Διχάζει τη Μέκκα ο Νεϊμάρ

Η Μέκκα με πληθυσμό 1.700.000 κατοίκων είναι η ιερότερη πόλη των Μουσουλμάνων και γενέτειρα του Μωάμεθ. Η πόλη της Σαουδικής Αραβίας είναι διχασμένη τις τελευταίες ημέρες, κι αυτό λόγω του Βραζιλιάνου άσου της Μπαρτσελόνα, Νεϊμάρ.

Συγκεκριμένα λόγω της διαφημιστικής αφίσας της εταιρίας fast-food, McDonald's , που είχε ως κεντρικό πρόσωπο τον "Νέι". Είχε, γιατί όλες αυτές οι αφίσες αφαιρέθηκαν από τους κεντρικούς δρόμους της Μέκκα, με την αιτιολογία ότι προσβάλλουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των κατοίκων της πόλης.

Ο Οζμάν Μαλί, υπάλληλος του Δημαρχείου της Μέκκα, υποστήριξε ότι η αμερικάνικη εταιρία ήταν ενήμερη για τις αντιδράσεις που πιθανόν να προκαλούσε στο θρησκευτικό αίσθημα του τοπικού πληθυσμού η διαφήμιση, ειδικά σε ένα μέρος μαζικού προσκυνήματος.

Ωστόσο, δεν υπήρχε σαφής απάντηση για το ποια είναι η ακριβή αιτία που "ενόχλησε" τους Μουσουλμάνους. Το πιθανότερο, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, είναι ότι ο Νεϊμάρ είναι Χριστιανός και φροντίζει να το εκδηλώνει συχνά με τον πανηγυρισμό του, μετά τα γκολ που πετυχαίνει με τη φανέλα των "μπλαουγκράνα".  

Δειτε Επισης

Τα ζευγάρια των προημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, ξεχωρίζει το Παρί-Μπάγερν
Πλησιάζει στην Άρσεναλ ο Γκιόκερες
Κοντά σε συμφωνία Γιουβέντους και Τζόναθαν Ντέιβιντ
Η Μονακό πήρε τον Ανσού Φατί από τη Μπαρτσελόνα
Ο Μέσι ετοιμάζεται να πάρει αποφάσεις-Ποια θα είναι η επόμενη ομάδα του;
Στη ΝΕΟΜ συνεχίζει τη καριέρα του ο Λακαζέτ
Στην Ατλέτικο Μαδρίτης ο Ματέο Ρουγγέρι
Ο Γκιρασί έστειλε την Ντόρτμουντ στα προημιτελικά
Tα αστέρια της βασίλισσας έλαμψαν και η Ρεάλ πέρασε στα προημιτελικά
Aνανέωσε το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα και πήγε δανεικός στη Μονακό ο Άνσου Φατί