Το πρώτο παιχνίδι του Γκουαρδιόλα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα (vid)

Σαν σήμερα, 16 Δεκέμβρη, του 1990, ο νεαρός, τότε, Γκουαρδιόλα, έπαιρνε το βάπτισμα του πυρός σε παιχνίδι απέναντι στην Κάντιθ, για τη La Liga.

Με την πρώτη ομάδα είχε αγωνιστεί σε ένα φιλικό ματς, τον Μάιο του 1989, αλλά δεν είχε καταφέρει να κάνει το βήμα παραπάνω εκείνο τον καιρό, μέχρι να φτάσουν οι τελευταίες μέρες του 1990 και να πάρει την ευκαιρία του από τον Γιόχαν Κρόιφ που τότε βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία των «μπλαουγκράνα».

Κι όμως, αυτή η ευκαιρία, ήταν η περίτρανη απόδειξη της ποιότητάς του και της ικανότητας να ελέγχει όλο το κέντρο της ομάδας, πράγμα που φυσικά τον οδήγησε σε 389 παιχνίδια και 19 τίτλους με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Σ' εκείνο το ματς, λοιπόν, απουσίαζε ο Γκιγιέρμο Αμόρ λόγω τραυματισμού κι έτσι ο Πεπ βρέθηκε να... πέφτει στα βαθιά.

Με τη φανέλα με τον αριθμό 10 στην πλάτη, ο Ισπανός νυν προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι φρόντισε ώστε ν' αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων και να βοηθήσει στη νίκη που ήρθε με σκορ 2-0, χάρη στα γκολ των Μπεγκιριστάιν και Μπακέρο, για να ξεφύγει η Μπαρτσελόνα στο +6 από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η σεζόν θα έκλεινε με την κατάκτηση του τίτλου, το πρώτο από τα τέσσερα διαδοχικά πρωταθλήματα εκείνης της εποχής, με τη συγκεκριμένη φουρνιά να πιστώνεται τον τίτλο «Dream Team», αφού υπήρχαν παίκτες όπως οι Θουμπιθαρέτα, Μουνιόθ, Σακριστάν, Σέρνα, Γκοϊκοετσέα, Λάουντρουπ, Σαλίνας και άλλοι.

Την αγωνιστική περίοδο 1990-1991, συνολικά πραγματοποίησε τέσσερις εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα των Καταλανών ο Πεπ Γκουαρδιόλα, όμως, από την επόμενη κιόλας σεζόν, απέκτησε σημαντικότερο ρόλο, συμπληρώνοντας 40 συμμετοχές.  

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Το μεταφυσικό θαύμα της Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι ήδη στα βιβλία της ιστορίας
Eισιτήρια του τελικού του Conference League πωλούνται online σε 20πλασια τιμή
Αινιγματικός ο Ποτσετίνο για το μέλλον του στην Τσέλσι
Ρεκόρ... Αφρικής ο Ελ Κααμπί-Ξεπέρασε Ντρογκμπά, Ετό και Σαλάχ
Έτοιμη να κάνει πρόταση η Νάπολι για να δέσει τον Κβαρατσκέλια
Πόσα χρήματα εξοικονομεί η Παρί από την αποχώρηση του Εμπαπέ
Εκπλήξεις στην αποστολή της Βραζιλίας για το Κόπα Αμέρικα
Στη Serie A μετά από 21 χρόνια η Κόμο του Νικόλα Ιωάννου
Τέλος από τη Γαλατάσαραϊ ο Ζαχά, επιστρέφει στην Premier League
Έχασε την ευκαιρία η Μπρεστ, κοντά στην Ευρώπη η Νις