Η ικανότητα του Πάμπου να μετατρέπει τον (κάθε) Σιέλη σε… Πικέ

Η διορατικότητα του Πάμπου Χριστοδούλου να εντοπίζει ικανούς ποδοσφαιριστές σε προσιτή τιμή για τις κυπριακές ομάδες στο μεταγραφικό παζάρι έχει αποδειχθεί πολλάκις τα τελευταία χρόνια.
 
Ποτέ δεν μπορείς να υποτιμήσεις μια ομάδα που έχει στον πάγκο της τον Κύπριο τεχνικό και ιδίως όταν αυτή είναι η ΑΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν στο… DNA τους τον τσαμπουκά και τη μαχητικότητα που διακρίνει τον Πάμπο Χριστοδούλου.
 
Ο Κύπριος προπονητής έφτιαξε μια ομάδα με λιγότερα χρήματα απ’ όσα είχε το καλοκαίρι του 2015 ο Χριστάκης Χριστοφόρου και παρουσιάζει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που μπορεί να στοχεύσει πολύ ψηλά.
 
Όπου και αν δούλεψε ο Πάμπος Χριστοδούλου κατάφερε να κερδίσει τη συμπάθεια πρώτα των ποδοσφαιριστών του και αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του. Η εμφάνιση του Βαλεντίνου Σιέλη στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ ήταν συγκλονιστική. Ο Κύπριος στόπερ ήταν πραγματικός ηγέτης στα μετόπισθεν της ΑΕΛ και «έσβησε» την απουσία του Ντόσα Τζούνιορ, ο οποίος αποχώρησε νωρίς λόγω τραυματισμού.
 
Ο Σιέλης διανύει φέτος την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και το γεγονός αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Ο Πάμπος Χριστοδούλου παίρνει το 100% από κάθε ποδοσφαιριστή του, άπαντες είναι πιστά προσηλωμένοι στην τακτική λειτουργία που επιθυμεί και με το πάθος που διακρίνει αυτόν και τους ποδοσφαιριστές του συσπειρώνει τον κόσμο και δημιουργεί θετικό κλίμα στα αποδυτήρια και την εξέδρα.
 
Πιο επιθετική
7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα είναι ο απολογισμός της ΑΕΛ στις πρώτες 11 αγωνιστικές του πρωταθλήματος με τους «γαλαζοκίτρινους» να βρίσκονται στην τρίτη θέση του πίνακα με 24 βαθμούς όσους έχει και η Ομόνοια, την οποία φιλοξενούν το Σάββατο (26/11 19:00) στο «Τσίρειο».
 
Η φετινή ΑΕΛ είναι πιο επιθετική από την πρωταθλήτρια ομάδα της περιόδου 2011-12, τόσο στην παραγωγή ευκαιριών όσο και στην αποτελεσματικότητα. Και την ιστορική για την ΑΕΛ περίοδο 2011-12 ο απολογισμός (7Ν-3Ι-1H) ήταν ο ίδιος με τη διαφορά ότι φέτος η ΑΕΛ σκόραρε 16 τέρματα, ενώ τότε είχε σημειώσει 11 στις πρώτες αγωνιστικές, ενώ δέχθηκε πέντε έναντι τριών της περιόδου 2011-12.   
 

Δειτε Επισης

Οθέλλος-Απόλλωνας ανοίγουν την αυλαία της Α΄φάσης του Κυπέλλου ποδοσφαίρου
Super Cup: ΑΠΟΕΛ και Πάφος διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς
Παρελθόν από την Καρμιώτισσα ο Σωφρόνης
Ορίστηκε από την ΚΟΠ η διαιτητική ομάδα του Super Cup
Ανακοινώθηκε από τη νέα του ομάδα ο Σίμος Ταραπουλούζης
Ξεσπά η Ομόνοια 29ης για την απόφαση της ΚΟΠ-«Θα μας δοθούν 150 εισιτήρια, μιλάμε για κεκλεισμένων»
Ζητά κατώτατο μισθό για ξένους ποδοσφαιριστές ο ΠΑΣΠ-Συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Μετανάστευσης
Πυρά ΑΠΟΕΛ για την απαγόρευση μετακίνησης-«Δεν ανέλαβε κανένας ευθύνη για τα επεισόδια στη Λεμεσό»
Χάνει Πίζι για το Super Cup ο ΑΠΟΕΛ-Τρεις οι απουσίες των πρωταθλητών
Με νίκη της Ομόνοιας Αραδίππου ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική της Cyprus League