Πήρε το αίμα της πίσω!

Γρουσούζικο; Κάθε άλλο! Το 13 τέρμα της ΑΕΛ στο τρέχον πρωτάθλημα αποδείχθηκε γουρλίδικο, καθώς της επέτρεψε να επιβληθεί 1-0 του Άρη στο «Τσίρειο» και να τον πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής στο βαθμολογικό πίνακα (23-22).

Για την ομάδα του Μάκη Χάβου η επιστροφή στις νίκες έπειτα από το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ (0-1) απομάκρυνε περαιτέρω την ομάδα από την επικίνδυνη ζώνη και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες εμπλοκής ακόμη και στο κυνήγι της έκτης θέσης, στην  κούρσα για την οποία η «ελαφρά ταξιαρχία» απώλεσε σημαντικό έδαφος.
Με το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου ο Άρης πλησίασε στο άνοιγμα του σκορ, είχε όμως ραντεβού με την ατυχία, καθώς στο σουτ του Μπόνιφεϊς η μπάλα σταμάτησε στην κάθετη δοκό της εστίας της ΑΕΛ. Η τύποις φιλοξενούμενη αποδείχθηκε πολύ πιο αποτελεσματική και τυχερή στην πρώτη δική της ευκαιρία: από εκτέλεση φάουλ του Αγκάνοβιτς ο Μαύρου στο δεύτερο δοκάρι έβαλε την προβολή στέλνοντας την μπάλα πίσω από τη γραμμή -παρά την προσπάθεια του Νουρεντινόσκι, ο οποίος φέρει ευθύνη για το γκολ. Για τον Κύπριο επιθετικό ήταν το πρώτο τέρμα με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα και ήλθε στο πρώτο παιχνίδι, στο οποίο ο ίδιος αγωνίστηκε στο αρχικό σχήμα.

Το προβάδισμα επέτρεψε στην ΑΕΛ να ελέγξει πολύ καλύτερα το παιχνίδι. Ως την ανάπαυλα μάλιστα η ομάδα του Χάβου «φλέρταρε» δις με το 2-0: στο 23’ ο Μαύρου δεν κατάφερε από κοντινή απόσταση να διπλασιάσει τα τέρματά του και στο 30’, έπειτα από ασταθή απόκρουση του Νουρεντινόσκι σε σουτ του Αγκάνοβιτς, αιφνιδιάστηκε και προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η «ελαφρά ταξιαρχία» -ωθούμενη κι από την είσοδο των Γκούμπερατς, Πρεντέσκου- ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Σε μια αντιστροφή των ρόλων σε σύγκριση με το πρώτο μέρος η ΑΕΛ απείλησε πρώτη με φάουλ του Ρομπέρ (58’), αλλά ο Άρης πιστώθηκε τις καλύτερες ευκαιρίες, τις οποίες ωστόσο σπατάλησαν οι Γκούμπερατς (68’) και Πρεντέσκου (73’).

Στο διάστημα της υπεροχής τους οι τύποις οικοδεσποτές διαμαρτυρήθηκαν δικαιότατα για τη μη επίδειξη δεύτερης κίτρινης κάρτας στον Ρομπέρ για φάουλ από πίσω και με τις τάπες, το οποίο θα μπορούσε άνετα να συνοδευτεί από απ’ ευθείας κόκκινη, αλλά ο Λούκας Σωτηρίου καταλόγισε, δίχως περαιτέρω συνέπειες για τον Γάλλο αριστερό μπακ.
Στα τελευταία λεπτά από τους παίκτες του Νεάγκοε έλειψε το καθαρό μυαλό για να φτάσουν στην ισοφάριση, τουναντίον η ΑΕΛ έφτασε σε δύο τελικές με τους Σαρδινέρο και Ρομπέρ (83’).
ΑΡΗΣ (4-1-4-1): Νουρεντινόσκι - Χριστοφόρου, Θεοφίλου, Μποργκ, Ευσταθίου - Παναγή (46’ Γκούμπερατς) - Ράντι, Αουρέλιο, Μαραγκουδάκης, Κύπρου - Μπόνιφεϊς (46’ Πρεντέσκου).
ΑΕΛ (4-2-3-1): Ντεγκρά - Ελευθερίου, Αντράντε, Σιέλης, Ρομπέρ - Σοάρες, Κουταντέρ (93’ Κυριάκου) - Μέσκα (65’ Βασιλείου), Αγκάνοβιτς, Σαρδινέρο - Μαύρου (71’ Σταύρου).
 

Μάκης Χάβος: «Πετύχαμε μια σημαντική -από βαθμολογικής και ψυχολογικής πλευράς- νίκη απέναντι σε μια δυνατή ομάδα. Είχαμε από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο κυριαρχήσαμε, παίξαμε από τα άκρα, βάλαμε το γκολ και τα πόδια βάρυναν από τη σημασία της νίκης. Φυσιολογικά ο Άρης βγήκε να πιέσει, κάποιες φορές από μόνοι τους οι παίκτες δίνουν χώρο στον αντίπαλο. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό, να αμυνόμαστε μόνο. Έπρεπε να βγούμε καλύτερα στο transition, να κυνηγήσουμε δεύτερες μπάλες, για να βγούμε μπροστά. Όμως ήταν τέτοια η σημασία του αγώνα που τους καταλαβαίνω. Χαίρομαι που τελειώσαμε τον αγώνα με πέντε Κύπριους συν τον Μαύρου που ξεκίνησε. Θέλουμε να τους δώσουμε ευκαιρίες και όσο κερδίζουμε θα είμαστε πιο άνετοι για να το κάνουμε. Περιμένουμε τον Πιχ, αλλά και το καινούργιο το παιδί που θα μας βοηθήσει. Δυστυχώς δεν είχαμε τον Στεπάνοβιτς λόγω μιας μόλυνσης στο νύχι».

Έουγκεν Νεάγκοε: «Συμφωνούμε με το συνάδελφο. Το πρώτο μέρος ήταν της ΑΕΛ. Είχαμε την πρώτη ευκαιρία, δοκάρι, αλλά δεν σημαίνει τίποτα. Δεχθήκαμε ένα πολύ εύκολο γκολ από στημένο. Η ψυχολογία των παικτών δεν ήταν ίδια. Κάναμε δυο αλλαγές στο ημίχρονο, προσπαθήσαμε να παίξουμε με την μπάλα κάτω. Νομίζω μας ανήκε το δεύτερο μέρος, είχαμε και ευκαιρίες. Δυστυχώς αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Νομίζω σωστή θα ήταν μια ισοπαλία. Πρέπει να σηκώσουμε γρήγορα κεφάλι, έχουμε πέντε αγωνιστικές και δεν έχουμε αρκετούς πόντους, για να είμαστε άνετοι. Συγχαρητήρια στην ΑΕΛ και καλή τύχη στη συνέχεια».

Καταγγέλλει τη διαιτησία ο Άρης
Η μη αποβολή του Ρομπέρ στο 68' (είτε με δεύτερη κίτρινη είτε με απ' ευθείας κόκκινη κάρτα) και ορισμένες λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ ώθησαν τη διοίκηση του Άρη στην απόφαση να καταγγείλει τη διαιτησία του ντέρμπι με την ΑΕΛ.

 

 

Δειτε Επισης

Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»