Χρειάζεται μεταγραφές η Ρεάλ

Ο χρόνος κλείνει τέλεια για την Ρεάλ. Δεν είναι μόνο ότι τα πήρε και τα σήκωσε όλα εκτός συνόρων, αλλά ήρθε η καλύτερη είδηση για κλείσιμο και στα γραφεία του Φλερεντίνο Πέρεθ πανηγύρισαν. Λογικά ακόμα πιο χαρούμενος θα πρέπει να ήταν ο Ζινεντίν Ζιντάν. Οι Μερένγκες πήραν την απόφαση που επιθυμούσαν από το CAS και έχουν πλέον το ελεύθερο να κάνουν μεταγραφές από το καλοκαίρι (σ.σ.: η απαγόρευση ισχύει για αυτόν τον Γενάρη).
 
Το θέμα όμως είναι άλλο τώρα. Εχουν πραγματικά ανάγκη για ενίσχυση; Και που θα μπορούσε να γίνει αυτή; Μήπως όμως είναι πλήρης η ομάδα και δεν υπάρχει λόγος να ξοδευτούν χρήματα; ΟΚ, αλλά εδώ μιλάμε για το club που σαρώνει, παίρνει όλες τις μεγάλες κούπες και τρέχει ένα μυθικό αήττητο. Πόσο καλύτερα θα μπορούσε δηλαδή να είναι το ρόστερ; Πόσο μάλλον αφού τα κάνει όλα αυτά, ακόμα και όταν της λείπουν ένα σωρό βασικοί.
 
Εδώ πήγε και... έκλεισε το «Βιθέντε Καλδερόν» με τριάρα στην Ατλέτικο, δίχως να έχει στην 11άδα Κρόος, Μπενζεμά, Σέρχιο Ράμος, Καζεμίρο, Μοράτα. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι πάντοτε υπάρχει χώρος για κάποια καλή προσθήκη. Το καλοκαίρι οι Ισπανοί έγραφαν διάφορα ονόματα που υποτίθεται ότι θα ήθελε ο Ζιντάν. Το φθινόπωρο αυτό όμως και με την απαγόρευση να πλανάται πάνω από τον σύλλογο, η μεταγραφολογία πρέπει να ήταν πιο φτωχή από ποτέ και ειδικά μιλώντας για την προεδρία Πέρεθ.
 
Με βάση την λογική και την αγωνιστική κατάσταση της Ρεάλ, τα κουκιά είναι μετρημένα και ειδικά από τη στιγμή που φρόντισαν πρόσφατα να ανανεώσουν αυτούς που ήθελαν. Ας το πάρουμε όμως ανά θέση, για να δούμε τι προκύπτει....
 
Στο τέρμα ο Κέιλορ Νάβας δεν αλλάζει, ενώ ο Κίκο Κασίγια αποτελεί εξαιρετικό backup. Αποδέχεται τον ρόλο και στο ξεκίνημα της σεζόν που χρειάστηκε να παίξει, τα πήγε πολύ καλά. Στο κέντρο της άμυνας υπάρχει ένα ερωτηματικό. Με δεδομένη την παρουσία των Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Νάτσο, απομένει το εάν θα ανανεώσει ή όχι ο Πέπε. Εάν το κάνει, δεν υπάρχει χώρος για μεταγραφή. Εάν φύγει, εδώ δημιουργείται ένα κενό, αν και από πίσω έρχεται ο δανεικός στην Σαραγόσα, Χεσούς Βαγιέχο και μπορεί να πάρει ευκαιρία.
 
Στα δεξιά δεν υπάρχουν απορίες με τους Καρβαχάλ, Ντανίλο, αλλά αριστερά εμφανίζεται σίγουρα κενό εδώ και καιρό. Ο Κοεντράο αποκλείεται να παραμείνει και οι Νάτσο, Ντανίλο καλύπτουν με ανάποδο πόδι το κενό του Μαρσέλο όποτε χρειάζεται. Ονόματα τύπου Αλάμπα που έχουν γραφτεί, δεν γίνεται να αποκτηθούν ρεαλιστικά, επειδή ο Μαρσέλο βγαίνει από την 11άδα μόνο τραυματίας. Εδώ η λύση θα μπορούσε να είναι τύπου Ρικάρντο Ροδρίγκες (Βόλφσμπουργκ) ή -σε λίγο πιο χαμηλό μπάτζετ και ποιότητα -τύπου Γιούρι (Σοσιεδάδ).
 
Πάμε τώρα στο ζόρικο κέντρο. Το καλοκαίρι γραφόταν για Πογκμπά, αλλά δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη. Στην πραγματικότητα η μεσαία γραμμή της Ρεάλ είναι υπέρ-κομπλέ. Κρόος, Μόντριτς, Καζεμίρο δημιουργούν εκπληκτική τριάδα, με τον Βραζιλιάνο να αποτελεί αγαπημένο 6άρι για τον Ζιντάν. Ο Κόβατσιτς έδειξε στο πρώτο μισό φέτος ότι αξίζει και ότι μπορεί να καλύπτει τα όποια κενά, ενώ και ο Ισκο μπορεί να γίνεται μέλος της τριάδας. Ισως ένας καθαρός αμυντικός χαφ (κόφτης) για όποτε δεν παίζει ο Καζεμίρο, τύπου Βιθέντε Ιμπόρα (Σεβίλλη) ή κάποιος πολυθεσίτης τύπου Μανού Τριγκέρος (Βιγιαρεάλ) να μπορούσαν να αποκτηθούν για να δώσουν βάθος και όχι για την βασική σύνθεση. Μεταξύ κέντρου και επίθεσης στο 4-3-3 λογικά δεν θα βλέπουμε τον Χάμες Ροδρίγκες, ο οποίος δεν παίζει και δηλώνει φευγάτος. Κενό στο ρόστερ θα δημιουργηθεί έτσι, αλλά όχι επιτακτική ανάγκη βασικού και ίσως δεν γίνει καν μεταγραφή (ασ όψεται ο Λούκας Βάθκεθ).
 
Στην επίθεση οι Μπέιλ, Ρονάλντο, Μοράτα είναι αδιαπραγμάτευτοι. Ο Ισκο δίνει λύσεις, όπως και ο Ασένσιο που λογικά θα πάρει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες, ενώ ο Λούκας Βάθκεθ είναι ο 11ος ή 12ο παίκτης και παίζει σχεδόν σε κάθε αγώνα. Ξαφνικά βλέπουμε και τον Μαριάνο, που ίσως παραμείνει. Ολα τα λεφτά όμως και το μεγαλύτερο ερώτημα συγκεντρώνεται στο 9άρι. Ο Μπενζεμά μπορεί να γράφει ιστορία με τα εκπληκτικά νούμερά του, αλλά το κοινό της ομάδας λατρεύει να τον κράζει.
 
Ο Γάλλος φορ κάθε μεταγραφική μπαίνει στην κουβέντα για να αποχωρήσει, αλλά παραμένει στις επάλξεις από το 2009 (σ.σ.: προσωπικά θεωρώ έγκλημα να τον δώσει η Ρεάλ. Τον έχει φτιάξει και τον έχει δέσει τέλεια σε αυτήν την τριπλέτα και βρίσκεται σε τέλεια ηλικία). Λεβαντόφσκι και Ομπαμεγιάνγκ είναι αυτοί που γράφτηκαν περισσότερο στην Ισπανία. Εδώ η μεταγραφολογία στέκει και για έναν λόγο που δεν είναι αγωνιστικός...
 
«Το 2016 είναι η χρονιά που δεν θα ξεχαστεί ποτέ στην ιστορία μας. Κατακτήσαμε την τριπλέτα των διεθνών τίτλων. Θεωρώ ότι έχουμε ένα εκπληκτικό ρόστερ και είναι πολύ δύσκολο να βελτιωθεί», ήταν οι ενδεικτικές δηλώσεις του Φλορεντίνο Πέρεθ λίγες ώρες μετά την θετική για την Ρεάλ απόφαση του CAS. Παραδόξως, για τα δικά του δεδομένα, ο πρόεδρος της Βασίλισσας κράτησε για πρώτη του φορά τέτοιο προφίλ. Το σίγουρο είναι ότι έχει απόλυτο δίκιο. Ωστόσο, μιλώντας πάντα για την υπόθεση του Μπενζεμά, οι Μαδριλένοι θα μπορούσαν να τον πουλήσουν και για λόγους που δεν έχουν να κάνουν καθαρά με την μπάλα.
 
Πρόκειται για έναν κολοσσό που βγάζει άπειρα χρήματα από φανέλες, δικαιώματα και λοιπές εμπορικές διαδρομές. Και σε αυτές τις περιπτώσεις πάντοτε είναι χρήσιμο ένα καινούργιο αστέρι, για να ανανεώσει το ενδιαφέρον και τις πωλήσεις. Και αυτό το παιχνίδι ο Φλορεντίνο το γνωρίζει τέλεια...
 
ΠΗΓΗ: gazzetta.gr
 

Δειτε Επισης

Η Τράμπζονσπορ επιστρέφει στην Άρσεναλ τον Πεπέ
Λουίς Ενρίκε: Ήταν χαρά μου που προπόνησα τον Μπαπέ, δεν έχω να πω κάτι αρνητικό
Η Άρσεναλ έχει φέτος περισσότερες νίκες από ό,τι στο αήττητο πρωτάθλημα του 2004
Πέρεθ: Η Ρεάλ τα κατάφερε κόντρα σε όλα
Μαρτίνες-«Είμαι πληγωμένος, θα ήταν όνειρο να σηκώσω το Conference League»
BINTEO: O Αντσελότι κάπνισε πούρο στην παρέλαση της Ρεάλ για την κατάκτηση του τίτλου στη La Liga
Ελπίδες στον Ολυμπιακό για νέα παρτίδα εισιτηρίων στον τελικό του Conference League
Ποστέκογλου: Μεγάλο παιχνίδι για την Τότεναμ αυτό κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι
Νίκη με φοβερή ανατροπή για Ίντερ Μαϊάμι-Η γκρίνια του Μέσι on camera
Το μεταφυσικό θαύμα της Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι ήδη στα βιβλία της ιστορίας