Μόνοι στην κορυφή Ντιέγκο Κόστα και Τσέλσι

Ο Ντιέγκο Κόστα είχε την επιμονή, την υπομονή και την ποιότητα να σκοράρει και να δώσει τη νίκη στην Τσέλσι, με 1-0 επί της Γουέστ Μπρομ, για την 15η αγωνιστική της Premier League.
 
Ο Βραζιλιάνος στην καταγωγή - αλλά διεθνής με την εθνική Ισπανίας - επιθετικός κυνήγησε μια θεωρητικά χαμένη φάση, έκλεψε την μπάλα και με εξαιρετικό τελείωμα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
 
Έτσι έφθασε τα 12 γκολ στην τρέχουσα σεζόν της Premier League, άφησε πίσω του τον Αλέξις Σάντσες και φιγουράρει μόνος πρώτος στη σχετική κατάταξη του πίνακα των σκόρερς.
 
Όπως μόνη πρώτη είναι και η Τσέλσι στην κορυφή της κατάταξης της Premier League με 34 βαθμούς, διευρύνοντας το σερί της σε εννιά διαδοχικές νίκες. Αυτή είναι η 5η φορά που το καταφέρνουν οι "μπλε" - το έχουν κάνει 2009 (11 νίκες), 2006 (10 νίκες), 2005 (9 νίκες) και 2007 (9 νίκες) - ενώ έξι από τα τελευταία εννιά σουτ του Ντιέγκο Κόστα στο στόχο, έχουν καταλήξει στα δίχτυα.
 
Επίσης, ο πρώτος σκόρερ της Premier League έχει κερδίσει συνολικά εννιά κάρτες από μαρκαρίσματα που δέχθηκε, περισσότερες από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή της πρώτης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος.
 
ΤΣΕΛΣΙ (3-4-3): Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Καντέ, Μάτιτς, Μόουζες (74' Φάμπρεγκας), Μάρκος Αλόνσο, Πέδρο (63' Ουίλιαν), Αζάρ (79' Ιβάνοβιτς), Ντιέγκο Κόστα.
ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Ντόσον, ΜακΌλεϊ, Έβανς, Νιόμ, Ντάρεν Φλέτσερ, Γιάκομπ, Τζέιμς Μόρισον (78' Τσαντλί), Μπραντ (84' Ρόμπσον-Κάνου), Φίλιπς (78' ΜακΚλιν), Ροντόν.

Δειτε Επισης

Χούμελς και... δοκάρια έστειλαν την Ντόρτμουντ στον τελικό του Champions League και την Παρί σπίτι της!
Οι ενδεκάδες στη ρεβάνς της Παρί με την Ντόρτμουντ
Επικό τρολάρισμα του Σαν Μαρίνο σε Γιουνάιτεντ-«Παίξτε εναντίον μας, σας παρακαλώ»
Σε δημοπρασία η «Χρυσή Μπάλα» του Μαραντόνα από το Μουντιάλ του 1986
Τάσεις επιστροφής στη Γιουνάιτεντ από τον Μουρίνιο
Βόμβα μεγατόνων από τον Τουμέρ Μετίν-«Του χρόνου ο Ικάρντι θα παίζει στην Ελλάδα»
Δίνει τον Λουκάκου για να πάρει τον Οσιμέν Τσέλσι
Απορρίφθηκε η έφεση της Νότιγχαμ Φόρεστ, παραμένει η αφαίρεση των τεσσάρων βαθμών
Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής της Μαλαισίας μετά από επίθεση με καυστικό υγρό
Τεν Χαγκ μετά τη συντριβή από την Κρίσταλ Πάλας-«Είμαι ο κατάλληλος προπονητής για τη Γιουνάιτεντ»