Έλεγχος για φοροδιαφυγή 1.000.000 ευρώ από τον Σάντσες

Στην "τσιμπίδα" του νόμου ενδέχεται να πιαστεί και ο Αλέξις Σάντσες, ο οποίος ελέγχεται από τις ισπανικές αρχές για φοροδιαφυγή ύψους 983.443 ευρώ.
 
Ο επιθετικός της Άρσεναλ κατηγορείται από τον Εισαγγελέα της Βαρκελώνης, Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ ντε Γκρεγκόριο, ότι δεν απέδωσε στο ισπανικό κράτος τους φόρους που του αναλογούσαν για τα δικαιώματα προβολής του κατά τα έτη 2012 και 2013, όσο αγωνιζόταν στην Μπαρτσελόνα.
 
Ο Χιλιανός επιθετικός, ο οποίος αποκτήθηκε από τους Καταλανούς το 2011 έναντι  26.000.000 ευρώ και τρία χρόνια αργότερα πωλήθηκε στους "κανονιέρηδες" για 42.500.000 ευρώ, εισέπραξε τεράστια ποσά από την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων προβολής του, σύμφωνα με τα όσα έφερε στο φως της δημοσιότητας η "El Periodico".
 
Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, όμως, "απέφυγε να πληρώσει" φόρους ύψους 587.677 το 2012 και 395.766 το 2013, χρησιμοποιώντας την παράκτια εταιρία "Numidia Trading" με έδρα της Μάλτα στην οποία είναι μέτοχος σε ποσοστό 99%, παραχωρώντας της "εικονικά" τα δικαιώματα. Τρία χρόνια πριν από τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα, είχε συστήσει μία άλλη εταιρία, την "Inversiones Alsan" (μέτοχος κατά 99%), στην οποία ανήκαν τα δικαιώματα προβολής, μέχρι να τα μεταβιβάσει στην "Numidia Trading" το 2011.
 
Ο 27χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής δήλωσε μηδενικά εισοδήματα από τα δικαιώματα προβολής γι' αυτές τις δύο χρονιές, ενώ ούτε η "Numidia Trading" ούτε η "Inversiones Alsan" δήλωσαν κάποιο εισόδημα στην Εφορία της Ισπανίας.
 
Ο Εισαγγελέας αναφέρει στο πόρισμά του ότι είναι "γελοία" η μέθοδος που χρησιμοποίησε ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος "είναι ο πιο εμβληματικός Χιλιανός παίκτης" και πλέον τον λόγο θα πάρει η δικαιοσύνη.
 
ΠΗΓΗ: sport24.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ο 17χρονος γιος του Ιμπραΐμοβιτς πέτυχε ένα γκολ που θα ζήλευε και ο πατέρας του
Όχι πριν το 2025 η ετυμηγορία για Μάντσεστερ Σίτυ στη «δίκη του αιώνα»
Έγινε άγαλμα, έδωσε το όνομα του σε αεροδρόμιο, τώρα θα έχει και το νόμισμά του ο Ρονάλντο-Φωτογραφίες
Νέο σοκ στη Μπαρτσελόνα-Χάνει τον Ντάνι Όλμο για τον επόμενο μήνα
Τρένο η Παρί στην μετά-Εμπαπέ εποχή-Η βαθμολογία και τα αποτελέσματα στην Ligue 1
ΒΙΝΤΕΟ: Επέστρεψε, σκόραρε έγραψε ιστορία και... τους έστειλε για ύπνο ο Μέσι
Μυθικό ρεκόρ από τον CR7-Έφτασε τους 1 δισ. ακολούθους στα social media
Έρευνες για «στημένα» σε 17 αγώνες ποδοσφαίρου στη Γερμανία
Καθάρισαν και με τη… βούλα για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαν Σεμπαστιάν, Βινίσιους και Εμπαπέ
Φούντωσαν οι φήμες για επανασύνδεση της Γουάντα Νάρα με τον Μάουρο Ικάρντι