Γιατί άφησε εκτός τον Ρούνεϊ ο Μουρίνιο

Στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ, ο Ζοζέ Μουρίνιοέκανε μία σχετικά προβλέψιμη επιλογή, αφήνοντας εκτός αρχικής ενδεκάδας τον Γουέιν Ρούνεϊ. Περίπου δύο 24ωρα πριν τον αγώνα, κάμποσα αγγλικά ΜΜΕ είχαν υποστηρίξει ότι αυτό θα συνέβαινε εξ αιτίας της πρόσφατης συμπεριφοράς του τελευταίου με το εθνόσημο, όταν και κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.
 
Ωστόσο, ο Πορτογάλος τεχνικός διέψευσε πως είχε να κάνει με αυτό. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο ίδιος έκρινε πως απαιτούνταν να χρησιμοποιηθεί ένας περισσότερο ταχύς ποδοσφαιριστής στην κορυφή της επίθεσης, στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Εξ ου και η επιλογή του Μάρκους Ράσφορντ.
 
“Πιστεύω ότι κάποιοι όπως οι Μάτα, Μαρσιάλ και Ράσφορντ ήταν ταχύτεροι από τον Γουέιν. Καλύτεροι επιθετικοί αντίπαλοι στο ένας με έναν, πάνω στην τελευταία γραμμή. Νόμιζα πως ήταν η καλύτερη επιλογή”, είπε.
 
Υπενθυμίζουμε ότι ο Ρούνεϊ μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 63', με τον Μουρίνιο να τοποθετείται και επί αυτού: “Σ' εκείνο το σημείο πίστεψα ότι θα έχουμε την μπάλα. Η Άρσεναλείναι μια ομάδα που αφήνει τους αντίπαλους να παίξουν”.
 
Αξιοσημείωτη η δήλωση του τεχνικού των Κόκκινων Διαβόλων, στην οποία τόνισε πως, παρά την απώλεια του “τρίποντου” στα τελευταία λεπτά του αγώνα, έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του. “Ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση, αλλά γυρίζω σπίτι με την αίσθηση ότι έχασα από την Άρσεναλ”, ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή του.
 
ΠΗΓΗ: sport24.gr

Δειτε Επισης

Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League
Champions League: Γιατί Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα μπορούν να παίζουν μαζί στη διοργάνωση
Πέθανε ο Τοτό Σκιλάτσι
Απολύθηκε ο θρύλος της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι
Champions League: Ρεβάνς τελικού για Σίτι και Ίντερ, «δοκιμασία» για την Παρί Σεν Ζερμέν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπάρνσλεϊ 7-0: Με... περίπατο στους «16» του League Cup
Πρεμιέρα με γκολ και θέαμα στο Champions League
Φωνάζουν οι σταρ του ποδοσφαίρου-Απειλούν με απεργία λόγω επιπλέον παιγνιδιών
Έφθασε η ώρα του Champions League της νέας σεζόν