίρι του 2018, όταν ο καπιτάνο αναμένεται να κρεμάσει τα γάντια του.
«Σήμερα έχουμε τον Μπουφόν, ο οποίος θα παίξει για μας μερικά χρόνια ακόμα και αυτό είναι καλό γιατί αντιπροσωπεύει όλα τα όμορφα του ποδοσφαίρου. Μετά από αυτόν, θα κοιτάξουμε να τον αντικαταστήσουμε με κάποιον. Φυσικά, δεν θα είναι εύκολο να βρούμε διάδοχο του Μπουφόν. Είναι δύσκολη αποστολή, αλλά η φιλοδοξία της Γιουβέντους είναι να βρει άξιο αντικαταστάτη».


Η μετάφραση του ιταλικού Τύπου σε αυτές τις δηλώσεις ήταν αδιαμφισβήτητη. «Επίθεση Γιουβέντους για Τζίτζιο (σ.σ. το παρατσούκλι του Ντοναρούμα)» γράφει η "Gazzetta dello Sport" στον βασικό τίτλο, με υπέρτιτλο «μεταγραφικός στόχος ο Ντοναρούμα». Στο εσωτερικό ρεπορτάζ, ο Ματέο ντέλα Βίτε ανέπτυξε το σκεπτικό του Μαρότα, υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις αυτές ήταν προμήνυμα για το μέλλον, ενώ παρουσίασε και τους υπόλοιπους κορυφαίους τερματοφύλακες του κόσμου που ίσως να απασχολήσουν τους «μπιανκονέρι» και οι οποίοι είναι οι Μάνουελ Νόιερ, Τιμπό Κουρτουά, Νταβίδ ντε Χέα και Γιαν Όμπλακ.
Η "Corriere dello Sport" υπερθεμάτισε, με βασικό τίτλο: «Τον θέλει η Γιούβε». Σημειώνει, δε, σε υπότιτλο ότι «η Μίλαν πιέζει ήδη για ανανέωση», ώστε να μην χάσει το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του ρόστερ της αυτήν τη στιγμή. Όσο για την "Tuttosport", την εφημερίδα με έδρα στο Τορίνο, ο τίτλος «Από τον Τζίτζι στον Τζίτζιο» ήταν φυσιολογικός.
Πηγή: sport24.gr  

 

Δειτε Επισης

Έριξε βόμβα στο σπίτι της Μπέτις η Μαγιόρκα-Κέρδισε με γκολ στα χασομέρια
Νέες οδηγίες από την UEFA για τις παραβάσεις με το χέρι
Αυτός είναι ο νέος κάτοχος της χρυσής μπάλας-Η αποκάλυψη της Marca
Πήρε το διπλό με τον μπροστάρη τον Παυλίδη η Μπενφίκα
Χαμός μετά την τεσσάρα του Ερυθρού Αστέρα στην Παρτιζάν-Οπαδοί έσπασαν τα τζάμια, τραυματίστηκε ο Στανόγεβιτς
Η Πορτογαλία έγινε η Εθνική Ομάδα με τους περισσότερους ακόλουθους στο Instagram
Ρεκόρ πάγκων στη La Liga για τον προπονητή της Μπέτις Μανουέλ Πελεγκρίνι
UEFA: Την Τρίτη ανακοινώνει την έδρα του τελικού Champions League 2027
Το μήνυμα του Κουρτουά στον Τερ Στέγκεν-«Με πόνεσε πολύ που σε είδα να φεύγεις έτσι από το γήπεδο»
Ενδιαφέρον από τη Σαουδική Αραβία για τη Σουλούκου