Ο ΑΠΟΕΛ αντίπαλος της ΑΕΚ στον τελικό

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που έγινε στο "Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία", ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε της ΕΘΑ με 92-89 και πήρε το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στον τελικό Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών "Νεόφυτος Χανδριώτης", όπου θα συναντήσει την Πετρολίνα ΑΕΚ (διαβάστε εδώ). Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό σε όλη την διάρκεια του, με τον ΑΠΟΕΛ να παίρνει σημαντικό προβάδισμα 19 πόντων στο πρώτο ημίχρονο. Η ΕΘΑ έκανε την ανατροπή στην επανάληψη και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Η ομάδα της Λευκωσίας πήρε στο τέλος την νίκη στις λεπτομέρειες, με τους καλαθοσφαιριστές και των δύο ομάδων να τα δίνουν όλα για την νίκη μέχρι το τέλος. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00. Κορυφαίος για τον ΑΠΟΕΛ ο Μπίγκς με 18 πόντους (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 1 ασσίστ) ενώ από την ΕΘΑ ξεχώρισε ο Γκόλντεν με 26 πόντους (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ, 9 ασσίστ).

Ισορροπημένα ήταν τα πρώτα στάδια του αγώνα με την ΕΘΑ να παίρνει αρχικά το προβάδισμα. Στο 2:13 η ΕΘΑ ήταν μπροστά με 7-4, με τις δύο ομάδες στην συνέχεια να πετυχαίνουν από δύο πόντους και το σκορ να φθάνει στο 9-6. Έπειτα οι "γαλαζοκίτρινοι" ανέβασαν τον ρυθμό τους και πήραν προβάδισμα με 12-11 στο 4:34, ενώ στην συνέχεια ο Παντούρης με τρίποντο έκανε το 15-11. Η ΕΘΑ έκανε προσπάθεια για να φέρει στα μέτρα της το παιχνίδι και τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου μείωσε στον πόντο (17-16). Όμως ο ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερος στα τελευταία στάδια του πρώτου δεκαλέπτου και αύξησε την διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες στους επτά (25-18).

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε δυνατά στο παρκέ και πριν την συμπλήρωση ενός λεπτού στην δεύτερη περίοδο έφερε την διαφορά στους δέκα (29-19), όμως η ΕΘΑ με ένα σερί πέντε πόντων μείωσε σε 29-24. Οι "κιτρινόμαυροι" μείωσαν ακόμα περισσότερο στην πορεία, με το σκορ να φθάνει στο 31-27. Όμως ο ΑΠΟΕΛ ανέβασε τον ρυθμό του και έφερε ξανά την διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες στους δώδεκα πόντους (42-30) τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Ένα λεπτό αργότερα οι "γαλαζοκίτρινοι" παρέμειναν μπροστά στο σκορ με 47-34. Σε αυτά τα τελευταία στάδια του ημιχρόνου η ομάδα του Γιώργου Βόβορα ήταν καταιγιστική, φέρνοντας την διαφορά στους δεκαεννέα πόντους, με το σκορ να είναι στο 57-38.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της ΕΘΑ στην τρίτη περίοδο. Η ομάδα της Έγκωμης ξεκίνησε το παιχνίδι και ήταν πίσω στο σκορ με 19 πόντους, καταφέρνοντας μέχρι το 22:39 να μειώσει στους δώδεκα (61-49). Οι "κιτρινόμαυροι" συνέχισαν με την εξαιρετική τους παρουσία στο παρκέ και τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου μείωσαν την διαφορά στους τρεις (63-60). Αν και ο ΑΠΟΕΛ βελτίωσε την απόδοση του στο γήπεδο, η ΕΘΑ μπόρεσε να μειώσει στον πόντο το παιχνίδι (70-69) δύο λεπτά πριν το τέλος. Ένα λεπτό και δεκαπέντε δεύτερα πριν το τέλος της τρίτης περιόδου η ΕΘΑ με λέι απ του Κιούμπερμπατς έκανε την ανατροπή και προηγήθηκε με 71-70! Ο ΑΠΟΕΛ όμως σημείωσε τρεις ακόμα πόντους μέχρι το φινάλε της περιόδου και προηγήθηκε με 73-71.

Οι "γαλαζοκίτρινοι" ξεκίνησαν καλά την τέταρτη περίοδο και με τέσσερις πόντους από τους Κούνα και Τέρνερ προηγήθηκαν με 77-71. Η ΕΘΑ όμως απάντησε, κρατώντας έτσι τις διαφορές σε μικρά επίπεδα, μειώνοντας σε 77-75, με τις δύο ομάδες να σημειώνουν από ένα ακόμα δίποντο και το σκορ να οδηγείται στο 79-77. Μέχρι και τα μισά της τέταρτης περιόδου το σκορ έφθασε στο 81-77, με τον Χιθ να σκοράρει ένα ακόμα δίποντο για τον ΑΠΟΕΛ, ενώ ο Αναστασιάδης με τρίποντο μείωσε στον πόντο 81-80. Στο 35:15 οι "κιτρινόμαυροι" πήραν εκ νέου προβάδισμα με 82-81, μετά από λέι απ του Χένρι. Το παιχνίδι πήρε φωτιά στην συνέχεια, με τον Κούνα να σημειώνει δύο πόντους με ελεύθερες βολές, όμως ο Πακ με τρίποντο έφερε το σκορ στο 85-83 υπέρ της ΕΘΑ. Ο ΑΠΟΕΛ απάντησε με τον Χιθ που έκανε το 85-85, σκορ που παρέμεινε μέχρι το 38:48 όταν και ο Χένρι με δίποντο έκανε το 87-85 για την ΕΘΑ, με τον ΑΠΟΕΛ να απαντάει άμεσα και να ισοφαρίζει σε 87-87 με τον Μπίγκς. Δύο ελεύθερες βολές σημείωσε στην συνέχεια η ΕΘΑ και μία ο ΑΠΟΕΛ, με το σκορ να οδηγείται στο 89-88 (υπέρ των "κιτρινόμαυρων") είκοσι περίπου δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης. Οι "γαλαζοκίτρινοι" πέτυχαν άλλους τέσσερις πόντους με τους Ράμσεϊ και Μπίγκς και πήραν την νίκη με 92-89.

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Βόβορας): Χιθ 17 (1), Μπίγκς 18 (2), Λοϊζίδης, Σιζόπουλος 3 (1), Κούνας 9 (1), Παντούρης 8 (2), Ράμσεϊ 13, Τέρνερ 14, Ντεμπουά 10 (1).

ΕΘΑ (Γιώργος Σκαραφίγκας): Πακ 18 (3), Γκόλντεν 26 (1), Αναστασιάδης 5 (1), Κιούμπερμπατς 9 (1), Κασκίρης 2, Πίαρσον 12, Χένρι 17.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-18, 57-38, 73-71, 92-89
 

Δειτε Επισης

«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του