Η Μπαρτσελόνα πληρώνει ακόμα τη Μάντσεστερ Σίτι για τον Σουάρεθ

Η Μπαρτσελόνα ενεργοποίησε τη ρήτρα επαναγοράς του Ντένις Σουάρεθ το καλοκαίρι και τον πήρε πίσω από τη Βιγιαρεάλ έναντι 3.250.000 ευρώ, ωστόσο αυτό δεν είναι το μοναδικό μεταγραφικό κόστος για τον ταλαντούχο Ισπανό.
 
Ο Σουάρεθ είχε μετακομίσει στη Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι του 2011 έναντι 1.000.000 ευρώ, αφού οι "πολίτες" τον είχαν εντοπίσει στις ακαδημίες της Θέλτα και έμειναν εντυπωσιασμένοι από το ταλέντο του.
 
Παρ' όλα αυτά, δεν βρήκε χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα και γι' αυτό ζήτησε να αποχωρήσει πριν από την άφιξη του Μανουέλ Πελεγκρίνι, που μπορεί να άλλαζε άρδην τα δεδομένα.
 
Η Μπαρτσελόνα κινήθηκε γρήγορα και τον έφερε πίσω στην Ισπανία, έναντι 1.500.000 ευρώ, καθώς και μία ειδική ρήτρα στο συμβόλαιο. Οι "μπλαουγκράνα" όφειλαν να δίνουν μία δόση των 800.000 ευρώ κάθε φορά που ο Σουάρεθ συμπλήρωνε δέκα επίσημα παιχνίδια με τους Καταλανούς, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.
 
Από το καλοκαίρι του 2013 ο διεθνής Ισπανός μετακόμισε τόσο στη Σεβίλλη όσο και στη Βιγιαρεάλ, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε όσον αφορά στους όρους. Από φέτος το καλοκαίρι αποτελεί μέλος της πρώτης ομάδας και συνήθως αγωνίζεται ως αλλαγή.
 
Στον αγώνα κυπέλλου με την Έρκουλες, όπου έπαιξε βασικός, συμπλήρωσε την 20ή συμμετοχή του με την Μπαρτσελόνα, με συνέπεια ο σύλλογος να πρέπει να καταβάλει ακόμα μια δόση των 800.000 ευρώ.
 
Αυτή η διαδικασία, πάντως, θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα, αφού οι Άγγλοι μπορούν να εισπράξουν συνολικά μέχρι και δέκα δόσεις για κάθε δέκα συμμετοχές του ποδοσφαιριστή.
 
ΠΗΓΗ: sport24.gr

Δειτε Επισης

Απίθανα πράγματα-Εισιτήριο στο πέταλο για τον τελικό του Conference πωλείται 3.558 ευρώ
Πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα έβαζε τον δίδυμο αδερφό του να παίζει στη θέση του
Αφοσιωμένος στην εθνική Αγγλίας δηλώνει ο Σάουθγκεϊτ παρά τις φήμες για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο Ομπαμεγιάνγκ αναδείχθηκε κορυφαίος Αφρικανός παίκτης στο σαμπιονά
Η Τράμπζονσπορ επιστρέφει στην Άρσεναλ τον Πεπέ
Λουίς Ενρίκε: Ήταν χαρά μου που προπόνησα τον Μπαπέ, δεν έχω να πω κάτι αρνητικό
Χάβερτς: Θα είμαι ο πιο φανατικός οπαδός της Τότεναμ την Τετάρτη
Η Άρσεναλ έχει φέτος περισσότερες νίκες από ό,τι στο αήττητο πρωτάθλημα του 2004
Πέρεθ: Η Ρεάλ τα κατάφερε κόντρα σε όλα
Μαρτίνες-«Είμαι πληγωμένος, θα ήταν όνειρο να σηκώσω το Conference League»