Ο ΑΠΟΕΛ έφτασε στο 1/3 της περιόδου 2011-12

Η φετινή χρονιά ήταν η τελευταία που ο ΑΠΟΕΛ επωφελήθηκε από τους βαθμούς της σεζόν 2011-12, όταν είχε φθάσει μέχρι τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε οι γαλαζοκίτρινοι μάζεψαν 20,8250 και είναι αυτονόητο ότι αυτή η βαθμολογική συγκομιδή αποτελεί ρεκόρ στην ευρωπαϊκή προϊστορία τους.
 
Γι’ αυτό το λόγο η φετινή πορεία της ομάδας της Λευκωσίας απόκτησε ξεχωριστή σημασία από την αρχή. Οι βαθμοί που χάθηκαν είναι πολύ σημαντικοί για την ευρωπαϊκή τύχη του ΑΠΟΕΛ τα επόμενα χρόνια.
 
Ήδη η φετινή σεζόν μπορεί να λεχθεί ότι είναι η καλύτερη της πενταετίας, με βάση τους βαθμούς που μάζεψε ο ΑΠΟΕΛ. Μέχρις στιγμής οι γαλαζοκίτρινοι μάζεψαν 6,9000 βαθμούς και αποτελεί την τρίτη καλύτερη συγκομιδή στην Ευρώπη. Περισσότερους μάζεψε τις περιόδους 2011-12 (20,8250) και 2009-2010 (7,8500), κατά τις οποίες συμμετείχε στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
 
Η συνολική βαθμολογία βγαίνει από το άθροισμα των πέντε τελευταίων χρόνων. Οι βαθμοί που έχει η κάθε ομάδα παίζουν ρόλο στο γκρουπ που θα βρεθεί στις κληρώσεις της κάθε φάσης των προκριματικών, αλλά και των Ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ή του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Με ασπίδα τους βαθμούς της περιόδου 2011-12 ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε τη φετινή του πορεία από την 61η θέση με 35,935 βαθμούς. Μέχρι στιγμής για την επόμενη σεζόν έχει 22,010 (86η θέση).
  
Οι 6,9000 βαθμοί μπορούν αυξηθούν ακόμη περισσότερο, δεδομένου ότι απομένουν άλλες δύο αγωνιστικές στους Ομίλους, ενώ είναι υπαρκτό (και με μεγάλες πιθανότητες) το ενδεχόμενο για πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Εννοείται ότι είναι δύσκολο το εγχείρημα ο ΑΠΟΕΛ να φθάσει τον απολογισμό της σεζόν 2011-12, όμως όσο περισσότερο καλύψει τη διαφορά, τόσο περισσότερο θα κρατηθεί σε ευνοϊκή θέση για τις κληρώσεις των επόμενων χρόνων.
 
Αξίζει να τονιστεί ότι η επόμενη χρονιά προσφέρεται στον ΑΠΟΕΛ για να ανεβεί βαθμολογικά, καθώς θα χαθεί η σεζόν 2012-13 όταν είχε κερδίσει τους λιγότερους βαθμούς της πενταετίας (2,3000). Στις άλλες τρεις σεζόν πήρε: 4,5500 (2013-14), 5,6600 (2014-15) και 2,6000 (2015-16).

Δειτε Επισης

Με χρυσό γκολ του Καμπρέρα κέρδισε την Παρτιζάν και πήρε προβάδισμα η ΑΕΚ
Oι εκλεκτοί του Ιδιάκεθ κόντρα στην Παρτιζάν
Αποκάλυψε προτάσεις από Ισπανία και Ιταλία πριν την κάθοδο του στην Ομόνοια ο Γιόβετιτς
Ανακοίνωσε Τσεπάκ και Κιντιγιά η ΕΝΥ Ύψωνα
Αναγέννηση Δερύνειας και Πέγεια δεν πέρασαν τον έλεγχο αδειοδότησης κριτηρίων
Αυτά είναι τα δύο φιλικά που θα δώσει ο ΑΠΟΕΛ στη Σερβία
Η ΑΕΚ αρχίζει την ευρωπαϊκή της πορεία στο Europa League-Κοντράρεται με την Παρτιζάν
Πάει για το πρώτο βήμα στην Ευρώπη η ΑΕΚ με €25 ΔΩΡΕΑΝ Στοίχημα στη Fonbet
Φιλική αναμέτρηση ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΠΑΟΚ στην Ολλανδία
Ανακοίνωσε τον Λούκα Μπόγκνταν η ΑΕΛ