ΑΠΟΕΛ: Το δεύτερο… νταμπλ!

Στο NBA το αποκαλούν sweep (σκούπισμα). Είναι η ολοκλήρωση μιας σειράς αναμετρήσεων μεταξύ δύο ομάδων με νίκες μόνο για τη μία. Αν και στο ποδόσφαιρο ο όρος δεν είναι (ιδιαίτερα) διαδεδομένος, στους «εμφυλίους» μεταξύ ομάδων από την Ελλάδα και την Κύπρο ο κανόνας είναι τα sweep εκ μέρους των πρώτων.
Την περίοδο 1988/89, στον α’ γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων, ο Παναθηναϊκός είχε αποκλείσει με δύο νίκες (1-0 εκτός, 2-0 εντός) την Ομόνοια. Δέκα χρόνια αργότερα, στο β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει με δύο νίκες (2-1 εντός, 4-2 εκτός) την Ανόρθωση, ενώ στο β’ γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων ο Πανιώνιος είχε προκριθεί με δύο νίκες (3-2 εντός, 1-0 εκτός) επί του Απόλλωνα. Τέλος, την περίοδο 2002/03, στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, η ΑΕΚ Αθηνών είχε αποκλείσει με δύο νίκες (3-2 εκτός, 1-0 εντός) τον ΑΠΟΕΛ.
Οι «γαλαζοκίτρινοι», ωστόσο, είναι ο μοναδικός κυπριακός σύλλογος που έχει πιστωθεί sweep επί ελληνικής ομάδας -και μάλιστα δις! Η πρώτη φορά ήταν την περίοδο 1996/97, όταν στο πλαίσιο του β’ προκριματικού γύρου του Κυπέλλου UEFA είχε επικρατήσει δις του Ηρακλή (1-0 εκτός, 2-1 εντός), και η δεύτερη στην τρέχουσα σεζόν με το νταμπλ νικών απέναντι στον Ολυμπιακό (1-0 εκτός, 2-0 εντός).
Ο ΑΠΟΕΛ είναι συνάμα η μόνη κυπριακή ομάδα με θετικό απολογισμό απέναντι σε ελληνικούς συλλόγους: αριθμεί 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες με απολογισμό τερμάτων 15 υπέρ και 11 κατά. Επί συνόλου 30 «εμφυλίων» η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι (14-6-10, 39-36 γκολ), στο νησί της Αφροδίτης ωστόσο ο απολογισμός είναι πλέον θετικός για τις ομάδες μας: 7 νίκες, 2 ισοπαλίες, 6 ήττες και 25-20 γκολ.
  

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της ΑΙΚ ο Κακουλλής
Μοίρασε πρόστιμα ο Αθλητικός Δικαστής-Ποινή και στον Παπασταύρου
Ανακοίνωσε τα πακέτα για τον τελικό η ΑΕΚ-Πότε αρχίζει η προπώληση
Η άποψη του Νεόφυτου Λάρκου για την Ομόνοια, τι είπε για Πάφο και τελικό κυπέλλου
Ενδιαφέρον από Σαουδική Αραβία για Ηλία Χαραλάμπους-Κοστολογείται τρία εκ. από Μπεκάλι
Η επίσημη θέση της ΑΕΛ για Τραμετσάνι και η εμπλοκή Τρισκόφσκι στην εξεύρεση προπονητή
Καταδικάζει τον εμπρησμό στο όχημα του Πριέτο η Ανόρθωση-«Ελπίζουμε να υπάρξει γρήγορη διαλεύκανση»
Με διεθνή καλλιτέχνη η φιέστα της Πάφου-Αναμένεται ανακοίνωση
Νέος πρόεδρος της Σαλαμίνας ο Πάρις Ανδρέου
Οι λεπτομέρειες για τη γενική συνέλευση της ΑΕΛ και ο απολογισμός Κωνσταντίνου