Πεπ Γκουαρδιόλα: «όχι» στο σεξ, «όχι» στις πίτσες, «όχι» στο wifi...

Για τον Γκουαρδιόλα, η σεξουαλική δραστηριότητα των παικτών θα έπρεπε να περιορίζεται πριν τις δώδεκα τα μεσάνυχτα, ακόμα και αν την επόμενη μέρα είχαμε ρεπό. Μας είπε ότι το ίδιο εφάρμοζε και στον Μέσι και οι μύες του βελτιώθηκαν σημαντικά από τότε» ήταν η αποκάλυψη - βόμβα του Σαμίρ Νασρί για τους κανόνες που ζητά ο Ισπανός τεχνικός να εφαρμόσουν οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι.   
 
Και η αλήθεια είναι πως στους «Πολίτες», ο πρώην τεχνικός της Μπάγερν και της Μπαρτσελόνα προσπαθεί να κάνει μια μικρή... επανάσταση σε θέματα που δεν είναι αγωνιστικά, αλλά μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση της ομάδας μέσα στο γήπεδο. Αποφάσισε, λοιπόν, να κόψει πίτσες και wifi... Κυριολεκτικά! 
 
Εκτός, λοιπόν, της απαγόρευσης της ερωτικής συνεύρεσης πέραν της δωδεκάτης βραδυνής, αυτές είναι οι υπόλοιπες δέκα... εντολές του Γκουαρδιόλα και αλοίμονο σε όποιον τολμήσει να τις παραβεί; Θα... καεί στην κόλαση!  

1. «Ου καταναλώσεις... βρώμικο φαγητό» 
Αποφασισμένος να αλλάξει πολλές από τις παλιές, κακές συνήθειες των παικτών της Μάντσεστερ Σίτι είναι ο Γκουαρδιόλα. Όπως συμβαίνει στις ομάδες, η πίτσα είναι το φαγητό που απολαμβάνουν οι παίκτες μετά το τέλος των αγώνων. Θα κοπούν και αυτές, κατόπιν εντολής του Ισπανού προπονητή, ο οποίος θέλει οι παίκτες του να ακολουθούν υγιεινή διατροφή και να μην τρώνε... σαβούρα! Πάνε και τα μακαρόνια και οι μπύρες και τα αναψυκτικά. Μόνο λαχανικά και φρούτα και σε όποιον αρέσει. 

2. «Ουκ αργήσεις στην προπόνηση» 
Οι παίκτες οφείλουν να είναι στο προπονητικό κέντρο μία ώρα πριν από την έναρξη της προπόνησης ό,τι ώρα κι αν αρχίζει αυτή. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες περί κίνησης κλπ. Κάθε αργοπορία θα τιμωρείται με πρόστιμο. 

3. «Ου χρησιμοποιήσεις το Wifi ή το 3G» 
Η χρήση των κινητών τηλεφώνων περιορίζεται στα απολύτως απαραίτητα. Άντε να πάρουν ένα τηλέφωνο και να στείλουν κανένα μήνυμα. Όταν η αποστολή είναι συγκεντρωμένη στο ξενοδοχείο, οι παίκτες μπορούν να μιλούν μεταξύ τους, δεν χρειάζεται να ασχολούνται όλη την ώρα με τα κινητά τους. Αν κάποιος ποδοσφαιριστής χρειάζεται να επικοινωνήσει με οικείο του για λόγους ανάγκης, μπορεί να το κάνει κατόπιν σχετικής άδειας. 

4. «Ου ντύνεσαι σαν καρνάβαλος» 
Κάθε παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι έχει εφοδιαστεί από τον σύλλογο με πολλές αλλαξιές επίσημης ενδυμασίας. Δεν είναι μόνο οι φόρμες, αλλά και τα πιο κάζουαλ ρούχα. Αυτά οφείλουν να φορούν οι ποδοσφαιριστές όταν εμφανίζονται σαν ομάδα. Γενικότερα θα πρέπει να προσέχουν το ντύσιμό τους ακόμα και σε ιδιωτικές εμφανίσεις τους καθώς εκπροσωπούν τους «Πολίτες» ακόμα και εκτός γηπέδων. 

5. «Φρόντισε να έρθεις κοντά με τον συμπαίκτη σου»
Ο Γκουαρδιόλα θέλει οι παίκτες του να έχουν στενές σχέσεις. Χωρίς παρεξήγηση αυτό. Θέλει να κάνουν παρέα όσο αυτό γίνεται ώστε να αποδίδουν και καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Ο ίδιος, επίσης, φροντίζει να είναι κοντά στους ποδοσφαιριστές του κρατώντας πάντα τις απαραίτητες αποστάσεις καθώς άλλος είναι ο δικός του ρόλος στην ομάδα. 

6. «Ου συμπεριφέρεσαι σαν κάφρος εντός του συλλόγου » 
Οι υπαλληλοι του συλλόγου είναι στις υπηρεσίες των ποδοσφαιριστών της Σίτι. Είναι αυτοί που διευθετούν κάθε πρόβλημα που προκύπτει. Οι παίκτες ωστόσο οφείλουν να γνωρίζουν ότι οι υπάλληλοι δεν είναι υπηρέτες. Πρέπει να τους σέβονται και να τους συμπεριφέρονται με ευπρέπεια. 

7. «Ου συμπεριφέρεσαι σαν κάφρος εκτός του συλλόγου» 
Οι παίκτες είναι η εικόνα της ομάδας. Θα πρέπει, λοιπόν, να είναι... κύριοι στις εμφανίσεις τους και να μην εκθέτουν με τις πράξεις τους τους «Πολίτες». 

8. «Ου κουτσομπολεύεις και κράζεις συμπαίκτη σου»
Ο συμπαίκτης είναι φίλος μας. Αυτό σημαίνει ότι δεν μιλάμε εναντίον τους δημόσια. Αν είμαστε οργισμένοι μαζί τους, το κρατάμε μέσα μας. Άντε να το πούμε στον προπονητή μας και αυτός θα προσπαθήσει να λύσει το θέμα. Προφανώς, επίσης, δεν μιλάμε εναντίον των συμπαικτών μας στους δημοσιογράφους διότι θα μας κρεμάσουν στα μανταλάκια. 

9. «Ου παραβιάσεις το ωράριο» 
Ξενύχτια κομμένα με τον Πεπ. Για την ακρίβεια, κομμένες και οι βραδινές έξοδοι ακόμα και αν οι παίκτες είναι στο σπίτι τους πριν από τις 12. Άντε για να μην αρχίσουν οι έφοδοι στις οικίες! 

10. «Πλήρωσε το πρόστιμό σου, αν παραβίασες εντολή» 
Ο ίδιος ορίζει τα πρόστιμα που θα πρέπει να πληρώνουν οι παίκτες του. Το έκανε στη Μπαρτσελόνα και στη Μπάγερν, επίσης. Ανάλογα με το παράπτωμα το πρόστιμο κυμαίνεται από 250 μέχρι 6.000 ευρώ. Στις δύο προηγούμενες ομάδες του είχε ορίσει τους Πουγιόλ και Λαμ ως υπεύθυνους για να μαζεύουν τα χρήματα από τα πρόστιμα. Στη Σίτι αυτόν τον ρόλο έχουν οι Κομπανί και Ζαμπαλέτα, οι δύο αρχηγοί. 
 
Πηγή: sdna.gr
 

Δειτε Επισης

Έριξε βόμβα στο σπίτι της Μπέτις η Μαγιόρκα-Κέρδισε με γκολ στα χασομέρια
Νέες οδηγίες από την UEFA για τις παραβάσεις με το χέρι
Αυτός είναι ο νέος κάτοχος της χρυσής μπάλας-Η αποκάλυψη της Marca
Πήρε το διπλό με τον μπροστάρη τον Παυλίδη η Μπενφίκα
Χαμός μετά την τεσσάρα του Ερυθρού Αστέρα στην Παρτιζάν-Οπαδοί έσπασαν τα τζάμια, τραυματίστηκε ο Στανόγεβιτς
Η Πορτογαλία έγινε η Εθνική Ομάδα με τους περισσότερους ακόλουθους στο Instagram
Ρεκόρ πάγκων στη La Liga για τον προπονητή της Μπέτις Μανουέλ Πελεγκρίνι
UEFA: Την Τρίτη ανακοινώνει την έδρα του τελικού Champions League 2027
Το μήνυμα του Κουρτουά στον Τερ Στέγκεν-«Με πόνεσε πολύ που σε είδα να φεύγεις έτσι από το γήπεδο»
Ενδιαφέρον από τη Σαουδική Αραβία για τη Σουλούκου