Πόσα εκατομμύρια ευρώ ξοδεύουν οι κυπριακές ομάδες
19:29 - 15 Δεκεμβρίου 2016
10,5 εκατομμύρια ευρώ
Ελάχιστα μειωμένος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά είναι ο προϋπολογισμός του ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» αν και είχαν πρόθεση να ρίξουν αρκετά το μισθολόγιο του ποδοσφαιρικού τμήματος, το οποίο ανέρχεται στα 7 εκατ. ευρώ, οι αποζημίωση που καταβλήθηκε στον Στίλιτς και η παραμονή του Πιατκόφσκι στοίχισαν περίπου μισό εκατομμύριο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομου Πετρίδη στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του 2016 υπάρχει πρόθεση μείωσης του μπάτζετ κατά 15% την επόμενη περίοδο.
Απόλλων
5 εκατομμύρια ευρώ
Τη δημιουργία μιας ομάδας που θα έχει ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος στόχευε το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση Νίκου Κίρζη, που αύξησε κατά ένα εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό της ομάδας σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Το μπάτζετ των «γαλάζιων» της Λεμεσού, οι οποίοι δεν άρχισαν όπως θα ήθελαν το πρωτάθλημα, κυμαίνεται στα 5 εκατ. ευρώ.
Ομόνοια
3,5 εκατομμύρια ευρώ
Οι παλιές αμαρτίες κυνηγούν και θα συνεχίσουν να κατατρέχουν την Ομόνοια που κάνει «εκπτώσεις» στην ποιότητα του ρόστερ, όμως μετά από χρόνια έχει καταφέρει να ανταποκρίνεται στις οικονομικές της υποχρεώσεις. Αν και το μισθολόγιο του ποδοσφαιρικού τμήματος κυμαίνεται στα 2,5 εκατ. ευρώ, αν προστεθούν τα λειτουργικά έξοδα συντήρησης της ομάδας, καθώς και οι πληρωμές σε ποδοσφαιριστές που κατέθεσαν προσφυγή, τα συνολικά έξοδα της Ομόνοιας ανέρχονται στα 3,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Δια στόματος του προέδρου της, Αντώνη Τζιωνή, η διοίκηση της Ομόνοιας δημοσιοποίησε την πρόθεση της για αύξηση του προϋπολογισμού με τη νέα σεζόν.
ΑΕΚ
3,2 εκατομμύρια ευρώ
Αυξημένος κατά μισό εκατομμύριο ευρώ σε σχέση με πέρσι είναι ο προϋπολογισμός της ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας έχει το ψηλότερο μπάτζετ στην ιστορία της και στοχεύει φέτος στην κατάκτηση ενός τίτλου. Αν και ξοδεύει πολύ λιγότερα απ’ όσα οι ανταγωνιστές της η ΑΕΚ καταφέρνει να δημιουργεί ανταγωνιστική ομάδα βασιζόμενη στις διασυνδέσεις και την πολύ καλή δουλειά του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Τσάβι Ρόκα.
Ανόρθωση
2,5 εκατομμύρια ευρώ
Τον χαμηλότερο προϋπολογισμό των τελευταίων πολλών χρόνων έχει φέτος η Ανόρθωση. Το μειωμένο μπάτζετ σε συνδυασμό με τις λανθασμένες επιλογές προσώπων (Αλμπέρτο Μπενίτο και Αντόνιο Πούτσε) στα πόστα του τεχνικού διευθυντή και του προπονητή είχαν ως αποτέλεσμα την απόκτηση αρκετών ποδοσφαιριστών αμφιβόλου αξίας και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.
ΑΕΛ
1,5 εκατομμύριο ευρώ
Τι και αν φέτος κάνει πορεία πρωταθλητισμού και πέρσι παραλίγο να μπλεχτεί σε περιπέτειες υποβιβασμού, ο προϋπολογισμός της ΑΕΛ μειωμένος κατά μισό εκατ. ευρώ. Με τον Πάμπο Χριστοδούλου να αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ικανότητα του να δημιουργεί αξιόμαχα σύνολα με λίγα λεφτά οι «γαλαζοκίτρινοι» της Λεμεσού επιβεβαιώνουν τον κανόνα ότι το χρήμα δεν φτιάχνει (πάντα) τις ομάδες.
Νέα Σαλαμίνα
1 εκατομμύριο ευρώ
Η είσοδος της ομάδας στην πρώτη εξάδα του περσινού πρωταθλήματος και τα έσοδα που μπήκαν στο ταμείο της Σαλαμίνας έδωσε την ευκαιρία στη διοίκηση Πάρη Ανδρέου να αυξήσει κατά 200 χιλιάδες ευρώ το μπάτζετ της ομάδας που αγγίζει φέτος το 1 εκατ. ευρώ.
Ερμής-800 χιλιάδες ευρώ
Άρης-700 χιλιάδες ευρώ
Εθνικός-700 χιλιάδες ευρώ
Δόξα-700 χιλιάδες ευρώ
Καρμιώτισσα-500 χιλιάδες ευρώ
ΑΕΖ-400 χιλιάδες ευρώ
Αναγέννηση Δερύνειας-400 χιλιάδες ευρώ