Ταπείνωση για Μπεσίκτας, πρώτη η Νάπολι, πρόκριση για Μπενφίκα

Κανονικά το ματς της βραδιάς θα έπρεπε να είναι το Μπενφίκα - Νάπολι. Εκεί, όπου όποιος κέρδιζε, θα έπαιρνε δεδομένα το εισιτήριο για τους «16» του Champions League. Κι αυτό γιατί όλοι θεωρούσαν δεδομένη την νίκη της Μπεσικτάς στο Κίεβο επί της αδιάφορης Ντιναμό, που θα έστελνε τους Τούρκους στην επόμενη φάση.   
 
Μόνο που σιγά - σιγά οι προβολείς στράφηκαν αποκλειστικά στο παγωμένο Κίεβο, αφού η εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν πέραν κάθε λογικής. Τα πιτσιρίκια του Σέρχι Ρεμπρόφ διέλυσαν τους «αετούς» (6-0) που είχαν ανεβάσει χιλιάδες λαό στην Ουκρανία, σε ένα απίστευτο βράδυ.
 
Ο 20χρονος Αρτέμ Μπέσεντιν χρειάστηκε μόλις 9 λεπτά για να πετύχει το πρώτο του γκολ στην διοργάνωση μετά από εξαιρετική ενέργεια του Γιαρμολένκο, ο οποίος έγινε σκόρερ λίγο αργότερα. Ο Μπεκ ανέτρεψε τον Ντέρλις Γκονζάλες κι αποβλήθηκε, με τον Ουκρανό επιθετικό να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι για το 2-0 (30’).
 
Μόνο που τα χειρότερα δεν είχαν έρθει για την Μπεσικτάς. Ο Βιτάλι Μπουγιάλσκι πέτυχε κι αυτός το παρθενικό του γκολ στο Champions League με έξυπνη λόμπα (32’, 3-0), ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η δεύτερη ασίστ του Γιαρμολένκο έδωσε την ευκαιρία στον Γκονζάλες να χριστεί κι αυτός σκόρερ (45’, 4-0) σε μία διαλυμένη άμυνα της Μπεσικτάς, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, Φαμπρίτσιο να βάζει (κυριολεκτικά) τα κλάματα!
 
Ούτε όμως τότε είχαν έρθει τα χειρότερα για την ομάδα του Σενόλ Γκιουνές! Ο Αμπουμπακάρ με ανόητη ενέργεια άφησε την ομάδα του με 9 παίκτες (56’) και στο «καπάκι» ήρθε το 5-0 με πέμπτο διαφορετικό σκόρερ, τον Σίντορτσουκ (60’).
 
Μόνο που είχε και… γλυκό. Ο Τζούνιορ Μοράες στο 77ο λεπτό (από φάση που ξεκίνησε με οφσάιντ) έγινε ο έκτος διαφορετικός σκόρερ των Ουκρανών (6-0) σε ένα ταπεινωτικό βράδυ για τους αετούς.
 
Την ίδια ώρα στην Λισαβώνα ο «τελικός» πρόκρισης έγινε «τελικός» πρωτιάς. Αυτή πήγε στα χέρια της Νάπολι, που με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντρίες Μέρτενς άλωσε την Λισαβώνα (1-2) και πήρε δίκαια την πρώτη θέση του ομίλου. Οι Ιταλοί με συμπαγή άμυνα έσβησαν την πορτογαλική φούρια, με τον Σάρι να βρίσκει τον ήρωα του στο πρόσωπο του Ντρίες Μέρτενς.
 
Ο Βέλγος εξτρέμ μπήκε ως αλλαγή στο 57ο λεπτό και έκανε άμεσα την διαφορά. Με εκπληκτικό τακουνάκι - ασίστ βρήκε τον Καγεχόν και ο Ισπανός με τέλειο πλασέ έκανε το 0-1 (60’), όμως ο Βέλγος κράτησε το καλύτερο για το τέλος, όταν με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-2. Ο Χιμένες πέτυχε το γκολ της τιμής (1-2) τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, όμως η Μπενφίκα δεν μπόρεσε να αποφύγει στην πρώτη ήττα στο "Ντα Λουζ" που την άφησε στην δεύτερη θέση.
 
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΝΑΠΟΛΙ     11    11-8
2. ΜΠΕΝΦΙΚΑ      8    10-10
3. ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ      7    9-14
4. ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ      5    8-6
 
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Ανατροπή στην υπόθεση Τούχελ ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις για ανανέωση
Κλείδωσε το Champions League με τρομερό Γκριεζμάν η Ατλέτικο Μαδρίτης
Ο Βλάχοβιτς έστεψε Κυπελλούχο τη Γιουβέντους
Τρίποντα Ευρώπης για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι
Θέλει τον Μπρούνο Φερνάντες στην Αλ Νασρ ο Ρονάλντο
Θέλει Μανδά η Φιορεντίνα-Το ποσό που τον κοστολογεί η Λάτσιο
Η... ελπίδα πεθαίνει τελευταία για την Άρσεναλ-Έτσι θα πάρει το πρωτάθλημα
Αγγλικός εμφύλιος για την αποκάλυψη του Αλόνσο στη Μπάγερ Λεβερκούζεν
Διπλό για Ευρώπη της Βιγιαρεάλ και… χαλάστρα στην Τζιρόνα
Τονάλι: Μεγάλο λάθος μου που κρυβόμουν για το πρόβλημά μου με τον τζόγο