Πρεμιέρα εις διπλούν! (pics, video)

Στο ντέρμπι νεοφώτιστων, με το οποίο άνοιξε αυλαία το δεύτερο μέρος της 12ης αγωνιστικής, ΑΕΖ και Δερύνεια αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Παφιακό». Για τους οικοδεσπότες ήταν η πρώτη εντός έδρας ισοπαλία και για τους φιλοξενούμενους ο πρώτος εκτός έδρας βαθμός στο τρέχον πρωτάθλημα, ωστόσο γι’ αμφότερες το αποτέλεσμα κρίνεται ως μη ικανοποιητικό, καθώς τις κρατά χαμηλωμένες στον πυθμένα της βαθμολογίας.
 
Αυστηρή αποβολή και 1-0
Στο πρώτο ημίχρονο η Δερύνεια πλησίασε το γκολ σε τρεις περιπτώσεις (21’ Βέσλεμ, 27’ Χριστοδούλου, 28’ Μπριγκίντο) και η ΑΕΖ μόνο σε μία (39’ Ανδρέου).
Στην επανάληψη η Αναγέννηση βρέθηκε με αριθμητικό μειονέκτημα στο 53’ ελέω αυστηρότατης δεύτερης κίτρινης κάρτας στον Αναστασίου για φάουλ στον Πάγκαλο. Από την εκτέλεση του φάουλ δια ποδός ο Αουρέλιο η μπάλα έφτασε μέσα στην περιοχή στον αμαρκάριστο ντι Φράνκο που με πλασέ με το αριστερό έκανε το 1-0 για την ΑΕΖ.
 
Ισοφάριση με Φουρτάδο
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη δεν πτοήθηκε και λίγο μετά το συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έφτασε στην ισοφάριση: ο Μπριγκίντο σέντραρε και ο Φουρτάδο προλαβαίνοντας και τον προσωπικό του αντίπαλο και την έξοδο του Ταουντούλ διαμόρφωσε με κεφαλιά το τελικό 1-1.
ΑΕΖ (4-2-3-1): Τάουντουλ - Κυριάκου, Μαμμίδης (86’ Βιγιαφάνιε), Ρέις, Αουρέλιο - Φέλισιεν, Τσιμόντζι - Ανδρέου (82’ Πιτταράς), Σάσι, ντι Φράνκο (75’ Σεμέδο) - Πάγκαλος.
ΔΕΡΥΝΕΙΑ (3-5-2): Μάστρου - Αναστασίου, Γιαννακού, Ευθυμίου - Φωτίου, Σωτηρίου - Βλασόπουλος - Μπριγκίντο (91’ Νατσιόπουλος), Χριστοδούλου (83’ Κολάνης) - Βέσλεμ, Φουρτάδο (69’ Ράτκοβιτς).



Αλέξης Γαρπόζης (ΑΕΖ): «Μπήκαμε αγχωμένοι, γιατί το μοναδικό ζητούμενο από το παιχνίδι ήταν η νίκη. Σπαταλήσαμε ένα ημίχρονο, αν και είχαμε κάποιες καλές φάσεις. Ευτυχήσαμε να σκοράρουμε, είχαμε ευκαιρία και για δεύτερο γκολ, όμως ένα ατομικό λάθος μας στοίχησε την ισοφάριση. Προσπαθήσαμε να πιέσουμε για δεύτερο γκολ όμως δεν ήρθε. Είπα στους ποδοσφαιριστές ότι πιστεύω στο στόχο της παραμονής και ότι μπορούμε να σωθούμε».

Σάββας Πουρσαϊτίδης (Δερύνεια): «Κυνηγούσαμε την ΑΕΖ και θέλαμε τη νίκη. Είμαι απογοητευμένος, γιατί μόνο οι νίκες μετρούν στο ποδόσφαιρο. Σχεδιάσαμε αλλιώς το παιχνίδι. Μας βγήκε το πλάνο στο πρώτο ημίχρονο, αφού φτιάξαμε ευκαιρίες για γκολ, όμως η συνέχεια ήταν διαφορετική. Η αποβολή τα άλλαξε όλα. Με υπερπροσπάθεια ισοφαρίσαμε, όμως δεν μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω. Συγχαρητήρια στους παίκτες. Δεν τελειώσαμε ακόμα. Μέχρι το φινάλε θα κυνηγήσουμε την παραμονή».

  

Δειτε Επισης

Οι ενδεκάδες Οθέλλου και Απόλλωνα για τον αγώνα Κυπέλλου
Στον Άρη μέχρι το 2026 ο Μποάκι
Άνοιξε μέτωπο με την ΚΟΠ ο ΑΠΟΕΛ-Συγκρίνει την απόφαση για κόκκινη σε Ντράζιτς με φάση της Ομόνοιας
ΑΠΟΕΛ και Πάφος φορτσάρουν για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς-Μοιρασμένες οι αποδόσεις στη Fonbet
Αυτά είναι τα μέτρα της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικός αγώνα ΑΠΟΕΛ – ΠΑΦΟΣ
Οθέλλος-Απόλλωνας ανοίγουν την αυλαία της Α΄φάσης του Κυπέλλου ποδοσφαίρου
Super Cup: ΑΠΟΕΛ και Πάφος διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς
Παρελθόν από την Καρμιώτισσα ο Σωφρόνης
Ορίστηκε από την ΚΟΠ η διαιτητική ομάδα του Super Cup
Ανακοινώθηκε από τη νέα του ομάδα ο Σίμος Ταραπουλούζης