«Δεν μπορεί να είναι εκτός πλάνων και να δέχεται bullying»

Για το θέμα που αφορά τις καταγγελίες του Ματέους Πιατκόφσκι μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης στον Super ΣΠΟΡ FM.

«Η ιστορία έχει ως εξής. Ενημερωθήκαμε ότι ο Πιατκόφσκι έχει κάποια προβλήματα με το ΑΠΟΕΛ,. Προ 15 ημερών είχαμε συνάντηση με το ΑΠΟΕΛ όπου είδαμε τα θέματα αυτά με τον ποδοσφαιριστή. Προσπαθήσαμε να βρεθεί η χρυσή το μη για να βρεθεί μια λύση. Όταν δεν είναι στο πλάνο θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή και ο παίκτης να πάρει την αποζημίωση του.

Ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή προχώρησε σε καταγγελίες και ενημερωθήκαμε και εμείς γραπτώς. Μας λυπεί ιδιαίτερα καθώς δεν είναι καλό για το Κυπριακό ποδόσφαιρο να βγαίνουν τέτοιες καταγγελίες.
Δικαιωματικά ο ποδοσφαιριστής μπορεί να σταθεί στο συμβόλαιο. Από την άλλη όταν είναι εκτός πλάνων είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορείς να κάνεις bullying σε έναν παίκτη για να διακόψει το συμβόλαιο του».
Εσείς μέσα από τις επαφές που είχατε πιστεύετε ότι ισχύουν όλα αυτά: «Προφανώς θα ισχύουν όλα αυτά αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν μιλά ούτε ελληνικά, ούτε αγγλικά ο ποδοσφαιριστής. Εμείς φροντίσαμε να γνωρίζει ο ποδοσφαιριστής τα δικαιώματα του. Ο παίκτης είναι πλήρως κατοχυρωμένος και είναι στην δική του ευχέρεια πως θα προχωρήσει για να πάρει τα χρήματα του. Θα ήταν καλό να προχωρήσουν σε διακοπή συμβολαίου και να βρουν το δίκαιο τους στις αθλητικές αρχές»

Υπήρξαν και άλλες καταγγελίες στην Fifpro από ποδοσφαιριστές Κυπριακών ομάδων: «Έχουμε αρκετές περιπτώσεις καταγγελιών στην Fifpro. Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα με την εφαρμογή του ενιαίου συμβολαίου έχουν εξαλειφτεί τέτοια περιπτώσεις. Το κακό είναι ότι αν είχε ο παίκτης το ενιαίο συμβόλαιο δεν θα υπήρχαν αυτά τα προβλήματα. Υπόγραψε στο ΑΠΟΕΛ πριν δυο καλοκαίρια. Το ενιαίο συμβόλαιο αναφέρει ότι πρέπει ο παίκτης που είναι εκτός πλάνων να προπονείται με τους υπόλοιπους».
 
Για τις συνεχόμενες καθόδους φακέλων από την ΟΥΕΦΑ για στημένα παιχνίδια: «Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση είτε παράγοντας, είτα ποδοσφαιριστής να βγει μπροστά και να μιλήσει. Εμείς κινούμαστε και αρχίσαμε τις διεργασίες με τα μέλη μας και θα πάρουμε μέτρα. Το θέμα αυτό πρέπει να έχει σαν πρωτοστάτες τους ποδοσφαιριστές. Θα έχουμε διάσκεψη και θα δημοσιεύσουμε αρκετά πράγματα».

Δειτε Επισης

Χάνει Πίζι για το Super Cup ο ΑΠΟΕΛ-Τρεις οι απουσίες των πρωταθλητών
Με νίκη της Ομόνοιας Αραδίππου ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική της Cyprus League
Την Τετάρτη η μάχη για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ΑΠΟΕΛ και Πάφος διεκδικούν το Super Cup
Με ισοπαλία 2-2 έληξε η αναμέτρηση ΑΕΚ-Εθνικού Άχνας
Με νίκες προχώρησαν ΠΑΦΟΣ και ΑΠΟΕΛ-Έριξαν τριάρες σε ΑΕΛ και Σαλαμίνα
Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)