Μουρίνιο: «Πήρα πρωτάθλημα πριν 18 μήνες, όχι πριν 18 χρόνια»

H Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Άρσεναλ, το Σάββατο (19/11, 14:30) για τη 12η αγωνιστική της Premier League, και ο τεχνικός της πρώτης, Ζοζέ Μουρίνιο, ρωτήθηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου την παραμονή του ματς για τη δική του κόντρα με τον Αρσέν Βενγκέρ, τις φωτογραφίες που έδειξαν τον Γουέιν Ρούνεϊ να είναι σε τραγική κατάσταση μετά από κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και τις προτάσεις που είχε μετά την απομάκρυνσή του από την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι.

Οι απαντήσεις, ως συνήθως, απολαυστικές. Σχετικά με τον Άγγλο διεθνή επιθετικό, ο Πορτογάλος τεχνικός απέφυγε ουσιαστικά να πάρει θέση, εστιάζοντας στο γεγονός ότι προπονήθηκε κανονικά όπως και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Όσον αφορά στην προσωπική του κόντρα με τον Αρσέν Βενγκέρ, ο Ζοζέ Μουρίνιο σχολίασε ότι ο Αλσατός λαμβάνει περισσότερο σεβασμό από τον ίδιο και πέταξε "σπόντες" προς τους δημοσιογράφους για τον τρόπο που χειρίζονται την κριτική ανάμεσα στους δύο προπονητές.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: "Πήρα πρωτάθλημα πριν 18 μήνες, όχι πριν 18 χρόνια". Βέβαια, το τελευταίο πρωτάθλημα του Αρσέν Βενγκέρ ήταν τη σεζόν 2003/04. Τέλος, ο "Special One" υποστήριξε ότι δέχθηκε πολλές προτάσεις από κορυφαίες ομάδες ύστερα από την απομάκρυνσή του από την Τσέλσι, ωστόσο προτίμησε να περιμένει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αναλυτικά:

 

Για την κατάσταση του Ρούνεϊ: "Τίποτε δε συνέβη τις τελευταίες δύο ή τρεις ημέρες. Ο Ρούνεϊ προπονήθηκε κανονικά, όπως όλοι, και είναι έτοιμος. Ο,τι συνέβη στην εθνική Αγγλίας, συνέβη στην εθνική Αγγλίας, οπότε δεν το σχολιάζω.

Οι παίκτες μου όταν πηγαίνουν εκεί, ανήκουν στην εθνική ομάδα και δεν θέλω να το σχολιάζω. Μερικές φορές επιστρέφουν δυνατότεροι γιατί κάτι θετικό τους συνέβη εκεί, άλλες υποφέρουν από τραυματισμούς, μερικές φορές από σοβαρούς τραυματισμούς, μερικές φορές από απογοητεύσεις είτε γιατί δεν έπαιξαν, είτε γιατί το αποτέλεσμα ήταν κακό.

Σε αυτή την περίπτωση γνωρίζουμε τι δεν πήγε καλά, αλλά η εθνική ομάδα είναι άλλο κεφάλαιο που κλείνει μέχρι τον επόμενο Μάρτη".

Για την προσωπική του κόντρα με τον Βενγκέρ: "Αύριο είναι ένα ματς ανάμεσα στους δύο τεχνικούς με το καλύτερο ρεκόρ στην Premier League. Ο Σερ Άλεξ δεν είναι ακόμη εδώ, οπότε είναι ανάμεσα σε δύο προπονητές με έξι ή επτά τίτλους στην Premier League, δεν είμαι σίγουρος.

Έχω τρεις, νομίζω ότι και ο κύριος Βενγκέρ έχει τρεις. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μας σέβονται ακόμη και σε περιόδους που τα αποτελέσματά μας δεν είναι τα καλύτερα;

Νομίζω ότι ο κύριος Βενγκέρ έχει αυτό το σεβασμό από όλους σας. Δεν νομίζω ότι εγώ τον έχω. Ο τελευταίος μου τίτλος στην Premier League ήταν πριν 18 μήνες, όχι πριν 18 χρόνια.

Δε λαμβάνω αυτό το σεβασμό, για να είμαι ειλικρινής. Απλά ακολουθώ το δρόμο μου, γιατί θέλω να κατακτήσω το ένατό μου πρωτάθλημα και την τέταρτή μου Premier League.

Το ρεκόρ των προσωπικών μου αναμετρήσεων με τον Βενγκέρ, δεν είναι σημαντικό. Δεν παίζω απέναντι σε προπονητές. Είναι η ομάδα μου, η οποία παίζει απέναντι σε ομάδες άλλων προπονητών. Μερικά ρεκόρ είναι καλύτερα από άλλα, αλλά ένα ματς είναι ένας γεγονός μεμονωμένο. Δεν έχει σχέση με ο,τι συνέβη στο παρελθόν ή ο,τι θα συμβεί στο μέλλον. Είναι, απλά, ένα ματς".

Για την απομάκρυνσή του από την Τσέλσι και τις προτάσεις που είχε μετά: "Είμαι στην ομάδα, που θα ήθελα να είμαι. Είναι τόσο απλό. Όταν απολύθηκα από την Τσέλσι, δεν είχα μπλεξίματα. Είχα πολλές προτάσεις, δε μιλώ γι' αυτές, γιατί είναι θέμα αρχής. Θα μπορούσα να δουλεύω μια εβδομάδα μετά την αποχώρησή μου από την Τσέλσι, θα μπορούσα να δουλεύω για μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και περίμενα την ομάδα, στην οποία θα ήθελα να είμαι. Ήμουν πρωταθλητής σε τέσσερις ομάδες και θέλω να είμαι πρωταθλητής εδώ που δουλεύω. Θα είναι ένα καλό ρεκόρ, εάν μπορέσω να το κάνω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ".

 

Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Έριξε βόμβα στο σπίτι της Μπέτις η Μαγιόρκα-Κέρδισε με γκολ στα χασομέρια
Νέες οδηγίες από την UEFA για τις παραβάσεις με το χέρι
Αυτός είναι ο νέος κάτοχος της χρυσής μπάλας-Η αποκάλυψη της Marca
Πήρε το διπλό με τον μπροστάρη τον Παυλίδη η Μπενφίκα
Χαμός μετά την τεσσάρα του Ερυθρού Αστέρα στην Παρτιζάν-Οπαδοί έσπασαν τα τζάμια, τραυματίστηκε ο Στανόγεβιτς
Η Πορτογαλία έγινε η Εθνική Ομάδα με τους περισσότερους ακόλουθους στο Instagram
Ρεκόρ πάγκων στη La Liga για τον προπονητή της Μπέτις Μανουέλ Πελεγκρίνι
UEFA: Την Τρίτη ανακοινώνει την έδρα του τελικού Champions League 2027
Το μήνυμα του Κουρτουά στον Τερ Στέγκεν-«Με πόνεσε πολύ που σε είδα να φεύγεις έτσι από το γήπεδο»
Ενδιαφέρον από τη Σαουδική Αραβία για τη Σουλούκου