Ο «πράσινος» Ανδρέας Βγενόπουλος (pics, vids)

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος εκτός από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, είχε στενή σχέση με τον αθλητισμό από νεαρή ηλικία, ενώ ο Παναθηναϊκός αποτελούσε για εκείνον ένα κεφάλαιο αγάπης:
Αθλητισμός. Είχε στενή σχέση με αυτόν από νεαρή ηλικία, κατακτώντας συνολικά περισσότερα από 45 μετάλλια σε Πανευρωπαϊκούς και Βαλκανικούς Αγώνες στο άθλημα της ξιφασκίας.

Νταμπλ 2009-10. Η κατάκτησή του δεν κατεύνασε τα πνεύματα με τις δημόσιες τοποθετήσεις των δύο πλευρών να συνεχίζουν στους ίδιους ρυθμούς.
Δικαστικές περιπέτειες. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο κ. Βγενόπουλος είχε μπλεξίματα με την Δικαιοσύνη σε Ελλάδα και Κύπρο, με τελευταίο επεισόδιο στην περιπέτειά του να είναι η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε στις 6 Οκτωβρίου του 2016 από τους εισαγγελείς Διαφθοράς κ. Ιάννη Δραγάτση και κ. Αντώνη Ελευθεριανό.
Ρίψασπις. Ως τέτοιος κατηγορήθηκε από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη στις 2 Ιουνίου του 2010: «Ο ρίψασπις κ. Βγενόπουλος "βγαίνει" όπως "μπήκε" από  τον Παναθηναϊκό ακολουθώντας την προσφιλή γιʼ αυτόν τακτική των ύβρεων και των προσωπικών επιθέσεων».
Εκατομμύρια πράσινες καρδιές. Στις 24 Ιανουαρίου, ο Ανδρέας Βγενόπουλος παρέδωσε συνέντευξη Τύπου για την ίδρυση της ΠΕΚ, στην οποία μεταξύ άλλων μίλησε για «εκατομμύρια πράσινες καρδιές».



Αμπράμοβιτς. «Όλοι μαζί οι Παναθηναϊκοί, είμαστε πιο ισχυροί από τον Αμπράμοβιτς», μία ατάκα που τον συνόδευε για πάντα.
Συμμαχία. Στις 6 Μαΐου του 2008 ο κ. Βγενόπουλος συναντήθηκε με τον Νικόλα Πατέρα ώστε να συζητήσουν την εμπλοκή τους στην «πράσινη» ΠΑΕ μετά το «άνοιγμα» του Γιάννη Βαρδινογιάννη.


 
Βαρδινογιάννης Γιάννης. Η κόντρα τους δεν σταμάτησε ποτέ, οι αντεγκλήσεις κορυφώθηκαν αρκετές φορές, και το χάσμα ανάμεσά τους δεν καλύφθηκε ποτέ, με αποκορύφωμα την οριστική διάλυση της πολυμετοχικότητας.
 
Γυναίκα. Η δεύτερη σύζυγός του, Ρίτα Σουβατζόγλου ήταν το δεξί χέρι του επιχειρηματία, και στη συνέχεια έγινε ένας μεγάλος έρωτας.
 
Εγγονός του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος υπήρξε παράγοντας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Αθηνών τη δεκαετία του 1950.
 
Ντροπή. Αυτό αισθάνθηκε στην ισοπαλία του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ (1-1) στις 31 Ιανουαρίου του 2010, καθώς όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει «στη θύρα που καθόμουν ντρεπόμουν, διότι έβλεπα τους μισούς παράγοντες του Παναθηναϊκού να μην θέλουν να κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Το πρωτάθλημα θα το πάρουμε θέλουνε δεν θέλουνε όποιοι κι αν είναι αυτοί, είτε είναι Ολυμπιακοί, είτε είναι μισοί Παναθηναϊκοί».

 
Όμιλος MIG. Διετέλεσε εκτελεστικός πρόεδρος του Marfin Investment Group (ΜΙG), το οποίο μεταξύ άλλων ελέγχει το 89% της Vivartia (πρώην Δέλτα), Chipita, Μπαρμπα-Στάθης, Goody's, το ιδιωτικό νοσοκομείο Υγεία και τα μαιευτήρια Μητέρα και Λητώ, την Attica Holdings που κατέχει τα SuperFast Ferries και τα Blue Star Ferries, το Hilton Cyprus, τη Singular Logic, κ.ά. Τη θέση του εκτελεστικού προέδρου την ανέλαβε τον Ιούνιο του 2008, αφήνοντας τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου που κατείχε έως τότε.
 
Πολυμετοχικότητα. Έλαβε τέλος στις 19 Δεκεμβρίου του 2010, μία ημέρα μετά το κυνηγητό των οπαδών στους παίκτες, μετά την ήττα με 0-1 από τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ.
 
Ολυμπιακοί Αγώνες. Συμμετείχε στο άθλημα της ξιφασκίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Μόναχο.
 
Υγεία. Τον πρόδωσε στα 63 του χρόνια, ενώ εκείνος την έβαζε πάνω απ' όλα. «Η ιεραρχία των προτεραιοτήτων μου, έχει την ακόλουθη σειρά: Η υγεία μου, η οικογένειά μου, η δουλειά μου, ο Παναθηναϊκός».
 
Λίγες ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση στο υποκατάστημα της Marfin, επισκέφθηκε το σημείο και αποδοκιμάστηκε από τους παρευρισκόμενους. Σε επιστολή του, αρνήθηκε ότι πίεσε εργαζόμενους να εργαστούν σε ημέρα απεργίας.
 
Οικογένεια Βαρδινογιάννη. Ο δικηγόρος Ανδρέας Βγενόπουλος υπήρξε υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επί εποχής Γιώργου Βαρδινογιάννη.

«Στην πορεία της διαδικασίας θα αποδειχθεί πανηγυρικά ότι δεν έχω διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη», αυτό ανέφερε στη δήλωσή του μετά τη γνωστοποίηση της ποινικής του δίωξης στις 6 Οκτωβρίου του 2016. Τελικά, ο θάνατός του πρόλαβε τις όποιες δικαστικές εξελίξεις.
Πηγή: sdna.gr  

 

 

 

Δειτε Επισης

Ισόπαλο το μεγάλο ντέρμπι στην Τούμπα-Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία στη Super League
Ντέρμπι στην Τούμπα για την 4η αγωνιστική της Super League
Με Γουίλιαν και Ολιβέιρα κόντρα στον Παναιτωλικό ο Ολυμπιακός
Συγκινεί ο μικρός Γιαννάκης-«Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες που ήταν στο πλευρό μου»
Παρουσίασε τη νέα γκρι φανέλα του ο ΠΑΟΚ
Ολοκληρώθηκε η επέμβαση του μικρού Γιαννάκη που κάνει αγώνα να σταθεί στα πόδια του
Οι ευχές του Άρη στον μικρό Γιαννάκη: «Θα κερδίσεις και αυτή τη μάχη»
Η Βοϊβοντίνα κινείται για τον Ραντζέλοβιτς-Ο παίκτης ακούστηκε για μεταγραφή στον ΑΠΟΕΛ
Τζιμπρίλ Σισέ: Κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης με αναστολή λόγω κατηγορίας για φορολογική απάτη
Δικός του στο… 90’ ο Ντέγιαν Λόβρεν-Μεταγραφή στον ΠΑΟΚ