'Αρπαξε βαθμό στο τέλος η Ένωση

Παιχνίδι με μπόλικο σασπένς παίχθηκε στο «Τάσος Μάρκου», με την Ένωση να αρπάζει τον βαθμό στις καθυστερήσεις του αγώνα, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0.
 
Η Νέα Σαλαμίνα βρέθηκε κοντά στην επιστροφή στις νίκες μετά από τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα (τρεις ισοπαλίες, μία ήττα), όμως προστέθηκε τελικά ακόμα ένα καθώς δεν άντεξε στην πίεση που επέβαλε η γηπεδούχος ομάδα.
 
Με την ισοπαλία αυτή η Νέα Σαλαμίνα παραμένει στην 6η θέση με 31 βαθμούς, ενώ η Ένωση βρίσκεται στην 12η θέση με 18 βαθμούς.

 


 
Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο. Το 1-0 ήρθε από στην άσπρη βούλα μετά την ανατροπή του Λίλιου από τον Σίλβα και την εύστοχη εκτέλεση του Μακρίεφ στο 30’.
 
Στο 42΄ήρθε το δεύτερο τέρμα, όταν σε μία φάση που ξεκίνησε από τον Μακρίεφ, η μπάλα έφθασε ξανά στον Βούλγαρο ο οποίος με πανέμορφο σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 2-0.

 

 


 
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Παραλιμνίου αντέδρασε, παρακινούμενη από την γρήγορη μείωση του σκορ σε 2-1 στο 47’ με το σουτ εκτός της περιοχής από τον Μπάουμαν. Οι βυσσινί συνέχισαν να είναι πιεστικοί, ενώ αύξησαν την ένταση μετά το 83’ όταν η Νέα Σαλαμίνα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Φούσκο.
 
Με αριθμητικό πλεονέκτημα, η Ένωση ευτύχησε να φθάσει στην ισοφάριση, όταν στο 90+1’ μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Μπούκορατς, ο Μιχαήλ έχασε την μπάλα και ο Μπόγιοβιτς από κοντά πέτυχε το τελικό 2-2.

 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Παραλίμνι (Ρόνι βαν Χενέουχντεν): Σαντίνι, Σίλβα, Πιερέττης, Μπόγιοβιτς, Βαλλιάνος, Τουνκαρά, Μπούκορατς, Κουμή (48' Μπούντιμιρ), Σαλάι, Μπάουμαν, Παπαδόπουλος (76' Μπασόφ).
Νέα Σαλαμίνα (Γιαν ντε Γιόνγκε): Μιχάηλ, Γκράιμς, Κούσουλος, Τσινκουίνι, Φούσκο, Λίλιου (71' Τσίνα), Χριστοφή, Τσούριουριτς, Πεδρίτο (82' Παύλου), Γκόμες (79' Άντιτς), Μακρίεφ.
Σκόρερ: 47' Μπάουμαν / 42', 30' (πέν.) Μακρίεφ. 
Κίτρινες: Μακρίεφ, Χριστοφή, Άντιτς (4η) / Σίλβα, Μπούκορατς, Τουνκαρά.
Κόκκινη: 83’ Φούσκο (δεύτερη κίτρινη).
Διαιτητής: Κώστας Ψευδιώτης.
Α’ Βοηθός: Νίκος Καλησπέρας.
Β’ Βοηθός: Κυριάκος Σωκράτους.
4ος: Σάββας Ζαφείρης.
Παρατηρητής: Μιχάλης Λοΐζου.
  

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Βαν Γενέουχτεν:
«Ελπίζαμε να νικήσουμε. Είχαμε αρκετά προβλήματα καθόλη τη διάρκεια της βδομάδας, με τους Κοσμά και Μπούντιμιρ . Ελέγχαμε το παιχνίδι μέχρι το πρώτο γκολ της Νέας Σαλαμίνας. Πήραμε το 12ο πέναλτι εναντίον μας. Εκεί χάθηκε η συγκέντρωση και ήρθε το δεύτερο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πιο επιθετικά. Μειώσαμε αμέσως σε 2-1. Ο αντίπαλος βρήκε ευκαιρίες, όμως αξίζαμε δύο πέναλτι. Στο τέλος φανήκαμε τυχεροί με το 2-2. Η ισοπαλία είναι καλό αποτέλεσμα όταν έχεις απέναντι σου τη Νέα Σαλαμίνα, όμως θέλαμε τη νίκη». 

Γιαν Ντε Γιόνγκε: «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Στα πρώτα 45 λεπτά, ήμασταν καλά οργανωμένοι και πετύχαμε δύο γκολ. Στο ημίχρονο είπαμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, όμως στα πρώτα λεπτά δεχτήκαμε το γκολ. Στα τελευταία λεπτά αλλάξαμε τακτική, έγινε το λάθος από το νεαρό μας τερματοφύλακα, ο οποίος είναι πολύ λυπημένος και ήρθε η ισοφάριοση. Ο Νεόφυτος είναι πολύ καλός τερματοφύλακας, έχει όλο μέλλον μπροστά του. Στο ποδόσφαιρο γίνονται λάθη. Εύχομαι καλή συνέχεια στην Ένωση». 

 

Δειτε Επισης

Με νίκες προχώρησαν ΠΑΦΟΣ και ΑΠΕΟΛ-Έριξαν τριάρες σε ΑΕΛ και Σαλαμίνα
Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν