Ζημία 85.000.000 ευρώ στην Τσέλσι

Aπό  το κακό στο χειρότερο οδεύουν τα οικονομικά της Τσέλσι, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, αφού για τη σεζόν 2015-2016 ανακοίνωσε ζημία 84.300.000 ευρώ.
 
Οι "μπλε" βρέθηκαν εκτεθειμένοι από τις αποζημιώσεις του Ζοζέ Μουρίνιο και του επιτελείου του, ενώ οι έκτακτες δαπάνες διογκώθηκαν ακόμη περισσότερο κι έφτασαν στα 89.900.000 ευρώ εξαιτίας της ρήτρας που έπρεπε να καταβάλουν για το σπάσιμο του συμβολαίου με την "Adidas".
 
Δίχως τις έκτακτες δαπάνες, ο σύλλογος θα είχε καταφέρει να επιστρέψει στην κερδοφορία, όπως το 2013-2014, αφού θα κατέγραφε κέρδη 5.600.000 ευρώ. Αντιθέτως, βρέθηκε στο κόκκινο για δεύτερο σερί οικονομικό έτος, με την περσινή σεζόν να καταγράφει αρνητικό κύκλο εργασιών κατά 32.700.000 ευρώ και μάλιστα χωρίς να υπολογίζονται ακόμα επιπτώσεις του Brexit στην στερλίνα.
 
Από τα στοιχεία που παρουσίασε την Παρασκευή ο σύλλογος για την "Chelsea FC plc", υπάρχει και μία νότα αισιοδοξίας για το μέλλον κι αυτή έχει να κάνει με τα έσοδα ρεκόρ των 393.200.000 ευρώ, σε σχέση με τα 375.500.000 του 2014-2015.
 
Τα έσοδα από τις ημέρες αγώνα παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, αφού το "Στάμφορντ Μπριτζ" συνέχισε να έχει συνεχόμενα sold out, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων παρέμειναν σταθερές για τέταρτη σερί χρονιά. Τα εμπορικά έσοδα αυξήθηκαν λόγω της νέας συμφωνίας με την εταιρία "Yokohama Tyres" για τις φανέλες της ομάδας, ενώ ακόμη μεγαλύτερα ήταν τα τηλεοπτικά έσοδα, μετά από την "κολοσσιαία" συμφωνία ύψους 9.200.000.000 ευρώ για την τριετία 2016-2019.
 
"Το γεγονός ότι η Τσέλσι κατέγραψε τα μεγαλύτερα έσοδα σε μία σεζόν όπου οι εμφανίσεις στον αγωνιστικό χώρο ήταν απογοητευτικές πιστώνεται στη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση του επιτελείου και τις εξαιρετικές δουλειές που έκαναν", τόνισε ο πρόεδρος Μπρους Μπακ.
 
"Υπήρξε μακροπρόθεσμος στόχος της επιχείρησης να παραμείνει ανεξάρτητη από τα αποτελέσματα της ομάδας και συνεχίσουμε να προσπαθούμε γι' αυτό", πρόσθεσε.
 
Η αισιοδοξία για το μέλλον είναι μεγάλη και δικαιολογημένη, πάντως. Αρχικά, η αιτία της κοστοβόρας διακοπής συμβολαίου με την "Adidas" έγινε προς χάρην της μεγαλύτερης εμπορικής συμφωνίας στην ιστορία του συλλόγου, αυτήν με τη "Nike", η οποία από 1η Ιουλίου 2017 θα γεμίζει τα ταμεία του συλλόγου κάθε χρόνο μέχρι το 2032 με 71.700.000 ευρώ.
 
Επιπλέον, οι Λονδρέζοι έχουν αποδεχθεί πρόταση από την Κίνα και την Σανγκάη ΣΙΠΓΚ ύψους 62.000.000 ευρώ για τη μεταγραφή του Οσκάρ, ενώ υπάρχει φημολογία ότι η Γκουάνγκζου Έβεργκραντ θα απευθυνθεί στην Τσέλσι, προσφέροντας 48.000.000 ευρώ για τον Σεσκ Φάμπρεγας.
 
Σε συνδυασμό με την εξαιρετική αγωνιστική πορεία της ομάδας του Αντόνιο Κόντε, η οποία θα περάσει στην κορυφή της βαθμολογίας τα Χριστούγεννα, η επιστροφή στο Champions League και τα επιπλέον έσοδα της "χρυσοφόρας" διοργάνωσης μοιάζει βέβαιη και ως εκ τούτου, η αντιστροφή του κλίματος από οικονομική σκοπιά.
 
Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Ποστέκογλου: Μεγάλο παιχνίδι για την Τότεναμ αυτό κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι
Νίκη με φοβερή ανατροπή για Ίντερ Μαϊάμι-Η γκρίνια του Μέσι on camera
Το μεταφυσικό θαύμα της Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι ήδη στα βιβλία της ιστορίας
Eισιτήρια του τελικού του Conference League πωλούνται online σε 20πλασια τιμή
Αινιγματικός ο Ποτσετίνο για το μέλλον του στην Τσέλσι
Ρεκόρ... Αφρικής ο Ελ Κααμπί-Ξεπέρασε Ντρογκμπά, Ετό και Σαλάχ
Έτοιμη να κάνει πρόταση η Νάπολι για να δέσει τον Κβαρατσκέλια
Πόσα χρήματα εξοικονομεί η Παρί από την αποχώρηση του Εμπαπέ
Εκπλήξεις στην αποστολή της Βραζιλίας για το Κόπα Αμέρικα
Στη Serie A μετά από 21 χρόνια η Κόμο του Νικόλα Ιωάννου