Ρουτίνα για τον ΑΠΟΕΛ να γράφει ιστορία και οι οπαδοί του να κράζουν προπονητή και παίκτες

Έξι παρουσίες σε ευρωπαϊκό όμιλο από το 2008 και έπειτα, επική πορεία μέχρι τους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2011/12 και φέτος οι «γαλαζοκίτρινοι» έγραψαν άλλη μια «χρυσή» σελίδα στην ιστορία τους (και του κυπριακού ποδοσφαίρου), καθώς έγιναν η πρώτη κυπριακή ομάδα που προκρίνεται από τον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Το βράδυ της Πέμπτης (24/11) οι πρωταθλητές Κύπρου με τη μαθηματική εξασφάλιση της πρόκρισης στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ απέδειξαν (ξανά) ότι αποτελούν υπολογίσιμη δύναμη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
 
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι μια «βόλτα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ της Πέμπτης (24/11) σε έκανε να διερωτάσαι αν ο ΑΠΟΕΛ όντως προκρίθηκε από όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης ή αν τερμάτισε τελευταίος χωρίς βαθμό!
 
Τα πλείστα σχόλια των οπαδών του ΑΠΟΕΛ (και δεν ήταν μεμονωμένα αλλά πλειοψηφία) ήταν «καταδικαστικά» για τον Τόμας Κρίστιανσεν και τους Μπόι Βάτερμαν και Ινιάκι Αστίθ.
 
Ναι, ο Ισπανός στόπερ υπέπεσε σε τραγικό λάθος στη φάση του 33’ όταν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για φάουλ στον Καμπανάγκα και ενώ λίγες μέρες νωρίτερα ήταν και πάλι ο αρνητικός πρωταγωνιστής στο ντέρμπι με την ΑΕΛ με το πέναλτι στον Αρουαμπαρένα που έκρινε εν τέλει το ματς.
 
Τα παιδαριώδη λάθη του Αστίθ πρέπει να προβληματίσουν και να «ταρακουνήσουν» τους ιθύνοντες τον ΑΠΟΕΛ γιατί με τον Μερκή στα «πιτς» λόγω τραυματισμού είναι τυχεροί που ο Καρλάο υπερβάλλει εαυτόν και είναι ο κορυφαίος σχεδόν σε κάθε παιχνίδι έστω και αν παίζει ζαλισμένος , όπως συνέβη στην «Αστάνα Αρένα».
 
Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούσαν την άμεση αποπομπή του Αστίθ, άσχετα αν λίγο νωρίτερα ο Εφραίμ είχε δηλώνε ότι «δεν πρέπει να κρεμάσουμε τον Αστίθ». Για τον Βάτερμαν η άποψη των φίλων του ΑΠΟΕΛ ήταν ότι πρέπει να κάτσει άμεσα στον πάγκο και να παίζει ο Πάρντο, ξεχνώντας φυσικά ότι ο Ολλανδός «κατέβασε τα ρολά» στο «Καραϊσκάκης» στο μεγάλο διπλό επί του Ολυμπιακού και ήταν εκ των κορυφαίων στις νίκες επί Αστάνα και Γιανγκ Μπόις στο ΓΣΠ.
 
Τα ίδια και με τον Τόμας Κρίστιανσεν, ο οποίος κατακρίθηκε τόσο για την επιλογή του να περάσει εκτός αγώνα τον Αλωνεύτη αντί ενός εκ των δύο επιθετικών (Ντε Καμάργκο και Σωτηρίου) αλλά και για τη δήλωση που έκανε στο τέλος της αναμέτρησης για εσκεμμένα διαιτητικά λάθη σε βάρος του ΑΠΟΕΛ.
 
Όλα αυτά σ’ ένα βράδυ που οι «γαλαζοκίτρινοι» κατάφεραν να προκριθούν στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ και την ίδια ώρα ομάδες όπως η Ίντερ, ο Παναθηναϊκός, η Ραπίντ Βιέννης, η Βικτόρια Πλεζν έμενε εκτός διοργάνωσης και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Φιορεντίνα και η Φέγενορντ θα παλέψουν για πρόκριση στην τελευταία αγωνιστική.
 
Φαίνεται πως ο ΑΠΟΕΛ έχει… καλομάθει στις επιτυχίες τους οπαδούς του, οι οποίοι περισσότερο ασχολήθηκαν με τα όποια λάθη έγιναν από προπονητές και παίκτες στο παιχνίδι με την Αστάνα παρά χάρηκαν με την τεράστια επιτυχία της ομάδας τους.
 
 

Δειτε Επισης

Στον Άρη μέχρι το 2026 ο Μποάκι
Άνοιξε μέτωπο με την ΚΟΠ ο ΑΠΟΕΛ-Συγκρίνει την απόφαση για κόκκινη σε Ντράζιτς με φάση της Ομόνοιας
ΑΠΟΕΛ και Πάφος φορτσάρουν για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς-Μοιρασμένες οι αποδόσεις στη Fonbet
Αυτά είναι τα μέτρα της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικός αγώνα ΑΠΟΕΛ – ΠΑΦΟΣ
Οθέλλος-Απόλλωνας ανοίγουν την αυλαία της Α΄φάσης του Κυπέλλου ποδοσφαίρου
Super Cup: ΑΠΟΕΛ και Πάφος διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς
Παρελθόν από την Καρμιώτισσα ο Σωφρόνης
Ορίστηκε από την ΚΟΠ η διαιτητική ομάδα του Super Cup
Ανακοινώθηκε από τη νέα του ομάδα ο Σίμος Ταραπουλούζης
Ξεσπά η Ομόνοια 29ης για την απόφαση της ΚΟΠ-«Θα μας δοθούν 150 εισιτήρια, μιλάμε για κεκλεισμένων»